-

Tasa-arvon asialla

0 kommenttia

Maaliskuussa vietetään YK:n julistamaa kansainvälistä naistenpäivää. Päivää on vietetty vuodesta 1975 lähtien, ja sen tarkoituksenaon korostaa naisten oikeuksia ja pyrkimystä sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Teema on tärkeä ja ajankohtainen sekä meillä Suomessa että maailmanlaajuisesti.  

Avainsanoma naistenpäivässä Weladon näkökulmasta on nimenomaan tasa-arvo. Uskomme, että sukupuolella ei tule olla mitään merkitystä työelämässä – ei puolesta eikä vastaan. Omalta osaltamme olemme tähän erinomaisen sitoutuneita.  

Keinomme tasa-arvon lisäämiseen 

YK on listannut 12 keinoa, jolla tasa-arvoa voidaan lisätä maailmassa. Alle listasimme asioita, joita me Weladolla teemme: 

1) Jaetaan hoivaaminen, ja luodaan tasa-arvoinen työkulttuuri: Weladolla niin äidit kuin isätkin jäävät kotiin lapsia hoitamaan. Olemmeperheystävällinen työpaikka,ja saimmekin siitä kiitosta Mothers in Business -kampanjassa. Uskomme myös, että esimerkiksi tunnejohtaminen on olennainen osa organisaation johtamista – ja tunteita, sekä oikeus niihin, on sekä naisilla että miehillä.   

2) Seksismi ja ahdistelu: Suhtaudumme seksismiin ja ahdisteluun nollatoleranssilla. Tämä koskee häirintää ja seksismiä ihan jokaisen yksilön tasolla. Meillä saat olla kuka olet ilman että kuulet asiasta. 

3) Vähennetään sukupuolierottelua:Meillä ei erotella ihmisiä sukupuolen mukaan. Esimerkiksi rekrytoinnissa sukupuolella ei ole merkitystä, emmekä kysy asiasta hakijoilta. Olemme siirtyneet käyttämään esimerkiksi esimies-sanan sijasta esihenkilöä, ja pyrimme tietoisesti vähentämään erottelua kaikilla saroilla. 

4) Hankimme vastuullisia tuotteita jo senkin vuoksi, että maailmanlaajuisesti ilmastonmuutos vaikuttaa tutkitusti enemmän köyhien maiden naisiin kuin miehiin. 

49 asiantuntevaa naista 

Olemme ylpeitä, että meillä työskentelevät 49* upeaa naista ovat valinneet ensin perinteisesti miesvaltaisen rakennusalanja sieltä vielä Weladon työnantajakseen. Me tiedämme, että naiset pärjäävät siinä missä miehetkin. Ja niin pärjäävät myös kaikki he, jotka eivät halua identifioitua kumpanakaan sukupuolena.

Teemme osamme, että rakennusala olisi samalla tavalla vaihtoehto kaikille sukupuolesta riippumatta. Tämä tarkoittaa, että rakennusalan tulee suhtautua samalla tavalla jokaiseen sukupuoleen, ilman että tarvitsee erityistä rohkeutta selvitäkseen tällä alalla omana itsenään.  

Me Weladolla lupaamme, että sukupuolellasi tai sukupuolettomuudellasi ei ole meillä mitään väliä - ei palkan, ei työtehtävän tai uran, eikä suhtautumisen kannalta. Vain sillä on väliä, mitä osaat, millaiset arvot sinulla on ja miten suhtaudut muihin ihmisiin.   

Lue lisää YK:n keinoista tasa-arvoistaa maailmaa, ja mieti, mitä voit itse tehdä: 

https://www.unwomen.org/en 

HR-tiimi 

Noora, Hanna, Henna ja Ellinoora

*tilanne maaliskuussa 2021 


Kommentit

Ei kommentteja