-

Projektipäällikkö Janne Siira

0 kommenttia

Weladolaiset ovat äänestäneet vuoden 2020 kehittyjäksi Janne Siiran. Hienon kehityskaaren Welado-polkunsa aikana kulkenut Janne on 28-vuotias oululainen diplomi-insinööri, joka valmistui aikanaan Oulun Yliopistosta prosessitekniikan linjalta. Hän toimi ennen meille tuloaan Nokialla tuotannon esimiesroolissa. Nykyään hän toimii projektipäällikkönä Projektinjohtopalveluissa radan kunnossapitoalueilla 9-11.

“Tulin alunperin Weladolle töihin tiepuolelle Vt4 projektin pariin.  Aika pian minua pyydettiin auttamaan ratapuolta muutamassa toimeksiannossa, jonka jälkeen en sitten tiepuolta ole nähnytkään. Minulle kävi niin kuin ilmeisesti monelle muullekin, että pikkurillin sille annettuaan ei ratapuoli enää päästä pois. Samoissa projekteissa olen edelleen ratapuolella mistä aloitinkin, mutta vastuu on kasvanut huomattavasti muutaman vuoden aikana. Weladolaiset kollegat ovat mahdollistaneet minun kehittymisen alan ammattilaiseksi olemalla loistavia mentoreita”, Janne hehkuttaa.

Hyppy tuntemattomaan on todellakin kannattanut. Tässä muutama nosto kollegoiden perusteluista, mikä Jannesta tekee vuoden kehittyjän:

”Janne on ottanut ison vastuun projektin laajentuessa ja työkaverin jäädessä vanhempainvapaalle. Hän on hoitanut hienosti uutta isompaa rooliaan.”

”Hän on ottanut alkujaan hänelle uuden alan ja sen vaatimukset loistavasti haltuun. Vuoden aikana Janne on kehittynyt projekti-insinööristä projektipäälliköksi ja ottanut vastuulleen pilottimuotoisen projektin vetämisen.”

“Janne on ottanut huikeen hienosti projon haltuun, kehitystä on myös ollut ihan huikeaa seurata. Janne kehittää sekä omaa toimintaansa että projektin toimintaa koko ajan. Samalla toteuttaa Weladon arvoja 110 %:sti. On ihanan avulias, opettaa kärsivällisesti uusia asioita vielä uudemmille piiperöille, ja tulee toimeen kaikkien kanssa.”

Suuria onnistumisia

Janne on eripätevä asiantuntija radan kunnossapitoon liittyen varsinkin vähäliikenteisillä rataosilla. Lisäksi hän tekee paljon monipuolisia hankintoja radan päällysrakenteesta puuston poistoihin - ja kaikkea siltä väliltä. Erilaisten teknologioitten käyttöönottoa hän haluaisi myöskin päästä alallamme kehittämään.

”Edelläkävijyys merkitsee minulle sitä, että uskallamme myös yrityksenä ja projekteilla kokeilla uutta. Pyrimme ottamaan uusimpia teknologiota käyttöön osaksi meidän työtämme, kuten dronejen ja AI:n käyttäminen valvonnassa”, Janne kertoo.

Arkisen puurtamisen lisäksi työhön kuuluu välillä myös suuria onnistumisen hetkiä.

“Ehdottomasti isoimpina onnistumisina on ollut isojen hankintojen onnistuneet kilpailutukset ja pilottikohteiset kunnossapidon urakat. Olemme tehneet paljon pilottimaisia hankkeita vähäliikenteisillä rataosilla parantaaksemme radan elinkaarta ja turvallisuutta. Olemme käyttäneet paljon kierrätysmateriaaleja ja uusia menetelmiä hankkeissa. Pilottimaisissa hankkeissa ja projektinjohtopalveluissa yleensäkin erittäin tärkeä tekijä onnistumiseen on hyvä sidosryhmätyöskentely ja yhdessä tekeminen. Pilottimaisissa hankkeissa voi tulla yllättäviäkin ongelmia eteen, jolloin täytyy myös pystyä tekemään nopeita päätöksiä.”


Mihin itse haluat työssäsi aina keskittyä ja tehdä hyvin?

“Projektinjohtopalveluissa toimeksiannot hoidetaan alusta loppuun itse, joten kaikki täytyy tehdä hyvin. Projektinjohtopalvelutoimittajalla on omalla vastuulla toimeksiantojen ohjelmointi, kilpailuttaminen, hankinta, ohjaus ja valvonta. Samanaikaisesti toki myös muu projektihallinta”, Janne kertoo, ja jatkaa:

“Parhaan laadun takaa yhdessä tekeminen ja parhaat tekijät. Teemme todella paljon yhteistyötä muiden Weladon projektien kanssa, josta saamme hyviä neuvoja ja lisäasiantuntijuutta tarvittaessa. Ja kyllähän se on vaan ääneen taas sanottava, että täällä Weladolla on parhaimmat kollegat! Täällä on loistava työilmapiiri ja yhdessä tekemisen meininki. Weladolla on paljon auttavia asiantuntijoita, että ei ole sellaista ongelmaa, mikä ei kysymällä ratkeaisi. Lisäksi projektit ovat erittäin mielenkiintoisia eikä samanlaisia päiviä ole juurikaan tullut vastaan.”

Kehittyminen on prosessi, jolle ei ole päätepistettä. Missä haluat Welado-polkusi aikana vielä kehittyä?

“Projektien hallinnassa ja johtamisessa on aina varaa kehittyä. Lisäksi olen melko uusi henkilö alalla, joten rataan liittyvissä asioissa on vielä paljon opittavaa”, Janne Siira toteaa.

Kaipaatko Jannen osaamista hankkeellasi? Ota yhteyttä!

janne.siira@welado.fi, +358 40 760 6552


Kommentit

Ei kommentteja