-

Projektipäällikkö Henri Hanhirova

henkilökuva artisanlogolla

Henri on energiarakentamisen ja -rakennuttamisen moniosaaja

Henri Hanhirova työskentelee Weladolla projektipäällikkönä ja valvojana energiasektorilla. Ensimmäiset rakennusalan opintonsa ja työnsä Henri on aloittanut jo lähes 20 vuotta sitten ja kokemusta on ehtinyt karttua monenlaisten hankkeiden parissa. Henri on viihtynyt Weladolla hyvin ja toivoo pystyvänsä laajentamaan substanssiosaamistaan vielä entisestään.

Miten asiantuntijuutesi on syntynyt?

Ensimmäinen kosketukseni rakennusalalle oli vuonna 2004, kun aloitin ammattikoulussa talonrakentajan koulutuksen. Ammattikoulun jälkeen isäni innoittamana aloin keskittyä enemmän infrarakentamiseen ja opiskelin työn ohessa johtamisen erikoisammattitutkinnon. Hankkeiden ja vaatimusten kasvaessa oli luontevaa lähteä kouluttautumaan ammattikorkeakouluun insinööriksi. Myös siellä keskitin opintoni infrarakentamisen puolelle. Minua on aina suuresti kiinnostanut infrarakentaminen ja sen moninaisuus.

Insinööriopintojani suorittaessa motivaationi itseni kehittämiseen kasvoi aimo harppauksen. Ennen valmistumista olikin selvää, että haen vielä yliopistoon ja jatkan opiskelujani diplomi-insinööriksi. Olen työskennellyt infra-alalla urakointipuolella reilut 10 vuotta. Konsultin tehtävissä on pyörähtänyt nyt toinen vuosi käyntiin. Olen tehnyt kaikki opintoni työn ohessa − ei ehkä helpoin reitti, mutta työkokemuksesta on ollut hyötyä opintojen sisäistämisessä.

Millaisissa hankkeissa olet ollut mukana ja missä olet kokenut onnistuneesi?

Aikoinaan työskentelin perheyrityksessä ja olin eräässä tärkeässä hankkeessa vastaavana työnjohtajana. Isäni oli hankkeessa työpäällikkönä, ja sain häneltä apua ja selkänojaa työhön. Kesken urakan isäni joutui sairauslomalle ja minun tuli saattaa hanke maaliin omin neuvoin. Sain kuin sainkin hankkeen luovutettua tilaajalle aikataulussa ja hyvin arvosanoin. Siinä projektissa koin henkistä kasvua itseni ja muiden johtamisessa.

Olen ollut mukana Fortumin ensimmäisen Suomen tuulipuiston rakentamisessa (Kalax, Närpiö). Vastasin puiston sisäisen maakaapelointiverkon 33kV ja siirtolinjan 110 kV rakentamisen työvaiheiden valvonnasta.

Olen päässyt mukaan monenlaisiin hankkeisiin. Olen toiminut erilaisissa tehtävissä ja kokemusta minulla on muun muassa kadun ja vesihuollon saneerauksista, murskaustoiminnan johtamisesta, tuulivoimapuiston rakentamisesta, kaapelointirakentamisesta ja rakennusten kuivatusjärjestelmien saneerauksista. Olen ollut niin suunnittelijana, työnjohtajana, vastaavana työnjohtajana, projekti-insinöörinä kuin valvojanakin. Osaamista minulta löytyy tuulivoimarakentamisesta, infrarakentamisesta, vesihuollosta ja yhdyskuntatekniikasta, louhinnasta, murskauksesta, projektin johtamisesta, valvonnasta, rakennuttamisesta ja laadun hallinnasta.

Hankkeen onnistumisessa yksi tärkeä tekijä on työturvallisuus. Jokaisella on oikeus päästä kotiin terveenä työpäivän jälkeen. Myös yhteistyöllä on suuri rooli. Hankkeen jokaisen osapuolen tulee puhaltaa yhteen hiileen. Muita tärkeitä asioita hankkeen onnistumisessa ovat laatu, aikataulu ja kustannukset. Tärkeää on ennakoida ja ottaa asioita laajasti huomioon.

Millaista weladolaisuus ja Weladolla työskenteleminen on?

Weladolla minut on otettu vastaan erittäin lämpimästi. Työkulttuuri istuu hyvin omiin arvoihini. Täällä ei tarvitse harkita, voiko työkaverin hihasta nykäistä apua tarvitessa. Meillä on myös todella laaja osaamisen kirjo ja yleensä ongelmiin löytyy ratkaisut talon sisältä, eikä ulkopuolisia tarvitse konsultoida. Tulevaisuudessa haluaisin, että minulla olisi mahdollisimman laaja substanssiosaaminen koko infrarakentamisen alalta ja olisin niin sanottu hybridi-insinööri. Weladolla on hyvät mahdollisuudet oppia lisää esimerkiksi rata- ja taitorakennehankkeista. Projektinjohtamisen taitoja ei voi koskaan kehittää liikaa.

Weladolaisten työssä parhaan laadun takaa ennakointi ja asioiden huomioiminen laajasti. Yhteistyö on sujuvaa ja avointa hankkeen osapuolten kanssa. Weladolaiset haluavat jatkuvasti myös kehittää ja jakaa hiljaista tietoa. Meillä Weladolla jaetaan niin hyvät käytännöt kuin mokatkin avoimesti yrityksen kesken oppikirjastoon. Pyrin weladolaisena toteuttamaan asiakkaalle parhaan palvelukokemuksen. Kun projektipäällikkö käärii hihat ja alkaa töihin, hänen tavoitteenaan on ratkaista asiakkaiden ongelmat ja helpottaa heidän elämäänsä.

Kaipaatko Henrin osaamista tai lisätietoja? Ota yhteyttä!

henri.hanhirova@welado.fi, +358 40 180 5678

Tutustu energia-alan osaamiseemme 

Lue blogi ketteröitymisestä - Ketterä Welado Osa 1 – mitä, miksi ja miten ketteröidytään?

Lue blogi osaamistiimeistämme - Weladolla osaaminen rakentuu yhdessä