-

Vanhemmuus ykkösenä

Vanhemmuus ykkösenä

Jukka Leskinen aloitti työt Weladolla helmikuussa 2022 eli kaksi kuukautta ennen kuopuksensa syntymää. Syntymän jälkeinen vanhempainvapaa tuli tarpeeseen, sillä kotona huolenpitoa kaipasi Milo-vauvan lisäksi myös esikoinen, silloin 1-vuotias Elsi.   

“Olimme sopineet vanhempainvapaasta esihenkilöni kanssa jo työhaastattelussa. Ymmärrystä löytyi, ja asiat järjestyivät jouhevasti. Vaimon raskausaikana hyödynsin joustavaa työaikaa, jotta pääsin mukaan muutamille neuvolakäynneille. Siinä pysyy isäkin paremmin kärryillä, kun asioita käydään neuvolassa yhdessä läpi”, Jukka Leskinen muistelee.

Keväällä 2022 tieto onnellisesta perhetapahtumasta eli Milon syntymästä saavutti Jukan esihenkilön, ja hän lähetti perheelle onnittelut kukkalähetyksen kera. “Se oli tosi mukava yllätys. Kukkakimppu ei tainnut kestää yhtä pitkään kuin vanhempainvapaani, sillä vietin kotona kolmisen viikkoa. Siinä vaiheessa tärkein tehtäväni oli pitää huolta Elsistä, ja tietenkin pääsin myös tutustumaan Milo-vauvaan.”

Vanhempainvapaan aikana projektipäälliköstä projektijohtajaksi

 Jukka käytti vuoden 2023 alussa loput viisi viikkoa vanhempainvapaistaan. Hän sai viettää aikaa lastensa, ja tällä kertaa erityisesti nuoremman Milon kanssa. Jukan vanhempainvapaan aikana hänen vaimonsa ehti edistää omia työasioitaan, ja olihan Jukallakin siinä muutama mielenkiintoinen puhelu ja etäpalaveri.

“Vapaan aikana kävimme sekä kotona että töissä keskusteluja paluun jälkeisestä työroolistani. Sain kotoa tukea ja kannustusta, ja vanhempainvapaani jälkeen aloitin Pohjois-Suomen kiinteistötiimin projektijohtajana ja tiimiläisten esihenkilönä. Työnkuvani muuttuu nyt paluuni jälkeen pikkuhiljaa”, Jukka kertoo.

Projektijohtajalla on nyt omien projektiensa lisäksi hoidettavana muitakin hankkeita ja niiden resursointia sekä 12:n tiimiläisen esihenkilötehtävät. Suurempi kokonaiskuva ja vastuut näkyvät jo työn määrässä, mutta miten työroolin muutos vaikuttaa perhe-elämään ja isän rooliin?

“Toivottavasti ei hirveästi vaikuttaisi. Tavoite on kotona keskittyä perheeseen ja jättää työt työajalla hoidettavaksi. Elsin ja Milon kanssa arki on touhukasta ja leikkiä riittää. Yhteinen aika on mukavaa. Toki näin uuden tehtävän opettelemisessa työmäärä on lisääntynyt, mutta päiväkodin aikataulut pitää perheellisten työajat luontevasti kurissa”, Jukka Leskinen kertoo.

Kaipaatko apua kiinteistö- tai teollisuusrakennuttamisen ammattilaisilta? Jukka löytää parhaat asiantuntijat avuksesi.

jukka.leskinen@welado.fi, 0400 901 230 

Raskaus- ja vanhempainvapaan aikana weladolaisilla on käytössään tietokone ja puhelin etuineen, työterveyden palvelut sekä Weladon lomamökit. Lue lisää, millaista on olla töissä Weladolla.