Uratarina-ikoni

Lauri Bois

20.06.2017

Sähköala on ollut yksi vetovoimaisin toimiala viimeisten vuosikymmenten aikana Suomessa. Hakeuduin ammattikouluun sähkölinjalle, jonka jälkeen oli luontevaa lähteä insinöörin jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun. Ammattikorkeakoulu aikana saimme vaimoni kanssa ensimmäisen kolmesta lapsestamme, ja perheestä tuli nopeasti minulle tärkein juttu. Halusin alusta lähtien olla läsnä lasteni arjessa ja olla missaamatta niitä kirkkaimpia hetkiä. Kun katson aikaa taakse päin, näen jouston, joka on työnantajan puolelta mahdollistettu. Joustavan työskentelyn ohella olen päässyt näkemään läheltä lasteni kasvun, voinut olla paikalla ensimmäisinä eskari- ja koulupäivinä, päässyt huolehtimaan perheeni jaksamisesta. Itsenäinen työskentely vaatii kuitenkin itsekuria ja luottamusta. Työt on pystyttävä tekemään ajallaan ja parhaan tieto-taidon puitteissa. Welado on ollut valmis joustamaan työskentelytavoissani, joten olen halunnut antaa Weladolle ja sitä kautta asiakkaillemme parhaani.

Tätä kirjoittaessa olen ollut nyt 8 vuotta Weladolla töissä, ja saanut nähdä miten yrityksestä on kasvanut merkittävä tekijä rakennuttamisen parissa. Omat työtehtävät ovat vaihdelleet joustavasti ja vastuu on vuosi vuodelta kasvanut. Vuosien 2015-2017 aikana toimin projektityön ohella sähkörata- ja turvalaiteryhmäpäällikön esimiestehtävissä. Uuden organisaatiomuutoksen jälkeen työtehtävät painottuvat entistä enemmän projekteille ja teknisen osaamisen syventämiseen.

Näiden vuosien aikana olen oppinut hyvin paljon alasta ja oppinut arvostamaan entistä enemmän kokemusta, jota vanhemmilta konkareilta löytyy. Työtä tehdessä meillä on iso yhteiskunnallinen vastuu. Hankkeen onnistumista voidaan mittaroida monin eri tavoin, mutta itse pidän myös tärkeänä, että asentajatasolla hanketta pidetään onnistuneena. Tämä heijastuu isossa mittakaavassa moniin perheisiin, ja siten myös tulevan sukupolven hyvinvointiin. Kun tekijät voivat hyvin, sillä on moninkertaiset positiiviset vaikutukset. Rakennuttaminen on yhdessä tekemistä parhaimmillaan!