-

Valtakunnallinen kiinteistörakennuttamisen asiantuntija

Weladon kiinteistötiimin asiantuntijat ovat rakennuttaneet kouluja, hirsikerrostaloja, erilaisia toimitiloja, teollisuushalleja ja asuntoja. Asiakkaamme ovat useimmiten ammattimaisia kiinteistönomistajia- ja kehittäjiä, kesto- ja kertarakennuttajia tai vakuutus- tai kiinteistösijoitusyhtiöitä. Tärkeintä on löytää asiakkaamme tarpeeseen sopiva, osaava ja kokenut asiantuntija – ja niitähän Weladolta löytyy Helsingistä Ouluun.

Kiinteistöliiketoimintamme on vahvassa kasvussa. Kiinteistörakennuttamisen asiantuntijoita työskentelee Tampereen ja Oulun lisäksi myös pääkaupunkiseudulla, jossa Welado tarjoaa kiinteistörakennuttamisen ja -valvonnan palveluja erilaisissa uudis- ja korjaushankkeissa. Joskus toimeksianto voi olla pieni selvitystyö liittyen olemassa olevaan kiinteistöön tai projektina voi olla esimerkiksi sata uutta asuntoa.

Helsingissä aluepäällikkönä ja projektijohtajana työskentelevä Petteri Kaarna kehittää kiinteistöliiketoimintaa ja kasvattaa asiakas- ja työntekijäverkostoa pääkaupunkiseudulla yhdessä kiinteistörakennuttamisen liiketoimintajohtaja Juhani Karppelinin kanssa.

Petterillä ja Juhanilla on molemmilla vankka vuosien kokemus rakennusalasta. Heidän asiantuntijuutensa avulla Weladon kiinteistörakennuttamisen toiminnot ovat laajentuneet nopeassa tempossa ja tavoittaneet lisää tyytyväisiä asiakkaita.

Kiinteistörakennuttamisen ja -valvonnan palveluja räätälöidysti vastaamaan haastetta

Weladolaiset artisaanit hoitavat rakennuttamisen ja rakentamisen valvonnan asiakkaan puolesta.  Asiakkaiden tarpeet ja osaaminen vaihtelevat. Joissakin projekteissa on selkeästi kyse osaavien resurssien lisäämisestä tiimiin, kun taas osa asiakkaistamme on taustaltaan esimerkiksi sijoittajia, jotka hankkivat kaiken rakennuttamisen tietotaidon ulkopuolelta. Siksi onkin tärkeää, että rakennuttamisen ammattilaiset osaavat sanoittaa asiakkaan tarpeen ja tarjota siihen ratkaisuksi sopivan palvelun.

Konsultin työt voivat koostua pienistäkin tehtävistä. Asiakas voi tarvita apua esimerkiksi siihen, miten projektissa kannattaisi edetä. Hankkeiden koot ja sisällöt vaihtelevat”, Petteri kiteyttää.

Joskus asiakkaalle voi olla epäselvää, mikä hankkeen tavoite itse asiassa on, ja mihin konsultin apua kaivataan. Tässä kohtaa weladolaisten tärkeä tehtävä ammattilaisina on neuvoa, mitä asioita olisi hyvä selvittää ja mistä hankkeessa lähdetään liikkeelle. Hankesuunnittelu on tilaajan paras mahdollisuus varmistaa, että hän saa mitä tarvitsee ja hanke pysyy suunnitellussa budjetissa.

Ammattilaisen täytyy osata kertoa, mikäli jokin tavoite ei ole realistinen tai sitä ei voida saavuttaa suunnitellussa aikataulussa. Asiakkaille tulee kertoa riskit ja realiteetit ja auttaa löytymään sopiva ratkaisu”, Petteri toteaa.

Juhani on samoilla linjoilla. ”Pyrimme auttamaan ja ohjaamaan tilaajaa hankkeissa siten, että ymmärrys hankekokonaisuuden vaatimista resursseista kirkastuu myös tilaajalle. Varmistamme, että tilaaja pystyy keskittymään omien tehtäviensä hoitamiseen eikä tilaajan oma toiminta häiriinny rakentamisesta. Tarvittaessa Weladon osaamistiimit joustavasti tukevat hanketta”, Juhani kertoo.

Nopeaa reagointia ja laajaa ammattitaitoa – tarjoamme asiakkaillemme helpon projektin

Asiakas tavoittaa weladolaiset nopeasti, ja yhteydessä voi olla matalallakin kynnyksellä. Konsultit ovat tottuneet nopeatempoisiin hankkeisiin. ”Meillä otetaan nopeasti vastaan se, mitä tulee ja tämä onkin Weladon yksi vahvuus. Konsulttina haluamme välttyä viivästyksiltä ja ongelmat ratkotaan ripeästi”, Petteri täsmentää.

Weladolaiset ovat tottuneet johtamaan projekteja. Erilaista asiantuntijuutta ja kokemusta on tarjolla niin monipuolisesti, että se voi jopa yllättää. Tarjoamme osaamista kattavasti sähköpuolelta, tekniikasta, ratarakennuttamisesta, tuulivoimasta ja infrapuolelta. Haluamme varmistaa asiakkaillemme aina helpon projektin mielekkään asiakaskokemuksen, joka perustuu parhaaseen asiantuntijuuteen.

Organisaatiossamme on paljon sellaista osaamista, jota ei välttämättä muualta löydy. Meillä on pitkä, vahva ja laaja-alainen kokemuspohja erilaisista hankkeista”, Juhani lisää.

Pehmeistä arvoistaan tunnettu Welado houkuttelee työpaikkana

Kiinteistöyksikköä vetävä Juhani on aloittanut työt Weladolla huhtikuussa 2020. Kahdessa vuodessa tiimi on laajentunut 23-henkiseksi. Lisää kollegoja rekrytoidaan aina, kun oikeaa osaamista ja asennetta on tarjolla. Omasta päätöksestään Juhani onkin todennut, että Weladolle siirtymisessä ratkaisevaa oli ilmapiiri ja työntekijöihin suhtautuminen muutenkin kuin vain numeroina Excelissä.

Edelleen allekirjoitan tämän viimevuotisen mielipiteeni. Tämä asenne yrityksessä on ollut ja pysyy. Meillä mennään henkilöstö edellä”, Juhani toteaa työpaikastaan.

Welado on työpaikkana tekijöilleen paras ja ammattitaitoisten ja rentojen työkavereiden kanssa on mukava tehdä töitä. Petteri on aloittanut työt Weladolla tammikuussa 2022 ja myös hän on viihtynyt hyvin.

Weladolla voi sukkuloida toimiston, työmaiden ja kotitoimiston välillä. Työ on vaihtelevaa ja työn saa tehdä siellä, missä se on tarkoituksenmukaisinta. Weladolla on hyvä ilmapiiri”, Petteri tiivistää.

Kiinnostuitko työskentelemään Weladolla? Lue lisää Juhani Karppelinin blogiartikkelistaRekrytointi-ilmoituksemme löytyy täältä.

Haluatko jututtaa esimerkiksi puurakentamiseen erikoistuneita kiinteistöasiantuntijoitamme, miten he voisivat auttaa sinua hankkeesi parissa tai miten he Weladolla viihtyvät? Löydät artisaanimme täältä klikkaamalla hakusanaa ’kiinteistörakennuttaminen’ Yhteystiedot-sivulla.

Lue osaamisestamme puurakentamisen hankkeissa: Edelläkävijänä kohti hiilineutraalia kiinteistörakennuttamista - Pudasjärven hirsitalot Lue osaamisestamme toimitilahankkeista: 20 000 tyytyväistä työntekijää: asiakaslähtöiset toimitilaratkaisut johtavat parhaaseen asiakaskokemukseen

Lue, miten meillä osaaminenkin rakentuu yhdessä

Juhani ja Petteri ovat aina valmiita keskustelemaan kanssasi rakennushankkeestasi tai tulevaisuudestasi weladolaisena!

Juhani Karppelin                                    Petteri Kaarna

+358408410923                                       +358503402509

juhani.karppelin@welado.fi                     petteri.kaarna@welado.fi