-

Kesätyöntekijät, kaikkien onni

0 kommenttia

Infrahankkeiden rakentaminen on täydessä vauhdissa kesäaikaan ja jopa rakennuttajakonsulttien – vaikka supermiehiä ja -naisia ovatkin – pitää ehtiä myös lomailla ja nauttia kesästä töiden ulkopuolellakin. Weladon kesätyöntekijät ovat tänäkin kesänä olleet erinomaisen tärkeitä loma-ajan vahvistuksia.

Weladolla kesätyöntekijät tulevat yleensä töihin tietylle ennakkoon sovitulle projektille: työtehtävät, vastuut ja velvollisuudet vaihtelevat hankesisällön ja oman kokemuksen mukaan. Weladolla on tärkeää, että kesätyöntekijät kokevat heidän työpanostuksensa olevan merkityksellistä. Periaatteena on, että vastuuta annetaan sitämyötä lisää kuin oppi ja osaaminen karttuu.

“Tavallaan voisi sanoa, että kesureita ei missään nimessä heitetä syvään päätyyn uimataidottomana yksin. Mutta toisaalta rohkaistaan heitä kyllä ottamaan vastuuta ja luottamaan itseensä, jotta pääsevät isoilla harppauksilla eteenpäin”, Henna Karjalainen, Weladon henkilöstöpäällikkö, kuvailee.

Tänä kesänä Weladolla oli kolme kesätyöntekijää: Visa LUIMA-hankkeella, Essi KAKO-hankkeella ja Joni HKR:n Jätkänsaaren työmaalla. Kukin sai itselleen oman konkarin rinnalleen, joiden mukana kesurimme kulkivat, oppivat ja osallistuivat.

”Vastuuta on saanut nopeasti ja päässyt mukaan moniin tärkeisiin kokouksiin, vaikka ”kesähessu” vielä onkin”, Visa kertoo kesästään.

Kesätyöntekijät nähdään Weladolla myös paljon isommassa roolissa kuin ainoastaan kesäajan työvoimana: He tuovat organisaatioon iloa ja vaihtelua. Nuorten ja alalle uusien opiskelijoiden energiaa, intoa ja tiedonnälkää on upeaa seurata vierestä – ja vielä parempi mieli tulee, jos omaa osaamista ja tietoa pääsee jakamaan heidän kanssaan. Lisäksi Weladolla ajatellaan, että kesätyöntekijät ovat investointi sekä Weladon tulevaisuuteen että infrarakennuttamisen alalle laajemminkin.

“Kesätyö on hyvä tapa päästä tunnustelemaan sopivuutta työntekijän ja työnantajan välillä, sekä yleisestikin infra-alan miellekkyyttä työntekijän näkökulmasta. Kaksi kolmesta työntekijästä jäi tältäkin kesältä seuraavaksi talveksi tuntitöihin Weladolle ja ovat jo vallanneet roolinsa Weladon perus kokoonpanossa. Ollaan tämän kesän kesureista todella ylpeitä”, Henna kertoo.

Yksi Weladon arvolupauksista on olla tekijöillensä paras. Ja näihin tekijöihin lukeutuvat ehdottomasti myös kesätyöntekijät. Weladolla panostetaan siihen, että kesätyöntekijät tuntevat kuuluvansa joukkoon ja sukeltavat sujuvasti osaksi työyhteisöä.

”Joka päivä on ollut olo, että kuulun tähän yhteisöön ja vaaleanpunaiset lasit ovat pysyneet tiukasti paikallaan läpi kesän. Parasta ovat ne hetket, kun tajuaa että asiat, mitä teit viikko sitten, osaisi tehdä tänään vähintään puolet paremmin” Essi tiivistää kokemuksensa weladolaisuudesta.

Kaikesta päätelleen, tämän vuoden kesätyöntekijät ja Welado olivat loistava "match".

Kiitos kesureille tästä kesästä kaikkien weladolaisten puolesta!


Kommentit

Ei kommentteja