-

Ympäristöasiantuntija Beata Rantaeskola

Ympäristöasiantuntija Beata Rantaeskola

Beata Rantaeskola työskentelee Weladolla ympäristöasiantuntijana. Ympäristö- ja vastuullisuusasioihin erikoistunut Beata elää ja hengittää luontoa myös vapaa-aikanaan, jolloin hänet voi löytää avannosta, puutarhatöistä sekä erilaisten urheilulajien parista.

Mikä ympäristöasioissa sinua kiinnostaa?

Olen aina viihtynyt luonnossa ja rakastan katsella auringonlaskuja. Olen asunut lapsuuteni Kangasalan harjun vieressä upean luonnon keskellä, jossa on tullut monia leikkejä leikittyä. Onkin luonnollista, että arvomaailmaani kuuluu luonnosta huolehtiminen ja sen tärkeyden ymmärtäminen. Näin keväisin odotan malttamattomana maan sulamista, jotta pääsisin työntämään kädet multaan!

Miten asiantuntijuutesi on syntynyt?

Olen koulutukseltani diplomi-insinööri vuosimallia 2021. Valmistumiseni jälkeen työskentelin kaksi vuotta puurakentamisen päästölaskennan parissa vihreän rahoituksen tulokulmalla. Ennen tätä kasvatin työkokemustani tuotekehityksen puolella, jossa pääsin mukaan ympäristöystävällisten palonsuoja-aineiden kehitystyöhön. Sain myös kiinnostavan kandityöaiheen biopohjaisista raaka-ainevaihtoehdoista liimoille. Kaikki työpaikkani ovat saaneet minut kiinnostumaan entisestään vastuullisuudesta sekä ympäristöajattelusta.

Miksi olet töissä juuri Weladolla?

Olen toiminut opiskeluiden ohessa kymmenen vuoden ajan sivutoimisena yrittäjänä hyvinvointialalla. Arvostan Weladossa vapautta ja vastuuta, mikä mahdollistaa myös oman yritykseni toiminnan jatkamisen. Saan tehdä Weladon asiantuntijatöitä yrittäjämäisesti mistä haluan ja milloin haluan. Vapaus tuo myös tehokkuutta työskentelyyni. Oman hyvinvointini ja jaksamiseni kulmakiviä on se, että saan varsinkin näin talvella viettää aikaa ulkona valoisaan aikaan, esimerkiksi jäällä lenkkeillen koiran kanssa. Olen iloinen, että minulle on annettu vastuuta uusissa projekteissa. Myös työntekijöiden henkiseen hyvinvointiin panostaminen on minulle todella suuri plussa - koen että siihen panostamalla kaikki voittavat.

Miten Welado alustana tukee sinulle merkityksellistä asiantuntijuutta?

Pääsen kehittämään omaa substanssiani päivittäin erilaisten projektien parissa, ja minulla on aivan mielettömän osaavat ja tukevat kollegat, joiden puoleen voin aina kääntyä.

Miksi Welado pärjää ympäristö- ja vastuullisuuspalveluiden tarjoajana?

Kohtaamme ihmiset ihmisinä, emmekä tee vain työtä. Vankan osaamispohjan kautta asiantuntijamme ymmärtävät asiakasta laajasti sekä tunnistavat kehitysmahdollisuuksia, joista keskustelemme avoimesti. Uskon myös oman osaamisalueeni potentiaaliin, sillä markkinoilla on kasvava kysyntä vastuullisuuden eri teemoille, kuten kestävyys/ESG-raportoinnille sekä päästölaskennalle.

Mitä sinulla on nyt työn alla?

Todella monta erilaista ja mielenkiintoista projektia vastuullisuuden, päästölaskennan, uusiomateriaalien sekä hankkeen ympäristöasiantuntijan tehtävissä. Tavoitteenani on saavuttaa monipuolinen ja syvä osaaminen vastuullisuuden teemoista, ja sitä kautta edistää vastuullisuutta erilaisten yritysten apuna.

Vastuullisuus koostuu monista erilaisista elementeistä, kuten alihankinnasta, sähkönkulutuksesta, prosessin kemikaalipäästöistä, jätteiden määrästä, henkilöstön tyytyväisyydestä tai vaikka henkilöstön tasa-arvojakaumasta. Tavoitteena on tasapaino firman tuloksen ja ihmisten hyvinvoinnin välillä, että yrityksen toiminta on kestävää ja vastuullista myös tulevaisuudessa.

Nyt minulla on työn alla asiakas, jolle tehdään päästölaskennan ohjeistusta sekä kestävyysraportointia. Asiakasyritys haluaa kehittää vastuullisuustyötään selkeän mittariston avulla ja löytää heille tärkeitä ja olennaisia vastuullisuusteemoja. Ensin tutustun yrityksen toimintaan, millaisia vastuullisuusasioita he ovat jo ehkä tietämättään tehneet. Yhdessä yrityksen asiantuntijoiden kanssa työstämme osa-alueittain tunnistamalla merkittävät yrityksen vastuullisuusteemat olennaisuusanalyysin avulla ja kehitämme näille selkeän ja helposti seurattavan mittariston. Työn päätteeksi koostan ESG- eli vastuullisuusraportin, joka on selkeä yhteenveto vastuullisuuden eri osa-alueista. Sen avulla lukija saa läpileikkauksen yritykselle tärkeistä vastuullisuusteemoista.

Mikä on ollut mieleenpainuvin projektisi?

Olin mukana järjestämässä Väyläviraston Kiertotalousiltapäivää. Päivän aikana saimme kuulla kiinnostavia puheenvuoroja ja aitoja kohtaamisia, joiden avulla kiertotaloutta ja uusiomateriaalien käyttöä saadaan laajempaan tietoon.

Kaipaatko Beatan osaamista? Ota yhteyttä ympäristöpäällikkö Pinja Kasvioon!

Pinja Kasvio, pinja.kasvio@welado.fi, 044 527 8467