Weladolta saat ammattitaitoiset ihmiset tiimisi. Tässä weladolaiset toimistolla.

Blogi

Lue keskusteluja ja pohdintoja rakennuttamisen ajankohtaisista teemoista

-
Tyyppi

Ympäristöasiantuntija Beata Rantaeskola

Ympäristöasiantuntija Beata Rantaeskola

Beata Rantaeskola työskentelee Weladolla ympäristöasiantuntijana. Ympäristö- ja vastuullisuusasioihin erikoistunut Beata elää ja hengittää luontoa myös vapaa-aikanaan, jolloin hänet voi löytää avannosta, puutarhatöistä sekä erilaisten urheilulajien parista. Tutustu Beatan osaamiseen!

Welado Design: Henri Torvinen

Welado Design: Henri Torvinen

”Motivoidun uuden oppimisesta, tsemppaavasta työporukasta ja yhteen hiileen puhaltamisen meiningistä. Vastaanotto Welado Designilla on ollut lämmin ja mukaan on ollut helppo hypätä. Merkitystä työhöni saan onnistuneesta suunnitteluprojektista, jossa tiimin yhteinen työpanos konkretisoituu paperilta käyttäjiänsä palvelemaan”, kertoo katu- ja tiesuunnittelija Henri Torvinen.

Welado Groupin toimitusjohtajaksi rakennusalan inhimillinen uudistaja Noora Haverinen

Welado Groupin toimitusjohtajaksi rakennusalan inhimillinen uudistaja Noora Haverinen

Weladon määrätietoinen, vastuullinen ja ihmiskeskeinen matka kohti Pohjoismaiden halutuinta asiantuntija-alustaa jatkuu Noora Haverisen siirtyessä Welado Group Oy:n toimitusjohtajaksi. Haverinen aloittaa Weladon toimitusjohtajana 1.5.2024.  Lue lisää!

Welado Design: Suunnittelijoille paras työpaikka

Welado Design: Suunnittelijoille paras työpaikka

”Haluamme muuttaa perinteisiä suunnittelualan toimintatapoja osallistavampaan suuntaan ja siten mahdollistaa työntekijöillemme vahvempaa autonomiaa ja vastuuta päätöksenteossa. Tavoitteenamme on tehdä jokaisen suunnittelijan työ tiimissä näkyväksi, sillä se tuo merkityksellisyyttä työntekijälle. Ihmiset kestävät yllättävän hyvin positiivista palautetta ja haluammekin löytää arkisista suorituksista hyvää ja jakaa kiitoksia säästelemättä. On tärkeää, että ketään ei jätetä yksin, vaan tiimiläisillä on turvallinen olo jakaa omia näkökulmiaan ja jokaisen osaamista hyödynnetään. Päätöksiä on järkevin tehdä siellä, missä on paras asiantuntijatieto päätöksenteon tueksi.” Lue lisää Welado Designista työpaikkana.

Aurinkovoima maataloudessa on kestävä ratkaisu elintarvike- ja energiatuotantoon

Aurinkovoima maataloudessa on kestävä ratkaisu elintarvike- ja energiatuotantoon

Miten voimme tuottaa enemmän ruokaa ja energiaa vahingoittamatta ympäristöä? Agri Solar on uudenlainen lähestymistapa, jossa aurinkopaneelit ja viljelykasvit yhdistyvät samalla maalla. Näin voidaan lisätä molempien järjestelmien tehokkuutta, vähentää vedenkulutusta ja luoda joustavampi ja kestävämpi maatalous. Tässä artikkelissa weladolainen Chris Murray tarkastelee Agri Solar -järjestelmän etuja ja haasteita sekä sitä, miten se voi auttaa meitä saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet.

Oppilaitosyhteistyö huipentui työsuhteen solmimiseen

Oppilaitosyhteistyö huipentui työsuhteen solmimiseen

Oppilaitosyhteistyö luo ainutlaatuisia mahdollisuuksia niin opiskelijoille, yrityksille kuin oppilaitoksillekin. Osallistuimme loppuvuonna 2023 oppilaitosyhteistyössä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun järjestämälle Advanced Perspectives in Brand Co-Creation -kurssille. Kurssin aikana opiskelijat pääsivät soveltamaan opittua teoriaa käytäntöön brändihaasteen, Brandathonin, muodossa.

Welado Design: Marika Vihtonen

Welado Design: Marika Vihtonen

”On hyvin merkityksellistä ja hienoa päästä vaikuttamaan kriittiseen infraan suunnittelemalla rautateitä. Liikun paljon junalla, ja on kiva ohittaa liikennepaikkaa, johon on itse ollut suunnittelemassa vaihteenvaihtoa. Siinä näkee omien suunnitelmiensa merkityksen konkreettisesti”, kertoo ratasuunnittelija Marika Vihtonen. Lue suunnittelijan urakehityksestä!

Welado Design: Iida Kivioja

Welado Design: Iida Kivioja

”Olen ratasuunnittelu-urani alkuvaiheessa, ja tässä vaiheessa minulle on merkityksellistä itseni kehittäminen ja haastaminen. Takkisen Jannen kanssa meillä on yhteinen tavoite kasvattaa minusta ratasuunnittelun ammattilainen", kertoo Iida Kivioja. Lue Iidan urasta lisää.

Infrahankkeiden ympäristöystävällisyys

Infrahankkeiden ympäristöystävällisyys

Welado on rakennetun ympäristön vastuullinen toimija ja edelläkävijä esimerkiksi hankkeiden ympäristöasioissa. Weladolaiset ovat vieneet vastuullisuuden käytäntöön, konsulttien jokapäiväiseen projektiarkeen, missä ympäristötyön vaikutukset ovat merkittävimmät. Työtä tukee weladolaisten yhdessä kehittämä projektinjohtoalusta Projo. Millaisesta alustasta onkaan kyse ympäristön näkökulmasta? Lue lisää!

Welado Design: Janne Takkinen

Welado Design: Janne Takkinen

”Suunnitteluhistoriassani on reilut 150 projektia, joista valtaosa on monitekniikka-alasisältöisiä valtion rataverkkoon liittyviä suunnitteluhankkeita. Lisäksi kokemusta on kertynyt runsaasti yksityisten raiteenhaltijoiden kaivoskuljetus-, satama- ja huoltoraidehankkeilta pääosin Pohjois-Suomen alueelta”, kertoo Welado Designin veturi Janne Takkinen. Lue lisää!

Sähkötuotannon hybridijärjestelmät Suomessa

Sähkötuotannon hybridijärjestelmät Suomessa

Suomi on asettanut kunnianhimoiset ilmastotavoitteet saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 90-95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Suomi luottaa eri energialähteiden yhdistelmään, johon kuuluu ydinvoimaa, vesivoimaa, tuulivoimaa, aurinkoenergiaa ja bioenergiaa. Chris Murray paneutuu artikkelissaan Suomen uusiutuvan energian alaan ja erityisesti tuuli- ja aurinkoenergiaa yhdistävien hybridijärjestelmien mahdollisuuksiin.

Turvallisuus aurinkosähköjärjestelmien suunnittelussa

Turvallisuus aurinkosähköjärjestelmien suunnittelussa

Uusiutuvien energialähteiden omaksuminen on lisännyt aurinkosähköjärjestelmien suosiota viime vuosina. Vaikka niiden edut kestävyyden ja energiatehokkuuden kannalta ovat kiistattomat, niiden suunnitteluun ja asennukseen liittyvät turvallisuusnäkökohdat usein aliarvioidaan. Turvallisuustoimenpiteiden huomiotta jättäminen suunnitteluvaiheessa voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin, jotka vaihtelevat suorituskyvyn heikkenemisestä rakenteellisiin ja sähköisiin vaaroihin. Chris Murray kertoo, miksi turvallisuuden asettaminen etusijalle aurinkosähköjärjestelmien suunnittelussa on ensiarvoisen tärkeää.

Welado Design: Aina laadukasta suunnittelua

Welado Design: Aina laadukasta suunnittelua

Welado Design tarjoaa infrasuunnittelun palveluita ratahankkeisiin. Weladolaisen suunnittelun vahvuus on syvällinen ymmärrys infrahankkeiden toteutusketjusta. ”Meidät erottaa monista suunnittelutoimistoista perustavanlaatuinen ymmärryksemme rautatiejärjestelmästä, toteutusketjusta sekä ennen kaikkea tilaajan toiveista ja tarpeista. Taustamme ansiosta ymmärrämme myös rakennuttajakonsulttia ja heidän asemaansa toteutusketjussa”, sanoo Janne Takkinen.

Rakennetaanko yhdessä tulevaisuutta? Welado kutsuu rakennusalan mukaan perehdytysyhteistyöhön

Rakennetaanko yhdessä tulevaisuutta? Welado kutsuu rakennusalan mukaan perehdytysyhteistyöhön

Kuulkaahan Pirkanmaan ja lähialueiden infra-alan organisaatiot! Koottaisiinko yhdessä rakennusalan joukko, jolla edistetään rakennusalan kulttuurimuutosta tulevaisuuden rakentajien yhteisperehdytyksen kautta?

Tuulimyllyjä vastaan vai niiden pyörteissä mukana - strategiamme keskiössä haavoittumattomuus

Tuulimyllyjä vastaan vai niiden pyörteissä mukana - strategiamme keskiössä haavoittumattomuus

Organisaatiot ovat tilanteessa, jossa on löydettävä keinot, joiden avulla epävarmuutta ei paitsi siedetä vaan epävarmuuden keskellä, muutoksessa, on rakennettava keinot, joilla muutoksesta ja kaaoksesta noustaan voittajina. Tälle on uudehko termi "anti-fragile organization"*. Suomeksi voisimme puhua haavoittumattomuudesta. Organisaatioiden on oltava mukautuvia, sopeutuvia ja välittömästi arjessa reagoivia. Lue Nooran ajatuksia muutoskyvykkyydestä ja haavoittumattomuudesta.