-

Projektijohtaja Jari Sairanen

0 kommenttia

Kesätoimittajamme Melinda teki 4-osaisen juttusarjan weladolaisista kesällä 2019. Kolmantena haastatteluun pääsi Jari Sairanen.

Kurkistus weladolaisen kypärän alle! #3

Haastattelussa Weladon tie- ja katurakennuttamisen Etelä-Suomen aluepäällikkö Jari Sairanen. Jari on myös tehnyt pitkän uran rakennusalalla, mutta weladolainen hän on ollut kohta puolitoista vuotta. Jaria pyydettiin Weladolle töihin, ja hän näki yrityksen nuoren iän tuomat mahdollisuudet hyvinä mm. asioihin vaikuttamisen suhteen. Ilmapiiri on ollut mukavan viihdyttävää ja kannustavaa Weladolla. Työkavereiden kanssa yhteistyö toimii hyvin.

Koulutuksena Jari on käynyt peruskoulun, lukion ja teknillisen opiston yhdyskuntatekniikan linjan. Hänen koulutuksensa on rakennusinsinööri. “Valitsin rakennusalan oikeastaan sen takia, että olen jo ihan lapsesta asti tiennyt haluavani olla rakentamisen kanssa tekemisissä”, kertoo Jari. Hän kasvoi kiinni rakentamiseen, kun kotona isä toimi esikuvana.

Nykynuoria kokenut työntekijä kehottaa hankkimaan paljon erilaista kokemusta. Jos haluaa rakennusalalle, kaikenlaisesta tietämyksestä on hyötyä. Jarilla itsellään on kokemusta mm. talo-, infra- ja teollisuusrakennuttamisesta sekä gsm-verkkojen rakentamisesta. Hän muistuttaakin, ettei tarvitse olla kaikilla osa alueilla paras, mutta tietämys on hyvästä. Alalla tarvitaan myös kuitenkin aina ammattilaisia omilla alueillaan. Nuorella on hyvä olla mielenkiintoa ja uteliaisuutta tekniikkaa sekä rakentamista kohtaan. Tällä alalla myös perusterveys on tärkeää.

Jarin työtehtäviä ovat aluepäällikön töiden lisäksi myös valvontatehtävät. Tällä hetkellä hänellä on valvottavana kaksi työmaata Helsingin Jätkäsaaren liikuntapuiston yhteydessä. Normaali työpäivä koostuu työmaiden valvontakäynneistä, työmaakokouksista ja paperitöistä. Omaa työtään Jari kuvailee kolmella sanalla mielenkiintoiseksi, vaihtelevaksi ja haasteelliseksi.

Työ rakennus- ja infra-alalla on monipuolista työmaiden erilaisuuden ja mielenkiintoisten projektien ansiosta. Jari on ollut monessa mukana ja kerinnyt työuransa aikana myös yli kymmeneksi vuodeksi ulkomaille. Hän on ollut rakentamassa maailmanlaajuisia matkapuhelinjärjestelmiä, joita käytämme jokapäiväisessä arjessa. Mukavin ulkomaankomennus oli Las Palmasin auringon alla. Mielenkiintoisin muisto Weladolla tehtyjen työkeikkojen aikana on ollut juuri Jätkäsaaren liikuntapuistoa rakennettaessa paikalle saapunut vanhanaikainen ristikkopuomunosturi. Mielenkiintoisen tapahtumasta teki 1950-luvulta peräisin edelleen toimiva kone, joka teki syvätiivistystä jalkapallokentällä.

Jarilla on pitkä ura, joka alkoi ensin rakennuspuolelta. Mielenkiintoisin yksittäinen projekti on ollut uran alussa, kun hän pääsi nuorena mukaan rakentamaan “sotilaskyliä” Venäjälle. Projekti alkoi historiallisten tapahtumien myötä Berliinin muurin kaaduttua ja venäläisten sotilaiden palatessa kotimaahansa. Suomalaiset rakennusyhtiöt rakensivat kokonaisia kaupunkeja elokuvateattereineen ja kerrostaloineen keskelle venäläisiä metsiä. Jari toimi tuolloin projekti-insinöörinä, mutta hänen vastuuseen kuuluivat myös aikataulut. Tästä parin vuoden reissusta naapuriin alkoivat muut ulkomaan työt.

Infra-alalla työskentelee tällä hetkellä paljon keski-ikäisiä jo pitkän työuran tehneitä miehiä sekä naisia, joilla on paljon kokemusta kuten Jarilla. Alalle halutaan - ja tarvitaan - lisää nuoria työntekijöitä, koska töitä riittää ja niitä tehdäänkin tällä hetkellä niin paljon kuin keritään. Myös tulevat sukupolvet tarvitsevat puistoja ja teitä, joten nuorten kouluttautuminen on tärkeää!

Hyvää kesän alkua ja leppoisia lukuhetkiä weladolaisten haastisten parissa, toivottaa:

kesätoimittaja Melinda

Kaipaatko Jarin tierakennuttamisen osaamista? Ota yhteyttä!

jari.sairanen@welado.fi, +358 50 431 4421


Kommentit

Ei kommentteja