-

Welado Design: Marika Vihtonen

Welado Design esittäytyy: Marika Vihtonen 

Suunnittelija Marika Vihtonen aloitti työskentelyn Welado Designilla helmikuussa 2024. Hänen ydinosaamistaan on ratasuunnittelu, radan päällysrakenteet ja raidegeometria. 

Marikalle merkityksellistä asiantuntijuutta on uuden oppiminen ja työ rautateiden parissa.

”On hyvin merkityksellistä ja hienoa päästä vaikuttamaan kriittiseen infraan suunnittelemalla rautateitä. Liikun paljon junalla, ja on kiva ohittaa liikennepaikkaa, johon on itse ollut suunnittelemassa vaihteenvaihtoa. Siinä näkee omien suunnitelmiensa merkityksen konkreettisesti”, Marika toteaa.  

Rautatietekniikan kurssi vei mukanaan

Marika on koulutukseltaan infratekniikan insinööri ja valmistunut Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2015. Hän sai vahvan ahaa-elämyksen ammattikorkeakoulun rautatietekniikan kurssilla siitä, miten rautatiet tarjoavat mielenkiintoisen tulevaisuuden alan, joka ei katoa mihinkään. 

”Rautatiet ovat iso ja merkityksellinen osa infraa. Koulussa syttynyt kipinä sai minut hakeutumaan Väyläviraston ratainfratiedon hallintajärjestelmän kehittämishankkeeseen, jonne onnekseni pääsin mukaan. Urapolku rautateille aukesi, ja aika radalla on ollut todella kiinnostavaa. Oli oikea ratkaisu hakeutua alalle”, Marika sanoo. 

Ratasuunnittelijan urapolku 

Ennen Weladoa Marika työskenteli kuusi vuotta Proxionilla.

”Siellä opin paljon rautatiealasta. Ensimmäisen tuntuman rautateiden mielenkiintoiseen maailmaan sain juurikin Väyläviraston RAID-e-hankkeessa. Opin paljon ratatiedosta ja ratatietojärjestelmistä ensin harjoittelijana Väylällä ja sitten saman hankkeen projekti-insinöörinä Proxionilla”, Marika kertoo.

Vuonna 2021 hän siirtyi Proxionilla sen ratayksikköön ratasuunnittelijaksi.

”Kokemusta kertyi vaihteiden vaihtojen suunnitteluhankkeista ja liikennepaikkojen muutossuunnitteluhankkeista. Paljon olen jo oppinut, mutta valtavasti on vielä opittavaa. Oppimisen ilo toimii hyvänä motivaattorina, koska joka päivä tulee uutta opittavaa.”

Welado Designin arvomaailma

Siirtyminen Welado Designin tiimiin oli helppo päätös.

”Koen, että Welado Designin arvot kohtaavat hyvin omien arvojeni kanssa. Täällä taataan, että panostetaan niin osaamisen kehittämiseen kuin suunnitelmien laatuun. Haluan, että laatutavoitteet näkyvät myös käytännön tekemisessä. Alalla on tietenkin kiireisiä päiviä, mutta on oltava aikaa myös rauhoittaa tekemistä, palautua ja kehittää omaa ja tiimin osaamista”, Marika kuvailee.

Mitä odotat Welado Designilta tulevaisuuden työpaikkana? 

”Designissa on kaikki ainekset hyvään, omannäköiseen työpaikkaan. Täällä painotetaan työntekijöiden hyvinvointia, mikä huokuukin kaikesta heti perehdytyksestä lähtien. Koko tiimimme on samalla aaltopituudella, ja alusta alkaen on ollut hyvin tervetullut olo.”

Marika asuu ja työskentelee Lappeenrannasta ja välillä käy joko Helsingin tai Oulun toimistolla. Hän arvostaa sitä, miten etätyö mahdollistaa asumisen ja elämän rakentamisen paikkakunnalle, jossa haluaa asua. 

Kaipaatko Marikan tai Welado Designin suunnittelutiimin asiantuntemusta? Ota yhteyttä!

Janne Takkinen, janne.takkinen@welado.fi, +358 40 866 1866

 

Lue lisää Welado Designista:

Vastuullisen suunnittelun prinsiipit: Aina laadukasta suunnittelua

Esittelyssä: Janne Takkinen

Esittelyssä: Iida Kivioja

Welado Design Oy