-

Projektipäällikkö Mikko Nevalainen

Projektipäällikkö Mikko Nevalainen

Mikko työskentelee projektipäällikkönä Pohjois-Suomen kauko-ohjaus -hankkeessa (POKA). Häntä haastatteli kesän 2023 miniweladolaiset Nea ja Venla Tukiainen.

Mikä rakennuttamisessa, ratahankkeissa ja projektijohtamisessa kiinnostaa? 

Mikko kertoi, että häntä kiinnostaa isot ja laajat hankkeet sekä niihin liittyvä kokonaisvastuu, yhdessä tekeminen sekä tekniset asiat.

Miten asiantuntijuutesi on syntynyt?

Mikko Nevalainen valmistui insinööriksi Helsingin ammattikorkeakoulusta vuonna 2004. Hän on aloittanut rakennuttajakonsulttina vuonna 2007, ja siirtyi yritysostojen yhteydessä Weladolle 2017. Erilaiset hankkeet ja työtehtävät on antanut hänelle hyvää kokemusta ja vienyt omaa osaamista eteenpäin.

Miksi olet töissä juuri Weladolla?

Mikko Nevalainen kertoi, että Weladolla on mielenkiintoiset työtehtävät joissa hän saa toteuttaa itseään, vapaus päättää omasta tekemisestä sekä plussana, että työpaikka on hyvällä etäisyydellä eli työmatka ei ole kovin pitkä. 

Miten Welado alustana tukee sinulle merkityksellistä asiantuntijuutta?

Mikko kertoi, että hänelle merkityksellisintä omassa työssään on se, kun pääsee toteuttamaan itseään ja kehittämään itseään omissa työtehtävissä. Hän kertoi, että Welado tarjoaa juuri sellaista työtä ja työtehtäviä, mitä hän tykkää tehdä, ja siksi myös viihtyy työpaikassaan.

Miksi Welado pärjää markkinassa?

Mikon mielestä Welado pärjää hyvin, koska Weladolla on hyvä sisäinen yhteishenki ja motivoituneet sekä sitoutuneet työntekijät. Hän myös kertoi että Weladolla on erittäin pätevät asiantuntijat, mikä auttaa Weladon pärjäämisessä.

Mitä sinulla on nyt työn alla?

Mikko kertoi että hänellä on tällä hetkellä työn alla Pohjois-Suomen kauko-ohjaus -ratahanke. Poka on kestänyt noin kolme vuotta ja työllistää hyvin kokopäiväisesti.

Mikä on ollut mieleenpainuvin kohteesi / hanke / projekti?

Mikon mielestä Airjet-järjestelmä oli hauska ja mieleen jäänyt. Japanilaiset työntekijät jäivät myös mieleen heidän kulttuurista tutun hierarkian takia - kiittely, kumartelu. 

Mikä on rakennusalan tilanne tällä hetkellä? 

Mikko kertoi, että ala pitäisi pitää kiinnostavana ja saada ehkä vielä kiinnostavammaksi, jotta saadaan uusia nuoria työntekijöitä ja uusien työntekijöiden koulutus pitäisi olla hyvää ja riittävää.