Weladolta saat ammattitaitoiset ihmiset tiimisi. Tässä weladolaiset toimistolla.

Blogi

Lue keskusteluja ja pohdintoja rakennuttamisen ajankohtaisista teemoista

-
Tyyppi

Erilaisia tapoja olla osa Weladoa

Erilaisia tapoja olla osa Weladoa

Miten mukaudumme yksilöiden erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin työn tekemisen suhteen, ja varmistamme silti asiakkaalle osaavan tiimin ja aina helpon projektin? Tätä olemme pohtineet ja pohdintojen tuloksena kehittäneet Welado alustana -konseptiamme, eli erilaisia tapoja olla osa meitä.

Weladon organisaatiokulttuurin menestysresepti

Weladon organisaatiokulttuurin menestysresepti

"Keväällä 2024 tutkin Weladon organisaatiokulttuuria osana opinnäytetyötäni. Tutkimuksessa perehdyttiin kulttuurin kulmakiviin ja siihen, kuinka nämä kulmakivet saadaan säilymään yrityksen kasvaessa. Tutkimuksen ja organisaatiokulttuurin teoreettisen viitekehyksen pohjalta loin Weladolle toimenpidesuunnitelman, jonka avulla Weladon organisaatiokulttuurin säilymistä voidaan tukea." Lue lisää Isaela Kautin tutkimuksesta ja weladolaisuudesta organisaatiokulttuurina.

Johtamisen inhimillisyys hukassa rakennusalalla?

Johtamisen inhimillisyys hukassa rakennusalalla?

Rakennusalalta ei johtamisesta löydy inhimillisyyttä. Tässä kärjistettynä väite, johon keväällä törmäsin. Mutta onko todellisuus kuitenkaan näin mustavalkoinen? Weladolla olen saanut mahdollisuuden toimia yrityksessä, jossa halutaan ravistella tämän perinteisen alan käsityksiä ja näkemyksiä työnteosta. Lue lisää!

Weladon vastuullisuusraportti 2023

Weladon vastuullisuusraportti 2023

Weladon ensimmäinen vastuullisuusraportti on julkaistu. Weladon arvoihin on vahvasti sisäänkirjoitettu vastuullisuus ja nyt vastuullisuusraportin avulla avaamme tarkemmin, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Rakennusalan yhteinen perehdytyspäivä infra-alan tulevaisuuden ammattilaisille

Rakennusalan yhteinen perehdytyspäivä infra-alan tulevaisuuden ammattilaisille

Seitsemän infra-alan yritystä on lyönyt parhaat ideansa yhteen ja opastaa keväällä aloittavat työntekijänsä yhteisvoimin rakennusalaan ja sen tarjoamiin työtehtäviin 29.5.2024.

Welado Design: Suunnittelijoille paras työpaikka

Welado Design: Suunnittelijoille paras työpaikka

”Haluamme muuttaa perinteisiä suunnittelualan toimintatapoja osallistavampaan suuntaan ja siten mahdollistaa työntekijöillemme vahvempaa autonomiaa ja vastuuta päätöksenteossa. Tavoitteenamme on tehdä jokaisen suunnittelijan työ tiimissä näkyväksi, sillä se tuo merkityksellisyyttä työntekijälle. Ihmiset kestävät yllättävän hyvin positiivista palautetta ja haluammekin löytää arkisista suorituksista hyvää ja jakaa kiitoksia säästelemättä. On tärkeää, että ketään ei jätetä yksin, vaan tiimiläisillä on turvallinen olo jakaa omia näkökulmiaan ja jokaisen osaamista hyödynnetään. Päätöksiä on järkevin tehdä siellä, missä on paras asiantuntijatieto päätöksenteon tueksi.” Lue lisää Welado Designista työpaikkana.

Entiset kesätyöläiset avautuvat: tällainen Welado on työnantajana!

Entiset kesätyöläiset avautuvat: tällainen Welado on työnantajana!

Kesätyöhakumme on nyt auki ja kysymyksemme teknisen alan opiskelijoille on simppeli: valvottaisko yhdessä? Valtaosa Weladon kesätyöntekijöistä myös jää taloon töihin. Miksi näin on? Annetaan vuonna 2023 valmistuneiden kertoa suorat sanat!

Peppukärpänen

Peppukärpänen

”Ennen odotin perjantaita, että alkaa viikonloppu. Nyt viikon paras päivä on maanantai, koska silloin pääsen töihin.” Näin kertoo weladolainen HR-koordinaattori ja Ellenin äiti Ellinoora ”Elli” Nissinen. Ellin mielestä äitiydessä on vielä monta tabua rikkomatta.

Etätyön varjoisampi puoli

Etätyön varjoisampi puoli

"Arvostan suuresti etätyön mahdollistamaa joustavuutta työaikaan sekä mahdollisuutta keskittyä omassa rauhassa työtehtävien suorittamiseen. Kuitenkin olen huomannut, että itselleni tiimiläisten merkitys arkisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä ja parantajana on selkeä. Siihen riittää ihan tavallinen vuorovaikutus ja yhteydenpito. Etätöissä jää välillä liikaakin miettimään asioita yksinään. Saattaa olla päiviä, jolloin en ole kenenkään kanssa tekemisissä."

Puhukaa, perkele!

Puhukaa, perkele!

”Kerroin työterveyshoitajalle elämäntilanteestani ja siitä, millaisia ajatuskeloja päässäni liikkui. Keloja, joiden tiesin olevan vain päässäni, ja jotka eivät perustuneet todellisiin tapahtumiin. Asiasta avautuminen helpotti heti, ja jatkoin keskusteluja työterveyspsykologin kanssa. Jo kahden käyntikerran jälkeen olen saanut työkaluja, joiden avulla pystyn käsittelemään omia ajatuksiani.”

Unelmien työpaikka ei pelasta työnarkomaania itseltään

Unelmien työpaikka ei pelasta työnarkomaania itseltään

”Ootkohan sä ihan työkunnossa?” Tällä lauseella lähimmät työkaverini yllättivät minut interventiossa kesällä 2022. Istuin äimistyneenä minulle tärkeiden ihmisten keskellä ja haukoin henkeäni. Ymmärsin poikkeuksellisen hitaasti, että nämä läheisesti työntekoani seuraavat tyypit ovat minusta huolissaan. Taisin muina miehinä kieltää kolmasti ennen kuin sain myönnettyä, että ehkä tuossa on jotain...

Uudistava perehdytysohjelma ála UKI-Welado

Uudistava perehdytysohjelma ála UKI-Welado

Perehdytysohjelmamme oli kuin visiomme paremmasta työelämästä – avoin, rehellinen, empaattinen ja inhimillinen. Kulttuurinmuutos vaatii totuttujen toimintatapojen tunnistamista, kriittistä tarkastelua ja avointa keskustelua ja traineepolkumme koostuikin näiden elementtien varaan.

Merkityksellisen, hyvinvoivan työelämän polku Weladolla

Merkityksellisen, hyvinvoivan työelämän polku Weladolla

Weladolla on uskottu alusta asti siihen, että pitkäjänteisen ja menestyvän liiketoimintamme perusta on motivoituneet ja hyvinvoivat weladolaiset. Tänä vuonna yksi pinnalla oleva teema onkin ollut hyvinvointi, yksilön hyvinvoinnin tukeminen ennalta ehkäisevästi sekä työterveysyhteistyön kehittäminen tukemaan tavoitettamme olla halutuin alusta merkitykselliselle asiantuntijuudelle yksilön elämän eri vaiheissa. Mitä näiden edistämiseksi teemme?

Hyvä perehdytys pohjustaa työssä menestymistä

Hyvä perehdytys pohjustaa työssä menestymistä

Selkeä perehdytyssuunnitelma helpottaa työn aloitusta, mutta toivomme sen myös viestivän aloittajalle, että hän on arvostettuja ja odotettu työyhteisömme jäsen. Hyvin jäsennelty prosessi tukee perehtyjän hallinnan tunnetta ja sitä kautta aloittavan työntekijän luottamusta omaan pärjäämiseensä sekä auttaa tätä pääsemään nopeammin ja varmemmin kiinni työtehtäviin.

Hakijoilleen paras rekrytointi

Hakijoilleen paras rekrytointi

Yksi arvoistamme on olla tekijöillemme paras työpaikka. Se tarkoittaa meille sitä, että mukaudumme yksilöiden tarpeisiin, työskentelemme aina ihmiset edellä ja toimimme jokaiselle weladolaiselle alustana omaan merkitykselliseen asiantuntijuuteen. Haluamme, että tämä toteutuu myös rekrytoinnista lähtien, eli rekrytoimme hakijoilleen parhaiten, vastuullisesti, jokaisen hakijan yksilölliset ominaisuudet huomioiden ja niihin mukautuen.