-

Merkityksellisiä kesäduuneja

Kekki Henna
Kekki Henna
Henkilöstö- ja viestintäasiantuntija, Welado

Weladon vetovoima puree myös projekti-insinööriharjoittelijoihin, sillä jokainen meillä keväällä 2021 aloittaneista 12:sta kesätyöntekijästä haluaa jatkaa työskentelyä Weladolla. Olemme tästä supertyytyväisiä! Toisaalta kesätyöntekijöiden projekteilta saama palaute kertoo, että he ovat ihan heittämällä lunastaneet paikkansa projektimaailmassa. Meillä on käsissämme tulevaisuuden asiantuntevia osaajia, ja heistä aiomme myös pitää kiinni.

Työn imu voi olla vahva, mutta meidän tehtävämme työnantajana on varmistaa, että alaa opiskelevat nuoret saavat edistettyä opintojaan heille sopivassa tahdissa. Meille on myös ensiarvoisen tärkeää, että he valmistuvat opinnoistaan ammattiin. Siksi tänäkin syksynä olemme nuorten omien toiveiden mukaisesti solmineet erilaisia työsopimuksia, sillä projekteilta löytyy harjoittelijoille töitä joko täysipäiväisesti tai opintojen lomassa tehtäväksi.

Kahdestatoista projekti-insinööriharjoittelijasta kolme keskittyy syys- ja kevätlukukauden täysipäiväisesti opiskeluihinsa ja palaa töihin vasta kesäksi 2022, muut yhdeksän jatkavat töitä läpi vuoden. Heistä viisi ahertaa diplomityön kimpussa joko kokonaan tai projektitöiden ohessa.

Kesätyöntekijöitä perehdyttäneet ja heidän kanssaan työskennelleet ovat aidosti hämmästelleet, miten taitavia ja nopeasti asioita oivaltavia harjoittelijat ovat. Esimerkiksi Oulu-Kontiomäki-Pesiökylän projektipäällikkö Jukka Ylönen kuvailee hankkeella työskentelevää Arttu Junttilaa näin: ”Erittäin tehokas, tarkka ja nopea tekijä. Äärettömyyksiin pystyvä. Moni on ihmetellyt hankkeella hänen osaamistaan ja oppimiskykyään.”  

Toimitusjohtaja Matti Tervonen taas antoi palautetta Titta Kanervan työpanoksesta: ”Titta on tehnyt loistavaa työtä turvalaitteiden käyttöohjeiden tarkastusdokumenttien kehityksen parissa. Aihe on tekninen ja asiat vaikeasti kirjoitettuja – jos edes kirjoitettuna minnekään. Asiaa on luonnosteltu konkareiden avulla ja Titta esitteli tulokset ja ajatukset Väylävirastolle. Asiakas oli kovin tyytyväinen ja työ jatkuukin siten, että Titalla on syyskuussa 30 minuutin "primetime" Väyläviraston turvalaite- ja sähköryhmässä aiheen tiimoilta!”

Aidosti vastuuta ja haasteita

Toki olemme kiinnostuneita myös kesätyöntekijöiden kokemuksista eli miten he ovat meille kotiutuneet, millainen vastaanotto on ollut ja ovatko saaneet riittävästi opastusta ja tukea Welado-polkunsa alkutaipaleella. Kesätyöntekijöiden palautekyselyssä saimme komean vastauksen eNPS 83 %, kun kysyimme, miten todennäköisesti suosittelisit Weladoa työpaikkana ystävälle tai työtoverille. 

Anonyymisti annetuissa palautteissa kuvaillaan seuraavasti:

”Perehdytys hoidetaan mallikkaasti, ja jos tehtäviä haluaa lisää, niin niitä saa pyytämällä. Pääsee varmasti alan hommiin. Welado on jopa liian hyvä rakennusalan ensimmäinen työpaikka :D”

”Minut otettiin erittäin hyvin vastaan Weladolla. Sain työskennellä monipuolisissa tehtävissä projektin parissa. Työtehtäviin kuului mm. hankintojen valmistelua ja maastovalvontaa. Kesä oli erittäin mielenkiintoinen ja koin tekeväni tärkeää työtä.”

Titta Kanerva kertoo kokemuksistaan näin:

”Weladolla aloittaessani kesäkuun alussa vastaanotto oli aivan huikea! Samaa aikaan kanssani Helsingin toimistolla aloitti kaksi muutakin henkilöä ja tuntui, että pääsinkin sitä kautta heti mukaan porukkaan. Kaikki ovat olleet todella avuliaita, eli jos vaan jossain apua on tarvinnut, sitä on heti saanut. Vastavuoroisesti olen päässyt myös itse auttamaan muita heitä askarruttavissa asioissa. :)

Kesän aikana työskentelin muun muassa hankinta-asiakirjojen parissa. Siihen maailmaan pääsin tutustumaan parillakin eri hankkeella. Asiakirjoja tuli tehtyä aina sopimuksista muun muassa riskienhallintasuunnitelmaan (tämä toki yhdessä muiden kanssa). Kesän työllistävimpinä asioina oli kuitenkin turvalaitteiden käyttöönotto-ohjeen täsmennykseen liittyvien dokumenttipohjien teko sekä ylätason käyttöönottosuunnitelma Tapa-Tartto-ratavälille. Työsuhteeni Weladolla alkoi heti tuolla Tapa-Tartto-välin ylätason käyttöönottosuunnitelmalla, jonka tekeminen oli erittäin mielenkiintoista ja opettavaista.

Koin siis heti työsuhteen alussa, että tämä on paikka, jossa saa aidosti vastuuta ja haasteita – juuri niin, kuten etukäteen olikin ollut puhetta! Hommat jatkuivat samalla aihealueella, kun pääsin jatkamaan turvalaitemaailmaan tutustumista aloittaessani työt turvalaitteiden käyttöönotto-ohjeen täsmennyksen parissa. Tehtävänäni oli muodostaa dokumenttipohjia käyttöönottotarkastusta varten kaikkiin käyttöönottotarkastusprosessin eri osa-alueisiin. Dokumenttipohjat syntyivät palavereissa annettujen askelmerkkien ja ideoiden sekä asiaan perehtymisen ja olemassa olevien dokumenttien kautta. Pohjien synnyttyä niitä vielä jatkotyöstettiin isommalla porukalla, ja ideointien kautta syntyikin monia tarkastuspöytäkirjapohjia vielä lisää. Saatujen haasteiden lisäksi oli (ja on edelleen) erittäin mielenkiintoista olla mukana tämänkaltaisessa kehitysprojektissa!

Kesästä jäi kaiken kaikkiaan aivan huikea fiilis. Pidin siitä, miten Weladolla työntekijä otetaan vastaan, sekä siitä, että oikeasti pääsi tekemään merkityksellisiä ja itselle haastavia hommia. Iso kiitos kuuluukin niille, jotka heittivät haasteita eteeni luottaen, että kyllä ne hoituvat. Näin kesän jälkeen jatkan Weladolla tuntityöntekijänä maisteriopintojeni ohella ja odotankin innolla, mihin projektini etenevätkään syksyn ja talven edetessä!”

Kiinnostuitko kesätyöpaikasta Weladolla? Seuraa ilmoitteluamme somekanavissamme, sillä aloitamme taas kesän 2022 rekrytoinnin vuodenvaihteen tienoilla!