Kuvassa nosturi rakennustyömaalla, kuva otettu ilmastakäsin.
Hankekehitys konkretisoi projektisi ensiaskeleet: viemme tilatarpeesi ideasta, projektin käytännön toteutuksen suunnitelmatasolle.

Kiinteistö- ja hankekehitys

Kiinteistökehityksen tavoitteena on löytää uusi tuottoisampi tulevaisuus kiinteistöllesi: asiantuntijoidemme avulla kartoitat kiinteistösi täyden potentiaalin sen arvon säilyttämiseksi ja kehittämiseksi. Hankekehitys konkretisoi projektisi ensiaskeleet: viemme tilatarpeesi ideasta projektin käytännön toteutuksen suunnitelmatasolle.

-

Kiinteistökehityksen tavoitteena on löytää uusi tuottoisampi tulevaisuus kiinteistöllesi

Onko kiinteistösi sen nykytarkoituksessa elinkaarensa päässä? Ehkä sinulla on kehittämätön kiinteistö tonttimaana, jonka haluaisit myydä parhaalla hinnalla? Tai sinulla on pieneksi käyvät toimitilat tai muuttunut tilantarve, ja tarve lisärakentamiselle. Ehkä osa kiinteistöstäsi on tyhjän panttina ja haluaisit saada sen tuottamaan. Muun muassa näihin tarpeisiin etsitään vastauksia kiinteistökehityksen keinoin. Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Nykytilasta tavoitteisiin

Käymme ensin läpi kiinteistön lähtötiedot, jonka jälkeen avaamme avoimesti keskustelun kiinteistön kehitysmahdollisuuksista eri sidosryhmien kanssa (kunnan kaavoituksen ja rakennusvalvonnan kanssa, museoviranomaisten, sijoittajien, kiinteistön käyttäjien, urakoitsijoiden), ja arvioimme erilaisia skenaarioita parhaan potentiaalin löytämiseksi.

Tuomme avuksesi tekniset asiantuntijamme, jotka tukevat projektia muun muassa rakennettavuusanalyyseilla, kustannus- ja kuntoarvioinneilla sekä sisäilmatutkimuksin. Löydettyämme parhaan skenaariovaihtoehdon viemme läpi luonnossuunnittelun sekä tarvittaessa kaavakehityksen.

Lisäksi kartoitamme jo kehitysvaiheessa potentiaalisia ostajia, käyttäjiä, operaattoreita, rahoitusjärjestelyjä ja tarvittaessa myös kiinteistön myynti onnistuu kehityshankkeen yhteydessä. Juridiikan asiantuntijamme auttavat, mikäli tarvitset tukea asiakirjojen, kuten kauppakirjojen ja vuokrasopimusten laadintaan, sopimusneuvotteluihin tai sopimusten tulkintaan.

Hankekehityksessä projekti viedään tilatarpeesta ja ideasta jo ratkottuihin ratkaisuihin

Hankekehityksessä luomme tarkemmin projektin toteutuksen raamit kuten kustannukset, toteutusmahdollisuudet ja aikataulun. Tiivistetysti hankekehityksessä asiakkaan tilatarve muunnetaan rakennushankkeeksi: tarkoittaa se siten lisä-, uudis- tai korjausrakentamista. Se on asiakas- ja käyttäjälähtöinen prosessi eli lähdemme aina liikkeelle tavoitteiden ja tarpeiden kartoituksella.

Uusien kiinteistöjen lisäksi hankekehitystä tehdään muun muassa olemassa olevien kiinteistöjen elinkaaren pidentämiseksi, nykyisten tilojen laajentamiseksi, rakennuksen käytettävyyden, tehokkuuden tai tuottavuuden parantamiseksi ja käyttötarkoituksen muuttamiseksi. 

Mukana hankekehityksessä toimii aina sekä projektinjohdon että tekniikan asiantuntijoitamme.

Lisäksi erikoisasiantuntijamme tukevat projekteja aina kulloisenkin asiakastarpeen mukaisesti: Esimerkiksi viestinnän asiantuntijamme pitävät usein fasilitoituja työpajoja ja osallistavat sidosryhmiä erilaisin palvelumuotoilun keinoin. Hankkeelle voi olla hyödyllistä luoda brändi- ja markkinointisisältöä jo tässä vaiheessa riippuen kiinteistön tulevasta käytöstä. Mikäli asiakkaana on kiinteistönomistaja, kaupalliset palvelumme sisältävät myös vuokralaistunnusteluja ja apua vuokralaishankintaan.

Weladon artisaanit tarjoavat laaja-alaista neuvonantopalvelua kiinteistöhankkeisiisi

Maanhankinta

Mikäli etsit tonttia kiinteistöhankkeellesi, voimme auttaa sinua sen etsinnässä. Autamme potentiaalisten tonttien kartoittamisessa myös julkisen tarjonnan ulkopuolelta. Tarjoamme apua myös neuvotteluihin ja kaavakehittämiseen.

Kiinteistökaupat

Tarjoamme laaja-alaisesti neuvonantopalveluja kiinteistökauppoihin liittyen. Artisaanimme auttavat sinua investointilaskelmissa, kiinteistökauppoihin liittyvissä juridisissa kysymyksissä ja kohteiden TDD-selvityksissä.

Kiinteistöarviointi

Kiinteistöarviointimme laatii auktorisoitu kiinteistöarvioija (AKA). Arviointilausunnolle on tarvetta monentyyppisissä tilanteissa, kuten esimerkiksi kohdetta myytäessä tai ostettaessa, tilinpäätöksissä, taloudellisen päätöksenteon yhteydessä ja haastavien kohteiden vakuusarvioinnissa. Palvelemme sinua kaikissa tilanteissa ja kaikentyyppisten kiinteistöjen arvioinnissa. Olemme apunasi myös muissa kiinteistötaloudellisissa analyyseissa ja hinnanmäärityksissä.


Kiinteistö- ja hankekehitys

Voimme tarjota apua tilanteessa, jossa asiakkaamme haluaa nostaa kiinteistönsä arvoa. Autamme kaavakehityksessä, vanhan kiinteistön uusien konseptien luomisessa, hankekohtaisissa suunnitelmissa ja sijoittajahaussa. Artisaanimme ovat apunasi, mikäli kiinteistösi on nykytarkoituksessaan tiensä päässä, mutta se kaipaa uutta elämää. Tavoitteenamme on löytää kiinteistön potentiaali ja säilyttää sen arvo. 

Kiinteistöstrategiat

Tarjoamme palveluja salkutukseen, nykytilanneanalyysiin ja tulevaisuuden tarpeiden selvittämiseen. Mietitkö omistamisen ja vuokraamisen välillä? Tarjoamme palveluja salkutukseen, nykytilanneanalyysiin ja tulevaisuuden tarpeiden selvittämiseen. Olemme apunasi korjausten priorisoinnin periaatteita laadittaessa, investointeja harkittaessa, rakennusten teknisiä nykyarvoja selvitettäessä ja markkina-analyysien laatimisessa.

Lakiosaaminen

Juridiikan asiantuntijamme auttavat, mikäli tarvitset tukea asiakirjojen, kuten kauppakirjojen ja vuokrasopimusten laadintaan, sopimusneuvotteluihin tai sopimusten tulkintaan.

Lue asiantuntijamme blogi  '20 000 tyytyväistä työntekijää: asiakaslähtöiset toimitilaratkaisut johtavat parhaaseen asiakaskokemukseen'

Ota yhteyttä

Anne Kääriä, arviointipäällikkö