-

Projekti-insinööriharjoittelija Tytti Kauhala

Projekti-insinööriharjoittelija Tytti Kauhala

Tytti Kauhala on työskennellyt projekti-insinööriharjoittelijana Weladolla toukokuusta 2022 lähtien. Hänet vakinaistettiin kesäkuussa 2023. Tytti antoi haastattelun miniweladolaisille Nealle ja Venlalle.

Mikä rakennuttamisessa kiinnostaa?

Tytti Kauhala työskentelee tie- ja katurakentamisen puolella ja hän tykkää työskennellä liikuntapaikkarakennuttamisen parissa. Hänen mielestään ala on kiinnostava, koska jokainen projekti on erilainen, ja hän oppii koko ajan uutta.

Miten asiantuntijuutesi on syntynyt?

Tytti opiskeli ihan ensimmäisenä media-alan assistentiksi, jonka jälkeen hän lähti opiskelemaan turvallisuusalaa. Tällä hetkellä Tytti opiskelee liikennealan insinööriksi ja tekee opinnäytetyötä tekonurmikenttien täyteaineista. Tytti kertoi, että hänen asiantuntijuutensa on kehittynyt työn tekemisen kautta.

Miksi olet töissä juuri Weladolla?

Tytti kertoi, että Weladolla on tosi hyvä arvomaailma sekä kivat ja osaavat työkaverit. Hän myös kertoi työpaikan joustavuudesta, että saa itse päättää mistä ja milloin töitä tekee. Nämä asiat vaikuttavat siihen, että Tytti viihtyy Weladolla.

Miten Welado alustana tukee sinulle merkityksellistä asiantuntijuutta?

Tytti kertoi, että weladolaisilta saa hyvin tukea, kun sitä tarvitsee. Hän kertoi myös, että täällä pääsee mielekkäisiin projekteihin mukaan, mikä vie hänen omaa asiantuntijuutta eteenpäin. Työ antaa hänelle myös paljon mahdollisuuksia.

Miksi Welado pärjää markkinassa?

Tytti kertoi, että Welado pärjää hyvin, koska täällä on paljon huippuasiantuntijoita. Hänen mielestään Weladon pärjäämiseen vaikuttaa myös todella hyvät tyypit, jotka luovat hyvää ilmapiiriä työpaikalle ja työtehtäviin.

Mitä sinulla on nyt työn alla?

Tytti kertoi, että hän on mukana tällä hetkellä valvojana kuudessa tekonurmen uusimisurakkassa. Lisäksi Tytillä on muitakin urakoita liikuntapaikkarakennuttamiseen liittyen.

Mikä on ollut mieleenpainuvin kohteesi?

Tähän mennessä Tytin mieleenpainuvin projekti oli Weladolla hänen ensimmäinen projektinsa, mikä oli Brahenkenttä, koska se oli jännittävää ja uutta sekä tällöin hän kiinnostui vielä enemmän juuri urheiluympäristöihin liittyvistä projekteista. Toinen mieleen jäänyt urakka on Käpylän liikuntapuistoon rakennettu hybridinurmi, koska se on Suomen ensimmäinen hybridinurmikenttä.

Mikä on rakennusalan tilanne tällä hetkellä?

Tytin mielestä on tärkeää, että nuoria perehdytetään tälle alalle enemmän ja että se tehdään hyvin, koska alalle tarvitaan paljon uusia tekijöitä. Hän myös pohti sitä, että tulevaisuudessa liikuntapaikka-alalla tulee tapahtumaan paljon muutoksia esimerkiksi juuri tekonurmikenttiin liittyen, koska mikromuovin käyttö tullaan kieltämään, eikä sitä enää saa käyttää tekonurmikentillä.