-

Yksilöllinen traineepolku kohti hyvinvoivaa työelämää, merkityksellistä asiantuntijuutta ja inhimillisempää sekä tuottavampaa rakennusalaa

Hernesniemi Sonja
Hernesniemi Sonja
HRD-asiantuntija

”Moro Kerttu Kesätyöntekijä, huippua saada sinut meille töihin!” Näin toivottelee tulijat tervetulleeksi perehdytystaulu, joka räätälöidään kullekin aloittajalle henkilökohtaisesti. Uusien työntekijöiden Welado-polku alkaa systemaattisella yleisperehdytyksellä yritykseemme ja toimintatapoihimme. Sama yksilöllinen perehdytys jatkuu kunkin omilla projekteilla. Pikkuhiljaa osaamisen kehittyessä vastuuta annetaan lisää ja oppimiskäyrä pysyy mukavan nousujohteisena. Kuulostaa toimivalta ja hyvältä, eikös?

Me emme kuitenkaan olleet aivan tyytyväisiä vielä tähän.  Niinpä rakensimme weladolaisen traineepolun, joka perustuu sille mihin uskomme – yhteistyöhön, yksilöiden vahvuuksiin ja keskusteluun.

 

Weladolainen traineepolku

Traineepolkumme rakentuu vahvasti yhteistyölle niin organisaation sisällä kuin verkostossa. Traineemme pääsevät kesän aikana luomaan uusia yhteyksiä ja parempaa tulevaisuutta rakennusalalle UKI Arkkitehtien kesätyöntekijöiden kanssa. Sisäistä yhteistyötämme ilmentävät mm. eri asiantuntijoiden tuottamat tietoiskut sekä eri toiminta-alueiden osaamistiimit, joiden asiantuntemusta voivat kesäharjoittelijamme hyödyntää pohtiessaan tulevia suuntiaan. Ja toivottavasti myös itse traineeryhmästä hioutuu työuran alkuvaiheen sumussa toisiaan tukeva vertaisryhmä!

Oppijan ja opastajan roolit heitetään mielellään myös toisin päin. Aiemmista kesistä tiedämme, että kesätyöntekijöillämme on valtavasti hyödyllistä ja mielenkiintoista osaamista takataskussaan meille tullessaan. Pyrimme löytämään tavan yhdistää omat erityiset mielenkiinnon kohteesi tai osaamisesi meillä työskentelyyn. Tämä on tarkoittanut vaikkapa viestintätehtäviä tai omia kehitysprojekteja.

Avaimena oman merkityksellisen asiantuntijuuden tunnistamiseen ja sitä kohti kulkemiseen on keskustelu. Meillä ura ei ole putki, vaan verkko erilaisia lisämausteita, joilla omaa osaamista voi viedä haluamaansa suuntaan. Sparrailua tähän voi pyytää ihan keneltä tahansa kokee hyödylliseksi. Mikäli kaipaa kanssakulkijaa pisteestä toiseen kulkemiseen, voi hyödyntää meillä ahkerassa käytössä mestari-kisälli -mallia.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä haluamme sisällyttää traineepolkuumme hyvinvointinäkökulman. Pohja kestäville työskentelytavoille sekä työn ja muun elämän tasapainolle rakennetaan jo ensimmäisissä kesätyökokemuksissa. Työhyvinvointia voi edesauttaa esimerkiksi itsetuntemusta kehittämällä ja siksi olemme ottaneet sitä edistäviä teemoja mukaan polkuun. Työyhteisön ja alan puolesta taas avoin keskustelu toimintakulttuureista vie teemoja eteenpäin askel askeleelta.

Kesätyöntekijämme perehtyvät kesän aikana siis paitsi omaan rooliinsa ja työtehtäviinsä, myös syventyvät rakennusalan kulttuurimuutoksen ajatuksiin, konsulttiliiketoiminnan logiikkaan, hyvinvoivaan työelämään ja hiljalleen löytävät (toivottavasti) oman merkityksellisen asiantuntijuuden elementtejä alkuuralleen. Ajattelemme, että emme perehdytä kesätyöntekijöitä vain tekemään töitä Weladon projekteilla – vaan perehdytämme heitä menestymään hyvinvoivina ja motivoituneina asiantuntijoina tulevaisuuden rakennusalalla.

 

Kiinnostuitko?

Kesätyöhakumme vuodelle 2023 on sulkeutunut. Haluatko kuulla Sonjalta lisää traineepolusta?

sonja.hernesniemi@welado.fi

+358 40 128 7100