Uratarina-ikoni

Matti Tervonen

20.06.2017

Ajattelin aikanaan, että tulen vuonna 2005 yhdeksi kesäksi Haukivuorelle projekti-insinööriksi, koska vaimo sai aikanaan töitä samalta suunnalta ja se muutenkin tuntui sopivammalle vaihtoehdolle Helsinkiin muuton sijasta. Vaihtoehtoina oli kyllä suuntautua teollisuuden sähköön ja automaatioon, eli omaan alaan, josta olin valmistunut juuri insinööriksi ja työskennellyt opiskelujen aikana mm. paperitehtaalla sähkökunnossapidossa. Se kesä on nyt venynyt 12 vuodeksi ja olen ehtinyt käymään läpi ainakin viisi eri tehtävää Proxionissa. Aloitin projekti-insinööristä ja toimitusjohtajan tehtävät sain vastuulleni vuonna 2011. Päivitin työn ohessa myös tutkintoni konetekniikan diplomi-insinööriksi vuonna 2012.

Eriytimme Proxion CC Oy:n Proxion – konsernista erilliseksi rakennuttamiseen erikoistuneeksi yhtiöksi organisaatiouudistuksen myötä kesäkuussa 2017. Samalla päivitimme myös yritysilmettä ja strategiaa. Ehkäpä näkyvin uudistus on uusi nimi – Welado Oy – toivottavasti uusi nimi ja ilme tarttuvat alalla toimivien ihmisten mieleen mahdollisimman nopeasti. Tartuin mielenkiintoiseen mahdollisuuteen lähteä luotsaamaan tätä kehittyvää huipputiimiä Suomen johtavaksi väylärakennuttajaksi.

Kannustan ihmisiä ja pyrin itse toimimaan siten että organisaatiomme yrityksessä ja asiakasprojekteilla olisi mahdollisimman matala ja tekemisessä näkyisi avoimuus ja yhdessä tekemisen henki. Toimin itse aktiivisesti eri rooleissa niin asiakas- kuin kehitysprojekteissa, jotka toivottavasti antavat esimerkkiä muille. Avoin yhdessä tekeminen ja empaattinen toimintamalli johtavat parhaisiin lopputuloksiin.

Kotipaikka on ollut jo vuosien ajan Joensuu ja perheeseen kuuluvat vaimon lisäksi tytär ja poika. Lapsiperheen arjen yhdistäminen haastavaan työhön ja matkustamiseen on ollut lopulta isoin haaste ja ehkä ainut negatiivinen asia työssäni. Vapaa-aika menee mökkeillessä Puruveden rannalla, perheen kanssa harrastaen kaikkea mahdollista. Olen ollut innoissani, kun olen päässyt jo tyttärelle ja pojalle opettamaan hiihtoa ja suunnistusta!