-

Weladon henkilöstöedut

Yksi tykkää käydä hierojalla, toinen rehkiä lihakset helliksi salilla. Siinä missä toinen ajaa seitsemän tuntia optimaalisten rinneolosuhteiden perässä, riittää toiselle lähimatkailu pienemmän kumpareen kupeessa. Mitä enemmän meillä on henkilöstöä, sitä useampia toiveita ja käyttötapoja henkilöstöeduillekin on. Jokaisen toiveen toteuttaminen ei ole aina mahdollista, mutta henkilöstöetuja pohtiva työryhmä tekee kaikkensa toteuttaakseen suurimman osan sille esitetyistä toiveista.

Meillä henkilöstöetuja tarkastellaan vuosittain. Henkilöstön edustajista koostuva työryhmä aloittaa työnsä kartoittamalla toiveita henkilöstökyselyllä. Tulosten avulla etuja on helppo kohdentaa henkilöstön toiveiden mukaisesti, ja uusia etuja onkin otettu käyttöön ahkerasti.

Kauden 2021 edut

Viime keväänä työryhmälle oli tärkeää, että mahdollisimman monella weladolaisella on mahdollisuus hyödyntää etätyö- ja lomailukäyttöön vuokrattuja tilojamme. Nyt meillä on entisen 52 lomamökkiviikon sijaan 98 viikkoa käytössämme, eli pientä vuokraa vastaan weladolaiset voivat etäillä tai lomailla joko Himoksen tai Rukan maisemissa.

Himoksen mökki on moderni paritalo golf-viheriöiden kupeessa. Siellä vietetyt aktiiviset päivät kruunaa lämpimän porepaljun syleily illan hämärässä. Rukan mökki on kelohonkainen huoneisto, jonka eksoottisesta sisustuksesta löytyy niin porontalja kuin noitarumpukin. Tunnelmallinen takkatuli sulattaa rinteessä viilenneet varpaat tai etätöissä pingottuneet hartiat.

Ehkä vielä jonain päivänä palaamme lomailemaan etelän auringon alle. Tai otamme kaupunkihuoneiston jostain eurooppalaisesta metropolista. Tämä on tulevien etuja pohtivien työryhmien käsissä.

Liikunta- ja kulttuuriedun lisäksi weladolaiset voivat kohdistaa etunsa myös hyvinvointipalveluihin ja / tai työmatkakustannuksien maksamiseen. Jokainen edun käyttäjä voi itse harkita, mihin omalle ePassi Flexin etutilille ladatun saldonsa käyttää. Erityisesti joustavuus palvelee niitä weladolaisia, jotka toivoivat hammaslääkärimaksuihin helpotusta. Halutessaan vaikka koko kortille ladatun vuosisaldon voi käyttää ”uusiin leegoihin”.

 

Säilytetyt, mutta paremmiksi tuunatut edut

Yksi reunaehto henkilöstöetuja pohtivalle työryhmälle on: yritys ei halua tinkiä weladolaisille luvatuista koulutuspäivistä. Jatkamme siis yhä sillä linjalla, että jokainen meistä voi vuodessa hyödyntää vähintään 5,5 päivää oman osaamisensa kehittämiseen. Tämä ei koske työn ja pätevyyksien kannalta pakollisia koulutuksia.

Kouluttautumista helpottamaan ja varmistamaan starttasimme lokakuussa 2020 oman verkko-opistomme eli Wopiston. Muun muassa perehdytyksemme on nyt katsottavissa Wopistosta, ja siitä olemmekin saaneet hyvää palautetta uusilta työntekijöiltä. Kehuvat selkeäksi ja näppäräksi, kun uuteen työpaikkaan ja työhön liittyvät perusasiat saa käydä selaamassa Wopistossa omaan tahtiinsa. Perehdytyksen ja substanssikoulutusten lisäksi Wopistoon ollaan rakentamassa myös henkilöstön hyvinvointia ja itseohjautuvuutta tukevia verkkovalmennuksia.

Jokaisella meistä on jatkossakin mahdollisuus puhelinetuun. Kaikilla on kattavat työterveyspalvelut koronarokotuksien kera sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus. Se on kattavampi kuin etätyövakuutus, joten se turvaa meitä myös etätöissä.

Etätöihin liittyy myös syksyllä 2020 henkilöstöetuihin liitetty kotitoimiston varusteluoptio, jonka tarjoamme jokaiselle, joka ei kaipaa toimistolle omaa työpistettä. Pakettiin kuuluu ergonomisten toimistokalusteiden (sähköpöytä ja työtuoli) lisäksi IT-laitteita. Verotuksellisista syistä kalusteet ja laitteet ovat Weladon omaisuutta. Toimistoilla toki on vapaita työpisteitä kaikille, jotka haluavat toimistoilla työskennellä joko säännöllisesti tai silloin tällöin.

Elämän mutkissa notkeasti joustava työaika tarjoaa henkilöstölle mahdollisuuden työskennellä hänelle sopivassa paikassa haluamanaan aikana. Joustavuus onkin yksi korkeimmalle arvostetuista asioista, josta saamme henkilöstöltä positiivista palautetta. Matka-aika on meillä jatkossakin työaikaa.

Henkilöstörahasto on osa weladolaista tulospalkkiojärjestelmää. Periaate on, että rahaston potti kasvaa samassa suhteessa kuin firman tulos: mikäli Welado saavuttaa 10 % tuloksen, sijoitetaan tuloksesta 10 % henkilöstörahastoon.

Virkistäytyminen

Yksi murheenkryyni on korona-aikana ollut henkilöstön virkistäminen. Miten tavata toisiamme rennommissa merkeissä, kun etätyösuositus on päällä ja suuremmat kokoontumiset on kielletty?

Me ratkaisimme tämän tilaamalla syksyksi 2020 Naturestin Rita Porkalta yhteensä 15 meille räätälöityä työhyvinvointitapahtumaa. Sananmukaisesti vetäydyimme metsään 10 hengen tiimeissä. Metsässä oli rentoa ohjelmaa, kuten metsägolfia, voiveitsen vuolemista, jousiammuntaa tai metsäjoogaa, mitä nyt kukin ryhmä olikaan itselleen valinnut.

Päivä oli etukäteen kovasti odotettu ja jälkikäteen kehuttu hengähdystauko muuten niin kovin työpainotteiseen vuoteemme. Virkistysretket saivat niin mainiota palautetta, että samanmoiset toteutetaan myös keväällä 2021 metsässä tapahtuvan pakohuonepelimäisen pähkäilyn tiimellyksessä. Seuraamme toki ajankohtaisia koronaohjeistuksia, jotka toivottavasti mahdollistavat pienryhmissä tapahtuvat työhyvinvointikokoontumiset.

Nostimme myös toimisto- ja tiimikohtaiseen virkistykseen tarkoitettua budjettia, jolla voi järjestää esimerkiksi toimistolle katettavia aamiaisia. Tiimikohtaisesta budjetin käytöstä tiimit voivat päättää keskenään. Tavoitteena on houkutella meikäläisiä piipahtamaan toimistoilla ja luoda yhteisiä hetkiä yhdessä muissakin kuin työn merkeissä. Toivottavasti pääsemme vihdoin käyttämään tätä rahaa, kun rokotukset purevat ja koronarajoitukset höllenevät.  

Hyvinvointiin liittyen pyrimme aina keksimään jotain uutta. Kesällä 2019 henkilöstön käytössä oli henkilökohtainen liikuntavalmentaja, vuonna 2020 halukkaat pääsivät Roihahduksen hyvinvointivalmennukseen ja vuonna 2021 aloitamme Liikuntakeskus GOGOn kanssa etähyvinvointikurssit ja avaamme jokaiselle weladolaiselle pääsyn GOGOn Online-jumppien arkistoihin.

Tässä luetellut henkilöstöedut ovat voimassa vähintään lokakuulle 2021 saakka.

Haluatko kuulla tarkemmin henkilöstöeduistamme? Ota yhteyttä Hennaan!

henna.kekki@welado.fi, 050 555 5725