-

Keskiössä työntekijöiden kuunteleminen

0 kommenttia

Weladolla työskentelee ihmisiä ympäri Suomea. Weladolainen saattaa olla parikymppinen, seitsemänkymppinen tai jotain siltä väliltä. Taustoja meillä on monia, osa on ollut pitkään talossa ja viime vuonna meillä aloitti 36 uutta weladolaista (mahtavaa!). Jokainen weladolainen on oma persoonsa ja ihmiset arvostavat eri asioita.

Halusimme ymmärtää weladolaisia entistä paremmin. Mikä meille on merkityksellistä työssä ja miten merkitykselliset asiat oikeasti toteutuvat arjessa? Tätä varten pyöräytimme vuoden vaihteessa työntekijäymmärryskysely Siqnin ja sain kyllä hieraista silmiäni, kun kävin läpi tuloksia. Meininki meillä on hyvä, joten sen suuntaista kuvittelinkin, mutta tulokset silti ylittivät odotuksemme.

Weladon eNPS-luku on 61 (asteikko -100 - +100), mikä kertoo, että weladolaiset suosittelevat mielellään työpaikkaansa tutuilleen. Tähän pyrimmekin, sillä haluamme, että Welado on tekijöilleen paras. Saimme selville meidän liekki-indeksin, joka kertoo kuinka ”liekeissä” olemme, eli mikä on työntekijän valitsemien merkityksellisten asioiden toteuman keskiarvo. Luvusta 84 (asteikolla 0-100) saamme olla todella ylpeitä, mutta aina löytyy kehitettävää.

Töitä voi tehdä paikasta ja ajasta riippumatta

Weladolaisille merkityksellisimpiä asioita töissä ovat:

1. mielekkäät työtehtävät

2. vapaus tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta

3. vaikutusmahdollisuudet omaan työhön ja omaan työympäristöön

4. työn ja vapaa-ajan tasapaino

5. työpaikan vahva yhteishenki

6. työympäristö, jossa voi olla oma itsensä

7. mahdollisuus käyttää päivittäin omaa osaamista

8.ammattitaitoiset kollegat

9. oikeudenmukainen palkka ja luontoisedut

10. omia kiinnostuksia vastaavat kehitysmahdollisuudet

”Voin vaikuttaa työtahtiini ja työtehtäviini hyvin”, summaa yksi vastaajista. Jos johonkin ei olla tyytyväisiä, weladolaisen odotetaan myös kertovan sen ja miettivän miten tilannetta voitaisiin parantaa: ”Jos johonkin asiaan ei ole tyytyväinen, siihen on mahdollista saada muutosta.”

Töissä ei saa, vaan pitää olla kivaa: ”Weladolla on töissä erittäin hyvää porukkaa ja kaikki puhaltavat yhteiseen hiileen. Töihin on mukava tulla, eikä ole sellainen olo, että jäisi yksin minkään asian kanssa. Aina löytyy auttavia käsiä sekä hyviä neuvoja!

Kehitämme yhdessä tekijöillemme parasta työpaikkaa                 

Vaikka tuloksemme ovat erinomaiset, meidän toimintamme ydin on jatkuva kehittyminen, joten sitä noudatetaan myös sisäisissä asioissa. Nyt kun tiedämme, mitkä asiat meidän porukallemme oikeasti ovat merkityksellisimpiä, osaamme laittaa paukut oikeiden asioiden kehittämiseen. Äänestimmekin tulosten pohjalta koko porukalla mihin tänä vuonna keskitytään ja pöydälle päätyivät mm. mielekkäiden tehtävien varmistaminen kaikille, töiden resursointi ja tasapuolinen jakautuminen, oppimisportaali, osaamisen jakaminen Weladon sisällä ja esimiestyön kehittäminen. Näistä kuullaan varmasti vielä!

Sen lisäksi, että saamme tulosten pohjalta kehitettyä yritystasolla oikeasti weladolaisille merkityksellisiä asioita, kyselystä saadut henkilökohtaiset- ja tiimiraportit toimivat tukena myös esimiestyössä. Esimiehet pääsevät keskustelemaan weladolaisten kanssa juuri niistä asioista, jotka ovat yksilöille tärkeitä ja miettimään tiimiensä kanssa voidaanko tiimin sisällä tehdä jotain, jotta tiimi olisi vielä enemmän ”liekeissä”.  Siis kuunnellaan ja kehitetään yhdessä.

Terkuin,

Hanna

PS. Näiden tulosten pohjalta saimme myös Future Workplaces 2020 -sertifikaatin, joka ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Siitä voit lukea lisää täältä.


Kommentit

Ei kommentteja