-

Hallituksen puheenjohtajan terveiset!

0 kommenttia
Mies seisoo vuoren huipulla kädet levällään pilvien yläpuolella. Hän ei pelkää.

Tässäpä Weladon hallituksen puheenjohtajan Jouni Vidqvistin reflektointia Weladon vuodesta 2019, sekä tärkeitä tuumia vuoden 2020 alkajaisiksi:

 

Kun mietin taaksepäin Weladon vuotta 2019, nousevat seuraavat kolme kohokohtaa selkeänä mieleeni:

1. Arvojen jalkautuksessa on onnistuttu

Olemme työstäneet arvoja ja strategiaa aktiivisesti koko henkilöstön voimin alusta asti. Koemme ne omaksemme, joten sitoutuminen niihin on korkealla weladolaisten keskuudessa (kts. henkilöstötyytyväisyyskyselyiden tulokset). Arvot ja niiden mukainen toiminta ovat aktiivisesti johtoryhmän päätöksien perusteena, ja myös hallituksen asialistalla jokaisessa kokouksessa. Haluamme aidosti olla rohkeasti avoin, empaattinen ja tekijöilleen paras työpaikka. Se vaatii runsaasti töitä niin tekijöiltä kuin yrityksen johdolta.

 

2. Toiminta laajeni ja kansainvälistyi, riskinottokykymme kasvoi

Yhtiön liiketoiminta kasvoi tasaisesti, ja kannattavuus pysyi hyvänä. Olemme nyt ylittäneet 100 henkilön rajapyykin ja yhtiö on taloudellisesti tukevalla - pystymme ottamaan aiempaa suurempia riskejä eivätkä yksittäiset vastoinkäymiset koidu kohtaloksemme. Vuonna 2019 jää historiaan vuonna, jolloin Welado käynnisti kansainvälisen liiketoiminnan kahdessa uudessa maassa.

 

3. Olemme luoneet weladolaisuuden perustaa ja samalla investoineet voimakkaasti tulevaisuuteen

Vuosi oli vahvan kehityksen aikaa Weladon toimintatapojen suhteen. Panostimme erityisesti yhtiön johtamisjärjestelmän kehittämiseen, prosessien weladolaistamiseen, sekä HR-toimintojen sujuvoittamiseen. Palveluiden osalta weladolaisen valvonnan kehitys oli fokuksessa.

 

Miten jatkamme vuonna 2020?

Yrityksen johtamiseen pätee samat lainalaisuudet kuin kestävyysurheilussa. On oltava lyhyen tähtäimen tavoitteita, jotta jaksaa tavoitella kaukaisuudessa siintäviä pitkän tähtäimen tavoitteita. Ominaisuuksiin ja kykyihin nähden liian epärealistiset tavoitteet ja toistuvat vastoinkäymiset syövät puolestaan itseluottamusta ja motivaatiota.

Weladon tavoitteena on olla rakennuttamisen halutuin kumppani. Halutuin kumppani on meille ensisijaisesti laatuun liittyvä tavoite. Haluamme, että asiakkaamme valitsevat meidät kumppaneikseen osaamisemme vuoksi.

Haluamme olla edelläkävijänä rakennuttamisen laadullisessa kehityksessä, sillä peesaamalla muita emme voi tulla kuin toiseksi. On tärkeää tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet. Yrityksen resurssit ovat rajalliset; emme voi kehittyä kaikilla osa-alueilla koko ajan. Meidän on tehtävä valintoja päivittäin; haluammeko olla entistä parempia entuudestaan vahvoilla osa-alueilla vai tyydymmekö sen sijaan kehittämään tunnistettuja heikkouksiamme. Omat vahvuudet ja heikkoudet tuntevalla yrityksellä on terve itsetunto ja sen tekijöillä realistiset käsitykset omista ja yrityksen voimavaroista. Myös yrityksen johtamisessa on oltava laatua, lepoa ja työntekoa sopivassa suhteessa, sillä yrittäjän ja yrityksen työntekijöiden hyvinvointi näkyy yritystoiminnassa.

Yksin emme pysty kaikkeen, mutta asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa olemme vahvempi, kehittyvä yhtiö, joka tarjoaa asiakkaille vertaa vailla olevia palveluratkaisuja ja osaamista. Haluatko sinä olla mukana tekemässä parempaa huomista vai tyydytkö istumaan matkustajan penkillä?

Terveisin,

Jouni


Kommentit

Ei kommentteja