-

Reippaina kohti yhteisesti kehitettyä tulevaisuutta

0 kommenttia

Syksyllä luonto siirtyy lepotilaan, mutta meillä kehitetään intoa puhkuen uutta. Weladolla on alusta asti ollut tärkeää, että organisaatiota kehitetään yhteistuumin koko henkilöstön voimin eteenpäin; ihmiskeskeisesti ja yhdessä.

Näin edetään myös paraikaa käynnissä olevan strategiapäivityksemme kanssa. Totta kai osa raameista tulee valmiina johdon ja hallituksen yhteistyönä päättäminä, mutta yhdessä tarkennamme tavoitteita ja mietimme, mitä strategisia projekteja tavoitteisiin pääsy vaatii.

Yksi suurimmista lähitulevaisuuden strategisista projektikokonaisuuksistamme koostuu ketterän organisaation ja palvelevan johtamisen kehityksestä. On iso yhteinen haasteemme miettiä, miten säilytämme pienen organisaation kulttuurin ja matalan organisaation tässä kasvuvauhdissa. Tästä syystä pääpaino syksyn kehityspajoissamme onkin sen pohtimisessa, mitä teemoja meidän pitää kehittää, jotta toiminta on tulevaisuudessakin ketterää ja yksilöllisestikin tekijöilleen parasta. Lisäksi määrittelemme muun muassa Weladon merkitystä yhdessä, ja mietimme, miten Welado voi toimia alustana toteuttaa asiantuntijaunelmia.

Kohtaamisia metsän siimeksessä

Meillä on ollut perinteenä kokoontua sekä keväällä että syksyllä kehityspäiville työstämään yhteisiä teemoja koko henkilöstön voimin. Tänä syksynä toimintatapoja täytyi hieman muuttaa, kun yhteiskehitys- ja sen jälkeinen virkistysilta ei normaalilla tavalla ollut mahdollista edes toimistoittain.

Syksyn 2020 virkistys- ja kehityspäivä jaettiinkin kahteen osaan: aloitimme vetäytymällä kymmenen hengen tiimeissä virkistysiltapäivään eri puolilla Suomea sijaitsevien metsien siimekseen. Tapahtumia oli yhteensä 15, joiden ohjelmassa oli ryhmän toiveiden mukaisesti joko metsägolfia, jousiammuntaa, suunnistamista tai voiveitsen vuolemista sekä rauhoittumisharjoituksia.

Raittiin ilman, nuotiokaffien ja mukavan yhdessä touhuamisen lisäksi parasta antia olivat kohtaamiset. Turvallisesti ulkona ja pienissä porukoissa, mutta silti kasvotusten pitkästä aikaa rennommissa merkeissä. Ai että teki hyvää kisata leikkimielisesti ja nauraa höpöille jutuille!

Kehitystyöpajoissa ajatellaan isosti

Aktiviteettien jälkeen onkin taas energiaa kehittää tulevaa. Henkilöstölle laitettiin linkki, jonka kautta pyydettiin jokaista ilmoittautumaan yhteen neljästätoista vaihtoehtoisesta, virtuaalisesta kehitystyöpajasta. Jokaisessa työpajassa pääsee pohtimaan yrityksemme tulevaisuuden toimintatapoja.

Keskusteluja ja ideointeja käydään moninaisten otsikoiden alla. Työpajojen suuria teemoja ovat strategiapohdinta, organisaation kehitys, tekemisen laatu ja henkilöstön hyvinvointi. Antina on muun muassa tulevaisuuden suuntaviivoja ja strategisia priorisointeja.

Yhteistä aivoriihtään pitävät muun muassa laatuasioihin perehtyneet, johtamispalveluita pohtivat, uusia liiketoimintamahdollisuuksia kartoittavat ja onpa mukana muutama diplomityön aiheita pohtiva pajakin.

Yksi ensimmäisistä kehityspajoista pohti, mitä tarkoittaa olla tekijöilleen paras? Miten me olemme toisillemme parhaita kollegoita, esimiehiä, kahviseuraa ja palaverikavereita? Mikä on minun panokseni työyhteisössämme, ja mistä minä saan voimaa omaan tekemiseeni? Helppoja kysymyksiä, mutta vastauksia täytyi oikein funtsimalla funtsia.

Työpajan fasilitoijan tehtävä on muistaa ihmisten erilaisuus ja varmistaa, että jokainen kehityspajan osallistuja saa ajatuksensa kuuluviin yhteisen ideoinnin aikana. Kävimme erilaisuuteen liittyen läpi, miten erilaisia tarpeita ja supervoimia löytyi kuuden hengen työpajasta. Lopputulos näkyy artikkelin pääkuvasta. Meitä on moneksi – onneksi!

Henna Kekki

HR-asiantuntija

henna.kekki@welado.fi


Kommentit

Ei kommentteja