Kuvassa metsä ylhäältäpäin kuvattuna. 
Ympäristöjohtamisen asiantuntijapalveluiden tarkoituksena on varmistaa, että suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan ympäristöön liittyviä lakeja ja määräyksiä

Ympäristö ja kiertotalous

-

Kestävä kehitys ja ympäristöarvot - ei enää strategisia etuja, vaan pakollisia tekoja

Usein on vaikea tunnistaa, mitä ympäristö-, kiertotalous ja uusiomateriaaliteemojen edistäminen voisi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi rakentamisen arjessa tai sopimusteknisesti. Ympäristöartisaanimme tarjoavat kattavat asiantuntijapalvelut niin rakennusalan, teollisuuden kuin johtamisenkin ympäristöhaasteisiin.

Ympäristöjohtamisen asiantuntijapalvelut varmistavat, että suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan ympäristöön liittyviä lakeja ja määräyksiä, sekä viedään asiakkaamme omia vastuullisuustavoitteita käytäntöön

Tutkimme asiakkaamme strategiset ympäristötavoitteet ja johdamme niistä käytännön toimenpiteitä ja ohjeita projekteille. Rakennushankkeilla ympäristöasiantuntijamme vastaavat niin luonnon ympäristön (esim. pohjavesialueet) kuin rakennetun ympäristön (esim. kulttuurihistorialliset kohteet) suojelemisen huomioinnista hankkeella. Ympäristöasiantuntija perehdyttää myös kaikki sidosryhmät hankkeeseen liittyviin ympäristövaatimuksiin ja vastaa usein myös hankkeen lupiin ja ilmoituksiin liittyvistä asioista. 

Teollisuuden ympäristöpalvelut painottuvat puolestaan usein resurssitehokkuuteen (kiertotalous ja uusiomateriaalit) ja ympäristöriskienhallintaan sekä investointiprojektien että toiminnan kehityksen osalta.

Pystymme toteuttamaan asiakkaillemme myös kokonaisvaltaiset palvelut alkaen ympäristöjohtamisjärjestelmien laadinnasta, ympäristö- ja vastuullisuusviestintään sekä projektien ympäristösertifiointeihin. Näin jalkautamme strategisetkin vastuullisuustavoitteet toimintaan jokaiselle tekemisen tasolle.

Vuonna 2023 julkaistavassa maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksessa asetetaan CO2-päästölaskenta pakko sekä raja-arvoja päästöille. Vaatimukset tullaan linkittämään rakennuslupaprosessiin. Alkuun vaatimukset tulevat koskemaan julkista rakentamista, mutta pian myös muuta rakennuskantaa. Autamme sinua valmistautumaan lakiuudistukseen ja laskemaan projektiesi CO2-päästöt. 

Ota yhteyttä

Pinja Kasvio, ympäristöpäällikkö