-

Projekti-insinööri Tommi Luostarinen

0 kommenttia

Kesätoimittajamme Melinda teki 4-osaisen juttusarjan weladolaisista kesällä 2019. Ensimmäisenä haastatteluun pääsi Tommi Luostarinen.

Kurkistus weladolaisen kypärän alle! #1

Ensimmäisenä haastatteluun pääsi Tommi Luostarinen. Hän on ollut kesätöissä Weladolla vasta reilun kuukauden projekti-insinööriharjoittelijana ja toimii asiakkaalla työnjohtajana. Ensin johtotyö oli tullut kesätyöntekijälle puoliyllättäen, mutta nuori ikä tai työkokemus ei ole haitannut työkavereiden tuen ansiosta.

Weladolla työilmapiiri on hyvä ja hän kokee työpaikan olevan sellainen, jonne voisi mahdollisuuksien mukaan jäädä myös kesän jälkeen. Weladolla esimiehet ovat olleet mukavia ja myös muut weladolaiset ovat varmasti mahtavaa porukkaa, vaikkei hän ole kerennyt nähdä heitä vielä montaa kertaa. Weladon mukavat ihmiset ja mielenkiintoiset projektit sekä nopea töihin pääsy vaikuttivat Tommin työpaikan valintaan.

Hän opiskelee tällä hetkellä myös rakennus ja yhdyskuntatekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistossa. Tommin aiempi koulutus peruskoulun jälkeen on ollut lukio ja metropolia ammattikorkeakoulu, josta hän sitten siirtyi tekemään jatkotutkintoa Ouluun. Siellä hän opiskeli ensin ympäristötekniikkaa, mutta päätyi vaihtamaan rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opintoihin. Weladon hän löysi opiskelijatapahtumista, joissa pääsi keskustelemaan weladolaisten kanssa.

Tommi työskentelee tämän kesän siis Weladon tie- ja katurakennuttamisen puolella ja hänen pääsääntöinen tehtävänsä on työnjohtokonsultointi. Jokainen työpäivä on erilainen, mikä tuo monipuolisuutta työhön. Työpäivä koostuu yleensä työmaiden tapahtumien seuraamisesta ja turvallisuuden valvomisesta, töiden aloituksesta ja tekemisen organisoinnista, työntekijöiden auttamisesta, asiakkaiden kohtaamisesta sekä työmaaraporttien rustaamisesta. Tommi kuvaileekin työtään kolmella sanalla kiireiseksi, palkitsevaksi ja monipuoliseksi.

No millainen ihminen tähän työhön ja alalle sitten sopii? Tommi sanoisi 15-vuotiaalle itselleen seuraavasti: "Koita imeä mahdollisimman hyvin tietoa itseesi ja pidä hauskaa - niin mä kyllä pidinkin." Muuten hän on tyytyväinen urapolkuunsa, vaikka jatkotutkinnon olisi voinut tehdä suoraan rakennustekniikan puolella. Infra-alalle haluavalla nuorella on hyvä olla perustietämys mm. matematiikasta, tekniikasta ja rakentamisesta. Tie- ja katurakennuttamisen puolella on työntekijän näkökulmasta tärkeää olla kiinnostus yhteiskunnan toimintaan. "Ilman vesijohtoputkea ei saada hanasta juomavettä ja tällaisia perusasioita", kertoo Tommi.

kesätoimittaja Melinda

Kaipaatko Tommi Luostarisen osaamista omalla hankkeellasi? Ota yhteyttä!

joonas.haverinen@welado.fi, +358 50 355 9298


Kommentit

Ei kommentteja