-

Weladolainen Niko Myllykoski on Vuoden nuori konsultti 2020

0 kommenttia

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry julkisti marraskuussa Vuoden 2020 nuoret konsultit. Kilpailussa palkittiin viisi lahjakasta konsulttialan opiskelijaa tai juuri valmistunutta nuorta asiantuntijaa 1 500 euron arvoisella tunnustuspalkkiolla. Yksi heistä on seinäjokelainen projekti-insinööriharjoittelijamme Niko Myllykoski.

”Loistava fiilis on kyllä kisan jälkeen, ja oli mukava pitää pieni fiilispuhe SKOLin järjestämässä seminaarissa. Todella hieno kokemus, ja valmensi hyvin tulevaisuutta varten. Tietysti kisa ja siinä menestyminen motivoi vielä enemmän kehittymään alan asiantuntijaksi. Erityiskiitokset tietysti koko Weladon porukalle tästä mahdollisuudesta olla osana loistavaa työyhteisöä, jossa olen saanut kehittyä huippunopeaa loistavien kollegoiden ohjaamana”, kuvailee Niko tunnelmiaan.

Onnea kaikkien weladolaisten puolesta Niko ja muut vuoden 2020 nuoret konsultit!

Yhteiskunnallisesti vaikuttava työ motivoi

SKOL kysyi kilpailun yhteydessä nuorilta, mikä heitä motivoi työskentelemään suunnittelu- ja konsultointiyrityksissä. Voittajaviisikon vastauksissa nousi vahvasti esille halu kehittää tapoja, joilla ala voi edistää vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteita yhteiskunnassamme. Alan tarjoamien ratkaisujen keskeisenä osana nuoret näkivät teknologian vielä laajemman hyödyntämisen ja yhteistyön eri osaajien väillä. Nuoria innostavat työn konkreettisuus ja merkityksellisyys, alan monipuolisuus ja jatkuvan kehittymisen mahdollisuudet.

Niko Myllykoski toimii TASE-hankkeessa, eli Tampere–Seinäjoki rautatievälin turvalaitteiden uusimisprojektissa valvojana. Kilpailuhaastattelussa Niko kuvasi työnsä vaikuttavuutta seuraavasti: ”On hienoa olla mukana projektissa, jolla taataan junien turvallinen ja sujuva liikennöinti seuraavaksi 30 vuodeksi.”

Tie suunnittelu- ja konsulttialalle kulkee kesätyöpaikkojen kautta

Niko, kuten moni muukin nuori, on aloittanut uransa konsulttialalla kesätöissä. Weladolla periaatteena on, että jokainen opiskelija saa seurakseen konkarin keneltä ammentaa oppia. Meillä työskentelee asiantuntijoita, joilla on kokemusta esimerkiksi ratahankkeista jopa 40 vuoden ajalta! Kukapa olisi heitä parempi opettamaan nuoria kykyjä?

Toisaalta myös mentorit kertovat odottavansa kesää ja uusia innokkaita kesätyöntekijöitä, joilla on vastavuoroisesti opetettavaa mentoreilleen muun muassa tekniikasta. Nuorten oppimisinto, kysymykset ja energia sykähdyttävät myös kokeneempaa sielua ja antavat uutta virtaa ajatteluun.

Weladolle on kunnia-asia huolehtia, että meillä työskentelevät projekti-insinööriharjoittelijat saavat opintonsa suoritettua valmiiksi. Tuntityöläisillä on töitä juuri sen verran, että opinnot eivät vaikeudu, mutta palkkapäivä maistuu makoisalta. Tuemme opiskelijoita myös tarjoamalla mahdollisuuksia opinnäytetöiden tekemiseen ­– tällä hetkellä meillä on työn alla viisi opinnäytetyötä, joista yhden kimpussa puurtaa Niko Myllykoski.

”Lähdettiin yhdessä Weladon porukan kanssa miettimään, mikä olisi sellainen hyvä ja jatkoa palveleva aihe. Todettiin, että toiminnallisen turvallisuuden valvonta on tähän hommaan loistava. Lähdemme siis kehittämään toiminnallisen turvallisuuden valvontaa ja pyrimme mahdollisesti kehittelemään valvontasovelluksen sitä tukemaan. Rautatiemaailmaan liittyvä aihe on innostava, koska alaa ei voi koulussa opiskella, vaan kaikki kokemus haetaan suoraan työelämästä. Arki jatkuu niin, että koulua käydään kolmena päivänä viikosta, parina päivänä ollaan kokonaan töissä ja kaiken sen ohella kirjoitellaan opparia. Kiireinen talvi ja alkuvuosi siis tulossa, mutta huippufiiliksin jatketaan kohti uusia haasteita! Vahva suositus minulta Weladosta työpaikkana kaikille työnhakijoille ja varsinkin nuorille”, vinkkaa Niko alasta kiinnostuneita.

Haluatko olla seuraavan vuoden Nuori Konsultti kuten Niko? Hae meille kesätöihin

Weladolla avautuu joulukuussa parikymmentä kesätyöpaikkaa, joihin kaipaamme hakemuksia insinöörialoilla opiskelevilta, rakennuttamisesta kiinnostuneilta nuorilta asiantuntijoilta. Viime kesänä meillä aloitti 12 kesätyöntekijää, joista 11 työskentelee yhä hankkeillamme opintojensa ohessa.

Ja kuka tietää, josko aloittamalla urasi konsulttialalla kesällä 2021 voit olla jo ensi vuoden nuori konsultti -kisan voittaja. Seuraa siis someilmoitteluamme ja hakeudu weladolaiseksi!


Kommentit

Ei kommentteja