-

Projekti-insinööri Aliina Jantunen

Projekti-insinööri Aliina Jantunen

Kun on lapsesta saakka viihtynyt rakennustyömailla, on rakennustekniikka jo syvällä selkäytimessä. Näin on Aliina Jantusella, toisen polven rakentamisen asiantuntijalla, joka työskentelee Weladolla kiinteistörakennuttamisen projekti-insinöörinä.

Mikä kiinteistöissä sinua kiinnostaa?

Minua kiinnostaa talonrakentamisessa lähes jokainen osa-alue, mutta suurin kiinnostukseni kohde on itse rakentaminen. Tykkään olla työmaalla ja seurata toteutusvaihetta läheltä. Minua kiehtoo haastavat rakennustekniset toteutukset, ja tykkään pohtia, miten mikäkin ratkaisu on toteutettu. Olenkin koulutukseltani rakennesuunnittelija, ja vaikka suunnittelijan työtä en ole tehnyt kuin omakotitaloni verran, niin rakennustekniikka ja varsinkin rakennusfysiikka ovat kiinnostukseni kohteita.

Miten asiantuntijuutesi on syntynyt?

Rakentamisesta kiinnostuminen on periytynyt isältäni. Hän innosti minua hakeutumaan samaan kouluun, josta hän itse on valmistunut. Lapsuudessani sain olla mukana isäni rakennusprojekteissa lapioimassa sepeliä tai betonilabrassa ihmettelemässä lieriökoekappaleita.

Olen koulutukseltani rakennustekniikan diplomi-insinööri ja ollut töissä rakennusalalla lähes seitsemän vuotta. Työurani aloitin urakointipuolella, josta sainkin hyvän pohjan itse rakentamiseen. Weladolla olen työskennellyt maaliskuusta 2022 lähtien.

Mikä on ydinosaamistasi?

Vaikka koitankin oppia monia asioita ja olla mahdollisimman monipuolinen asiantuntija, niin koen, että purkuhankkeet ovat yksi ydinosaamisalueistani. Olen ollut mukana useassa purkukohteessa ja toteuttanut tilaajalle purkumateriaalikartoituksia, joten niihin olen viime vuosien aikana erikoistunut.

Osaamisalueisiini kuuluvat myös rakentamisen hankinnat ja kustannusseuranta niin kiinteistö- kuin teollisuusrakennuttamisen puolella. Tykkään myös olla mukana kehittämässä toimintaamme, ja olemmekin kehittäneet projektinjohtopalvelua (PJP) Weladolla. Olen myös ollut mukana jo kahdessa projektinjohtopalveluhankkeessa.

Miksi olet töissä juuri Weladolla?

Weladolla pääsen mukaan monipuolisiin hankkeisiin ja jatkuvasti oppimaan uutta. Esimerkiksi rakentamisen päästölaskenta kuuluu kiinnostukseni kohteisiin, ja olenkin päässyt Weladolla laskemaan esimerkiksi jo rakenteilla olevan teollisuushallirakennuksen hiilijalanjälkeä koko sen elinkaaren ajalle.

Weldon arvot ja työntekijän huomioiminen joustavassa työajassa ja muissa henkilöstöeduissa on omaa luokkaansa. Koen, että Weladon arvot kohtaavat omani.

Miten Welado alustana tukee sinulle merkityksellistä asiantuntijuutta?

Weladolla pääsen mukaan erilaisiin ja monipuolisiin hankkeisiin, kuten purkuhankkeisiin, teollisuusrakentamiseen, tekemään päästölaskentaa tai kehittämään ihan uutta palvelumallia. Täällä pääsen toteuttamaan juuri omanlaistani uratarinaa ja erikoistumaan siihen, mistä itse olen kiinnostunut.

Miksi Welado pärjää kiinteistörakennuttamisen markkinassa?

Pärjäämme markkinassa paitsi monipuolisten osaajiemme takia myös siksi, että meissä näkyy weladolainen toimintatapa. Esimerkiksi kiinteistörakennuttamisen tiimissämme on monipuolisia osaajia niin rakennuttamisen kuin urakoinninkin puolelta. Suurin osa porukastamme on tullut urakointipuolelta, ja tehnyt pidemmän uran siellä, joten rakentamisen me osaamme.

Näen, että kokemus rakennustyömaalta ja urakoinnin puolelta on merkittävä etu konsultin työssä. Varsinkin valvojille rakennustekninen osaaminen on välttämätöntä, mutta myös projektipäälliköiden ja projekti-insinöörien pöydille tulee jatkuvasti kysymyksiä esimerkiksi kustannus- ja aikataulutehokkaista toteutustavoista, ja tällöin työmaatausta on merkittävä etu.

Mitä sinulla on nyt työn alla?

Tällä hetkellä olen mukana mielenkiintoisessa projektinjohtopalveluhankkeessa, jossa pääsen taas mukaan minulle mieluisimpaan tekemiseen eli rakentamiseen. Olemme lisäksi kehittäneet projektinjohtopalvelua Weladolla työpajojen merkeissä, ja olen päässyt mukaan kehittämään PJP-palvelumalliamme. Lisäksi olen keväällä 2024 mukana pienemmissä hankkeissa, kuten esimerkiksi päiväkodin saneeraushankkeessa ja muutamassa purkukohteessa.

Mitä tavoittelet saavuttavasi weladolaisena asiantuntijana?

Monipuolista osaamista, jatkuvaa kehittymistä ja uuden oppimista.

Mikä on ollut sinulle mieleenpainuvin tai mielekkäin projekti?

Mielenkiintoisimpia kohteita ovat olleet monet teollisuushankkeet, joissa olen päässyt olemaan mukana niin valvojana kuin projekti-insinöörinä. Lisäksi oman kädenjälkeni olen päässyt jättämään Oulussa sijaitsevaan hankkeeseen, jonka toteutimme projektinjohtopalveluna. Siellä pääsin työnjohdon roolissa monesti itsekin laittamaan kädet betoniin.

Kaipaatko Aliinan asiantuntemusta hankkeellesi? Ota yhteyttä Aliinaan:

aliina.jantunen@welado.fi, +358 40 132 6123