-

Äiskän toimistolla on kivaa ja siellä syödään herkkuja

0 kommenttia

Äidin ja isän työpaikan ei tarvitse olla lapselle mörkö, joka vie vanhemman pois. Tähän voivat vaikuttaa niin työnantaja kuin työntekijäkin. Welado haluaa olla tekijöilleen paras ja se tarkoittaa sitä, että myös työn ja perheen yhteensovittamisessa ollaan joustavia.

Ruuhkavuosien täyden paineen keskellä luoviva 2- ja 4-vuotiaiden lasten äiti, projekti-insinööri Suvi Wasenius kertoo, että Weladolla ei tarvitse äidinkään todistella sitoutumistaan töihin. Hän on hiljattain palannut vanhempainvapailta ja tekee nelipäiväistä työviikkoa, jotta lapsille jäisi enemmän aikaa.

Wasenius kertoo, että luovimista ja pientä kitkaa tuleekin lähinnä siinä, että kun työtehtävät ovat haastavia ja innostavia, niin ne tahtovat helposti kulkeutua kotiin.

"Kotimoodiin pääseminen voi olla hankalaa joskus, mutta kyllä ne lapset aika hyvin pakottaa siihen. Molemmat osaavat kyllä sanoa, että äiti laita nyt se puhelin pois", hän sanoo.

Perheessä on sovittu, että Wasenius vie lapset päiväkotiin muina päivinä, mutta mies hoitaa tiistain viemiset, sillä silloin on Weladolla palaveri, jossa Wasenius haluaa olla ajoissa.

"Niinä päivinä kun vien lapset, venytän päiviä sitten iltapäivästä tai jatkan illalla kun lapset ovat menneet nukkumaan."

 

Aluepäällikkö Joonas Haverinen kertoo hänkin, että ruuhkavuodet puskevat päälle. Haverisella on 2- ja 4-vuotiaat lapset sekä 7 vuotta täyttävä lapsi, joka viettää heillä osan ajasta.

"Yllättävän hyvin on silti kaikki onnistunut. Täällä tehdään asiantuntijatyötä, eikä kukaan kyttää. Työnantaja luottaa siihen, että hommat hoituu", hän pohtii.

"Noiden pienempien kanssa on koitettu, että joutuisivat olemaan mahdollisimman vähän aikaa päiväkodissa. Ja kun lapset ovat siellä kahdeksasta neljään, niin itse on sitten käytännössä töissä puoli yhdeksästä puoli neljään."

Hän jatkaa usein töitä illalla kahdeksan jälkeen kun saa lapset nukkumaan.

"Minulle se sopii hyvin ja sillä tavoin saa arjen pyörimään hyvin. Jää enemmän aikaa lasten kanssa."

Sekä Haverinen että Wasenius kertovat hetken pohdittuaan, että lapsilla taitaa olla vanhempien työpaikasta melkoisen positiivinen kuva. Työpaikallakaan kenellekään ei ole ollut ongelma, jos lapset ovat joskus olleet mukana. Haverinen kertoo muiden kommentoineen, että enemmänkin se on vain mukava lisävirike työpäivään.

"On sitä koetettu selittää, että mitä täällä tehdään, mutta lähinnä kai ne katselee kaivinkoneita työmaalla, että tuossa on isin työmaa. Eniten lapset ehkä odottaa sitä, että on vaikka päivän työreissussa Helsingissä ja tuo karkkipussin tuliaisiksi", Haverinen toteaa.

"Meidän lapset on välillä käyneet toimistolla jos vaikka miehen on pitänyt vielä käydä töissä. Molemmilla lapsilla on se kuva, että äiskän toimistolla on tosi kivaa ja siellä saa syödä herkkuja", Wasenius nauraa.


Kommentit

Ei kommentteja