Kaunis kuva rautatiesta luonnon keskellä.

Ratarakennuttaminen

-

Rataverkon kehittäminen on olennaista suomalaisen vientiteollisuuden kilpailukyvyn säilymiselle ja kehitykselle

Rataliikenne tarjoaa tehokkaan keinon kuljettaa suuria massoja tavaraa tai isoja matkustajamääriä kerralla. Toimiva raideliikenne palvelee myös kestävän liikkumisen edistämistä niin kaupunkien välillä kuin niiden sisällä. Kaiken muun hyvän lisäksi rautatiet ovat turvallisin liikennemuoto matkustajille. Tämän vuoksi rataverkkoon investoidaan nyt ja lähitulevaisuudessa merkittäviä summia.

Ratahankkeet ovat teknisesti haastavia

Ratahankkeissa yhdistyy useita tekniikka-aloja, kuten turvalaitetekniikka, sähkötekniikka ja rakennetekniikka. Lisäksi hankkeiden suunnittelu ja toteutus vaativat erikoisosaamista. Kaiken kukkuraksi toteutus tehdään liikenteen ehdoilla: raideliikenteelle aiheutuvat häiriöt on minimoitava, ja hankkeita ohjaavat useat muun muassa turvallisuuteen ja riskienhallintaan liittyvät säädökset, joista on oltava perillä. Hankkeet ovat siis haastavia ja monimutkaisia kokonaisuuksia, ja koko toteutus kärsii, ellei yhteensovitusta ja projektinjohtoa tehdä asiantuntevasti ja oikealla otteella.  

Welado tarjoaa erikoisosaamista ja projektinjohtoa ratahankkeiden laadukkaaseen toteuttamiseen 

Weladolta löytyy sekä kokenutta projektinjohtoa että erikoisasiantuntemusta, joiden avulla varmistamme ratahankkeiden laadukkaan toteutuksen ja aina helpon projektin asiakkaallemme.

Ota yhteyttä

Jyrki Kataja, liiketoimintajohtaja, ratarakennuttaminen