-

Projektipäällikkö Pasi Kolomainen

0 kommenttia

Kesätoimittajamme Melinda teki 4-osaisen juttusarjan weladolaisista kesällä 2019. Toisena haastatteluun pääsi Pasi Kolomainen.

Kurkistus weladolaisen kypärän alle! #2

Haastattelussa on tällä kertaa Pasi Kolomainen. Hän on työskennellyt Weladolla tie- ja katurakennuttamisen valvojana noin vuoden. Alalla hän on ollut pitkään, mutta siirtymistilaisuuden tullen valitsi Weladon mielenkiintoisen työnkuvan, yritysten arvojen, pitkän työprojektin ja hyvän sijainnin ansiosta. Welado on hänen mielestään hyvä yritys inhimillisyytensä ansiosta, joka näkyy konkreettisesti työmaalla muiden tahojen kunnioittamisena.

Pasi on käynyt perusopetuksen jälkeen lukion ja Turun teknillisen oppilaitoksen, joka on nykyään ammattikorkeakoulu. Hän valmistui sieltä rakennusmestariksi. Infra-alalle päätyminen oli osittain sattumaa, sillä lukion jälkeen hän joutui pohtimaan minne haluaisi opiskelemaan. Varsinais-Suomesta kotoisin olevalla Pasilla oli tuolloin into lähteä Turkuun opiskelemaan. Teknillinen linja tuli eteen kunnalla tehtyjen töiden kautta, joista hän oli saanut kuvan alasta.

Valvojana Pasin työpäivät ovat erilaisia ja vaihtelevat projektien mukaan. Hän siis valvoo urakoitsijoiden työskentelyä työmailla mm. suunnitelman mukaan etenemisen ja turvallisuuden suhteen. Työpäivä alkaa usein kotitoimistolta sähköisten asioiden hoitamisella, kuten sähköpostien, työmaapäiväkirjojen ja suunnitelmien tarkistamisella. Sen jälkeen hän ajaa työmaalle tositoimiin. Tällä hetkellä hänellä on valvottavana kolme työmaata Tuusulassa. Osa on pienempiä projekteja ja yksi isompi puolitoistavuotinen Koskenmäen liikenneympyrätyömaa.

Pasi kertoi työntekijöiden välisen ilmapiirin Weladolla olevan hyvä, vaikka etätyötä tehdessä onkin enemmän tekemisissä urakoitsijoiden kanssa kuin oman yrityksen tekijöiden. Hienoksi asiaksi hän kokee Weladon tottumuksen etätyöhön ja ettei ongelmia ole ilmennyt asian suhteen. "Olen vähän kuin yksinäinen susi", hän sanoo leikkimielisesti.

Pasi kuvaa kuitenkin työtään kolmella sanalla vaihtelevaksi, äijämäiseksi ja vastuulliseksi. Paras muisto Weladolla on ollut asiakkaan iso tilaus, jonka jälkeen hän sai samalta taholta uusia projekteja. Ne olivat suora tunnustus hyvästä työstä. Asiakkaan arvostus työtä kohtaan tuntuu aina hyvältä.

Tulevaisuudessa myös infra-alalla näkyy muutosta. Tietotekniikkaa tulee yhä enemmän ja enemmän, nyt jo käytetään 3D-mallinnuslaitteita esim. kaivinkoneissa syvyyden mittaamiseen. Paperiset arkistot ja suunnitelmat siirtyvät pois työpöydiltä sekä työntekijöiden roolit muuttuvat. Muutos on Pasin mielestä hyväksi, koska tekniikka tuo mahdollisuuksia. Tuleville opiskelijoille hän antaakin vinkiksi opetella jo koulutusvaiheessa paljon teknisistä ohjelmista. Alalle hakevalla nuorella on hyvä olla niin teknistä ymmärrystä, matikkapäätä kuin sosiaalisia taitoja ja empaattisuutta. Matematiikkaa tosin käytetään enemmän esim. suunnittelijan työssä.

Lopuksi elämänohjeeksi 15-vuotiaalle itselleen Pasi sanoisi ytimekkäästi seuraavaa: “Ole rohkea!” Hän tarkoittaa tällä oman jutun mukana menemistä ja mielekkään koulutuksen sekä työn löytämistä. Nykyään nuorille annetaan kuva, että oma juttu tulee kyllä aikanaan eteen. Pasille tämä ura ei ollut varmaa heti nuorena, mutta rohkeasti eteenpäin katsoessa ja asioihin tarttuessa oma juttu löytyi.

kesätoimittaja Melinda

Kaipaatko Pasin tierakennuttamisen osaamista? Ota yhteyttä!

pasi.kolomainen@welado.fi, +358 40 827 8903

joonas.haverinen@welado.fi, +358 50 355 9298


Kommentit

Ei kommentteja