-

Pysy ajantasalla - tässä viimeisimmät uutiset, tiedonannot ja blogit

Blogi

Turvallisen hankkeen säännöt

Infra-alan yhteisperehdytyksen paneelikeskustelussa syntyi kolme ideaa, miten alan kulttuuria ja toimintatapoja voisi muuttaa vielä paremmin hyvinvointia ja työssä viihtymistä tukevaksi. Listalla ykkösenä oli varmistaa, että projektit ovat turvallisia ympäristöjä kaikille. Olemme nyt yhdessä weladolaisten kanssa luoneet säännöt esimerkiksi projektitoimistolla ja työmaalla läpikäytäviksi ja esille laitettaviksi.

Blogi

Erilaisia tapoja olla osa Weladoa

Miten mukaudumme yksilöiden erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin työn tekemisen suhteen, ja varmistamme silti asiakkaalle osaavan tiimin ja aina helpon projektin? Tätä olemme pohtineet ja pohdintojen tuloksena kehittäneet Welado alustana -konseptiamme, eli erilaisia tapoja olla osa meitä.

Blogi

Rakkauskirjeeni rakennusalalle

Miltä rakkaus työtä kohtaan tuntuu? Millaisissa hetkissä sen aistii, kun rakkauden kohde on rakentaminen? Lue Anne-Mari Sinikallion rakkaudentunnustus rakennusalalle.

Blogi

Weladon organisaatiokulttuurin menestysresepti

"Keväällä 2024 tutkin Weladon organisaatiokulttuuria osana opinnäytetyötäni. Tutkimuksessa perehdyttiin kulttuurin kulmakiviin ja siihen, kuinka nämä kulmakivet saadaan säilymään yrityksen kasvaessa. Tutkimuksen ja organisaatiokulttuurin teoreettisen viitekehyksen pohjalta loin Weladolle toimenpidesuunnitelman, jonka avulla Weladon organisaatiokulttuurin säilymistä voidaan tukea." Lue lisää Isaela Kautin tutkimuksesta ja weladolaisuudesta organisaatiokulttuurina.

Blogi Uratarinat

Teollisuuspalveluiden harjoittelija Lilli Koivula

"Olen aina hitsannut tai viisastellut, kun joku toinen hitsaa. Rakennusarkkitehdin opinnot täydentävät monialaista osaamistani ja Welado tuntuu paikalta, jossa voin hyödyntää kaikkea olemassa olevaa asiantuntijuuttani. Toivon, että Weladolla pääsen toteuttamaan myös omia rakennusalan kulttuurimuutokseen liittyviä ideoitani." Lue Lillin komean urapolun mutkista!

Blogi

Johtamisen inhimillisyys hukassa rakennusalalla?

Rakennusalalta ei johtamisesta löydy inhimillisyyttä. Tässä kärjistettynä väite, johon keväällä törmäsin. Mutta onko todellisuus kuitenkaan näin mustavalkoinen? Weladolla olen saanut mahdollisuuden toimia yrityksessä, jossa halutaan ravistella tämän perinteisen alan käsityksiä ja näkemyksiä työnteosta. Lue lisää!

Blogi Uratarinat

Projektipäällikkö Ville Saarenoja

Weladolainen projektipäällikkö Ville Saarenoja rakennuttaa ja valvoo Etelä-Pohjanmaalla rakennettavia infrahankkeita. Villellä on myös ammatillisen opettajan pätevyys, joka on johdattanut hänet luennoimaan rakennuttamisen saloista Oulun yliopistoon. Seinäjokisen Villen rima on kaikessa korkealla, ja miehen työhuoneesta löytyykin toimiston järein nitoja, paksuin tussi ja terävin teippileikkuri. Tutustu Villen uratarinaan!

Blogi Uratarinat

Projektipäällikkö Miikka Virta

Miikka Virta on työskennellyt Weladon tie- ja katuhankkeissa rakennuttajana ja valvojana tammikuusta 2021 lähtien. Pohjanmaan rannikkokaupungista Kaskisista käsin operoivan Miikan unelmatyömaa ei kuitenkaan sijaitse maalla vaan merellä vesiväylien rakentamisen parissa. Miikka työskentelee projekteilla både och eli niin suomeksi kuin rantaruotsiksi. Lue lisää!

Blogi

Weladon vastuullisuusraportti 2023

Weladon ensimmäinen vastuullisuusraportti on julkaistu. Weladon arvoihin on vahvasti sisäänkirjoitettu vastuullisuus ja nyt vastuullisuusraportin avulla avaamme tarkemmin, mitä se käytännössä tarkoittaa.

Blogi

Milloin PJP on rakennushankkeen tilaajalle kannattava valinta?

”PJP on erinomainen toimintamalli silloin, kun kyseessä on monimutkainen ja/tai aikataulultaan haastava hanke, jota ei ole etukäteen suunniteltu valmiiksi syystä tai toisesta. Hankkeen haastavuus voi johtua monesta eri asiasta: Se voi olla teknisesti monimutkainen tai hankkeessa on useita eri osa-alueita, jotka täytyy yhdistää”, kuvailee Weladon kiinteistö- ja teollisuusrakennuttamisen liiketoimintaa johtava Juhani Karppelin.

Blogi Uratarinat

Projekti-insinööri Aliina Jantunen

Kun on lapsesta saakka viihtynyt rakennustyömailla, on rakennustekniikka jo syvällä selkäytimessä. Näin on Aliina Jantusella, toisen polven rakentamisen asiantuntijalla, joka työskentelee Weladolla kiinteistörakennuttamisen projekti-insinöörinä. Lue lisää Aliinan osaamisesta.

Blogi Uratarinat

Welado Design: Antti Kuusrainen

Antti työskennellyt ratasuunnittelun tehtävissä vuodesta 2018 lähtien. Hänelle on karttunut runsaasti arvokasta kokemusta erityisesti raidegeometriasuunnittelusta sekä tietomallintamisesta. ”Minulle ominaista on myös erilaiset ohjelmistokikkailut sekä uuden kehittäminen, jotka polttelevat jatkuvasti suunnittelutöiden ohessa. Poltteesta on ollut hyötyä varsinkin nyt uuden yrityksen aloitusvaiheessa, kun asioita on työstetty lähes tyhjälle kanvaasille”, Antti kertoo uratarinassaan. Lue lisää!