-

Pysy ajantasalla - tässä viimeisimmät uutiset, tiedonannot ja blogit

Blogi Uratarinat

Welado Design: Iida Kivioja

”Olen ratasuunnittelu-urani alkuvaiheessa, ja tässä vaiheessa minulle on merkityksellistä itseni kehittäminen ja haastaminen. Takkisen Jannen kanssa meillä on yhteinen tavoite kasvattaa minusta ratasuunnittelun ammattilainen", kertoo Iida Kivioja. Lue Iidan urasta lisää.

Blogi

Infrahankkeiden ympäristöystävällisyys

Welado on rakennetun ympäristön vastuullinen toimija ja edelläkävijä esimerkiksi hankkeiden ympäristöasioissa. Weladolaiset ovat vieneet vastuullisuuden käytäntöön, konsulttien jokapäiväiseen projektiarkeen, missä ympäristötyön vaikutukset ovat merkittävimmät. Työtä tukee weladolaisten yhdessä kehittämä projektinjohtoalusta Projo. Millaisesta alustasta onkaan kyse ympäristön näkökulmasta? Lue lisää!

Blogi Uratarinat

Welado Design: Janne Takkinen

”Suunnitteluhistoriassani on reilut 150 projektia, joista valtaosa on monitekniikka-alasisältöisiä valtion rataverkkoon liittyviä suunnitteluhankkeita. Lisäksi kokemusta on kertynyt runsaasti yksityisten raiteenhaltijoiden kaivoskuljetus-, satama- ja huoltoraidehankkeilta pääosin Pohjois-Suomen alueelta”, kertoo Welado Designin veturi Janne Takkinen. Lue lisää!

Blogi

Sähkötuotannon hybridijärjestelmät Suomessa

Suomi on asettanut kunnianhimoiset ilmastotavoitteet saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä ja vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 90-95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Suomi luottaa eri energialähteiden yhdistelmään, johon kuuluu ydinvoimaa, vesivoimaa, tuulivoimaa, aurinkoenergiaa ja bioenergiaa. Chris Murray paneutuu artikkelissaan Suomen uusiutuvan energian alaan ja erityisesti tuuli- ja aurinkoenergiaa yhdistävien hybridijärjestelmien mahdollisuuksiin.

Blogi

Turvallisuus aurinkosähköjärjestelmien suunnittelussa

Uusiutuvien energialähteiden omaksuminen on lisännyt aurinkosähköjärjestelmien suosiota viime vuosina. Vaikka niiden edut kestävyyden ja energiatehokkuuden kannalta ovat kiistattomat, niiden suunnitteluun ja asennukseen liittyvät turvallisuusnäkökohdat usein aliarvioidaan. Turvallisuustoimenpiteiden huomiotta jättäminen suunnitteluvaiheessa voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin, jotka vaihtelevat suorituskyvyn heikkenemisestä rakenteellisiin ja sähköisiin vaaroihin. Chris Murray kertoo, miksi turvallisuuden asettaminen etusijalle aurinkosähköjärjestelmien suunnittelussa on ensiarvoisen tärkeää.

Blogi

Welado Design: Aina laadukasta suunnittelua

Welado Design tarjoaa infrasuunnittelun palveluita ratahankkeisiin. Weladolaisen suunnittelun vahvuus on syvällinen ymmärrys infrahankkeiden toteutusketjusta. ”Meidät erottaa monista suunnittelutoimistoista perustavanlaatuinen ymmärryksemme rautatiejärjestelmästä, toteutusketjusta sekä ennen kaikkea tilaajan toiveista ja tarpeista. Taustamme ansiosta ymmärrämme myös rakennuttajakonsulttia ja heidän asemaansa toteutusketjussa”, sanoo Janne Takkinen.

Blogi

Tuulimyllyjä vastaan vai niiden pyörteissä mukana - strategiamme keskiössä haavoittumattomuus

Organisaatiot ovat tilanteessa, jossa on löydettävä keinot, joiden avulla epävarmuutta ei paitsi siedetä vaan epävarmuuden keskellä, muutoksessa, on rakennettava keinot, joilla muutoksesta ja kaaoksesta noustaan voittajina. Tälle on uudehko termi "anti-fragile organization"*. Suomeksi voisimme puhua haavoittumattomuudesta. Organisaatioiden on oltava mukautuvia, sopeutuvia ja välittömästi arjessa reagoivia. Lue Nooran ajatuksia muutoskyvykkyydestä ja haavoittumattomuudesta.

Blogi

Miten EU:n aurinkoenergiavelvoite vaikuttaa liikerakennuksiin Suomessa?

Euroopan unioni on hiljattain ilmoittanut suunnitelmasta tulla riippumattomaksi Venäjän fossiilisista polttoaineista ja nopeuttaa vihreää siirtymää vastauksena Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. REPowerEU-nimiseen suunnitelmaan sisältyy aurinkoenergiastrategia, jossa asetetaan kunnianhimoisia tavoitteita ja aloitteita aurinkovoimapaneelien käyttöönotolle koko unionissa. Chris Murray tarjoaa kirjoituksessaan näkemyksiä ja vinkkejä siitä, miten suomalaiset liikerakennukset voivat saada kaiken hyödyn irti EU:n aurinkoenergiamääräyksistä.

Blogi

Allianssivalmennuksissa opitaan toimimaan yhdessä

Projektipäällikkö ja muut allianssin jäsenet voivat kokea kuumottavana tilanteen, kun uusi hanke alkaa ennestään oudon tiimin, tilaajan, suunnittelijan ja urakoitsijan kanssa. Allianssivalmennuksissa opitaan tuntemaan toisiaan ja toimimaan yhdessä.

Blogi

Testaa osaamisesi Weladon wisoilla!

Weladon wisat ovat käytössäsi, kun haluat testata oman asiantuntemuksesi weladolaisten osaamiseen liittyvissä teemoissa.

Blogi

Uutta tietoa ja menetelmiä vähäpäästöiseen ja energiatehokkaaseen korjausrakentamiseen

Weladolaiset asiantuntijat osallistuivat Karelia-ammattikorkeakoulun Vähähiilinen ja energiatehokas korjausrakentaminen -projektiin. EAKR-projektin tavoitteena on tuottaa uutta tietoa ja menetelmiä vähäpäästöiseen, energiatehokkaaseen sekä rakentamisen kiertotaloutta edistävään korjausrakentamiseen. Artikkeleiden asiantuntijoina ja kirjoittajina toimivat kiinteistö-, kiertotalous- ja ympäristöasiantuntijat Beata Rantaeskola, Jarmo Mäkelä, Tero Leppänen, Tommi Salonen ja Pinja Kasvio. Tässä jokaisen viiden artikkelin tiivistelmä sekä linkit Karelia-ammattikoulun Pulssi-sivustolle, josta artikkelit  voi lukea kokonaan.

Blogi

Infrarakennuttamisen tiimin vuosi paketoituna

"Weladon virallisesti sakein tiimi, Tampereen tietiimi, painoi tämänkin vuoden ihan huikealla tasolla ja oli mukana rakennuttamassa infraa ympäri Pirkanmaata – osa porukasta vähän pidemmälläkin", kirjoittaa tiiminvetäjä Miika Salminen. Lue, millaisissa infra- ja väylähankkeissa moniosaajista koostuva tietiimi on vuonna 2023 asiakkaitamme jeesaillut.

Blogi

Kurkista kanssamme kristallipalloon, millaisia uusia weladolaisia vuonna 2024 etsimme

Vuosi 2023 on ollut täynnä upeita saavutuksia ja uusia alkuja! Projektit ovat edenneet, uusia tiimejä on syntynyt, tavoitteita on saavutettu ja olemme oppineet yhdessä paljon uutta. On hyvä hetki muistella mitä vuonna 2023 olemme saaneet yhdessä aikaan ja kurkistaa kristallipallosta, millaisia uusia weladolaisia vuonna 2024 etsimme.

Uratarinat

Ympäristöpäällikkö Pinja Kasvio

Weladon ympäristöpäällikkö Pinja Kasvio vetää Weladon ympäristötiimiä, toimii ympäristö- ja vastuullisuusasiantuntijoiden esihenkilönä sekä ympäristöasiantuntijana eri hankkeissa. Erityisen lähellä Pinjan sydäntä ovat vesistöt ja niiden suojeleminen. "Hankkeissa meillä on monia tapoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa siihen, että hanke on ilmastokestävä ja vastuullinen. Pitkissä hankkeissa työnsä tulokset näkee vasta vuosien päästä, mutta aina se silti on yhtä palkitsevaa", Pinja kertoo.