-

Kesäartisaanien tarinoita

0 kommenttia

Weladolle on päädytty kesätöihin päättäväisesti tahtomalla, suositusten innoittamana tai ihan puhtaasti tuurilla. Keräsimme aiempien vuosien kesätyöntekijöiltä tarinoita, miten he ovat löytäneet tiensä Weladolle, millaisia työtehtäviä ovat meillä hoitaneet ja millainen heidän oma Welado-polkunsa on ollut. 

Halusin Weladolle töihin, sillä yritys vaikutti kiinnostavalta ja muista alan kesätyöpaikoista eroava työnkuva herätti uteliaisuuteni. Rakennuttamisen tehtävissä korostuvat kokonaisuuden- ja projektinhallinta, ja minua kiinnosti päästä kehittämään taitojani juuri näillä osa-alueilla.

Koen, että taustastani rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opiskelijana on hyötyä, mutta konsulttitehtävissä myös esimerkiksi viestintä- ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeässä roolissa. Näissä hommissa nimittäin kaikki tehdään yhteistyössä laajojen sidosryhmien kanssa ja päiviin kuuluu paljon neuvottelua, kirjaamista sekä yhdessä pohtimista. Puhelinkammosta pääsee ainakin nopeasti eroon! Turvallisuuskoordinaattorin tai valvojan matkassa saa oppia paitsi turvallisuuskulttuurin johtamisesta, myös korjaavan palautteen antamisesta.

Olen oppinut kesän aikana radasta ja junaliikenteestä todella paljon, nyt rupeaa vähitellen tekniikka ja termistö olemaan hallussa. Työskentely Weladolla on ollut rentoa ja itseohjautuvaa, mutta apua on saanut aina tarvittaessa. Kesätyöntekijöiden oppimista pidetään tärkeänä ja lisää vastuuta annetaan tasaisesti, mikä pitää oppimiskäyrän mukavasti noususuunnassa.

Mukavaa oli myös se, että Weladolla kesätyöntekijät otetaan yhtä arvokkaina mukaan ja kohdellaan samalla tavalla kuin vakituisiakin.

Otto Närhi

 

Päädyin Weladolle tuurilla! Yritys oli silloin ollut olemassa vasta puolisen vuotta, enkä ollut siitä ikinä kuullutkaan. Google kuitenkin näytti taikansa, kun aloin etsiä sopivia infra-alan yrityksiä.

Olen työskennellyt koko Welado-aikani Oulussa projekti-insinööriharjoittelijana. Tällä hetkellä projektitöiden ohessa työstän diplomityötäni. Olen päässyt osallistumaan monenlaisiin ratapuolen asiantuntijaprojekteihin projekti-insinöörinä. Projektien monipuolisuudesta kertonee se, että olen päässyt tutustumaan niin turvalaitteiden kuin sähköradankin maailmaan sekä syventämään ympäristöpuolen osaamistani. Lisäksi erityisesti projektipankit ja tiedonhallinta ovat tulleet tutuksi. Toisinaan olen päässyt myös hyödyntämään englannin osaamistani esimerkiksi asiakirjojen kääntämisen parissa. Nettisivuiltamme löytyy lyhyt esittely RAID-e-hankkeesta, jolla muun muassa olen työskennellyt.

Työtehtäväni ovat olleet erittäin opettavaisia ja monipuolisia, mikä sopii minulle loistavasti. Olen viihtynyt Weladolla mainiosti, sillä täällä on mukavia ja avuliaita työkavereita sekä positiivinen ilmapiiri.

Heini-Maaria Hakala

Päädyin Weladolle kesätöihin, koska työskentely rautateiden parissa kuulosti mielenkiintoiselta sekä mahtavalta tilaisuudelta oppia uutta. Päätöstäni tuki myös erittäin positiivinen ja ihmisläheinen vaikutelma yrityksestä sekä muutaman opiskelukaverin vahva suosittelu.

Loistavan perehdytyksen ansiosta talon tapoihin ja käytäntöihin pääsi nopeasti sisään. Työt aloittaessani pääsin heti tositoimiin ja sain vastuuta, eikä tarvinnut jäädä pyörittelemään peukaloita. Kesän aikana työskentelin monipuolisilla ja mielenkiintoisilla hankkeilla, kuten esimerkiksi Viron raideliikennehankkeella, sekä pääsin oppimaan paljon ratarakennuttamisen eri tehtävistä. Kesän jälkeen olen päässyt jatkamaan projektitöiden ohella mielenkiintoisen diplomityön parissa.

Mielekkäiden työtehtävien lisäksi Weladolla on aivan huippu porukka! On ollut mukava huomata, että Welado on matalan hierarkian organisaatio, jossa töitä tehdään todellakin yhdessä ja ollaan aidosti kannustavia. Töihin on aina mukava tulla, sillä työilmapiiri on rento ja päivän sisältöön pystyy vaikuttamaan itse. 

Taivo Kolomainen

Kuulin Weladosta ensimmäisen kerran, kun tein kandidaatintyötäni. Tällöin Weladon nimi nousi esiin VT4 Oulun kohdan rakennuttajakonsulttina ja hieman googlailtuani mieleen jäi positiivinen kuva yrityksestä. Päätin hakea Weladolle kesuriksi seuraavassa kesätyöntekijöiden haussa. Törmäsin Weladon ständiin muutamassa opiskelijoiden rekrytapahtumassa. Kävin juttelemassa ständeillä olleille weladoilaisille, jolloin saamani positiivinen kuva yrityksestä vahvistui. Hakuprosessi päättyi hyvin, ja minut valittiin kesätyöntekijäksi Weladolle Ouluun. 

Ensimmäisen kesän aikana työskentelin sekä tie- että ratapuolen projekteilla, kuitenkin ehkä enemmän painottuen ratapuolen projekteille. Olin mukana tekemässä mm. tiemerkintöjen laadunvalvontaa ja projektinjohtopalvelua radan kunnossapitoalueille 9 ja 10. Pääsin tekemään kesän aikana mm. hankinta-asiakirjoja, valmistelemaan tarjouspyyntöjä, valvontaa sekä radan kävelytarkastusta ja rumputarkastuksia Äänekoski - Haapajärvi -rataosuudelle. Kesästä jäi kokonaisuutena niin hyvä fiilis, että jatkoin opiskelujen ohessa tuntityöntekijänä talven yli.  

Viime kesänä työskentelin pelkästään ratapuolen projekteilla, alkukesän pääasiassa projektinjohtopalveluissa ja loppukesästä siirryin mukaan Pohjois-Suomen rataisännöintiin, johon kuuluu rautateiden isännöinti koko Pohjois-Suomessa, kunnossapitoalueilla 9, 11 ja 12. Työtehtävät pysyivät aika lailla samoina, kuin aiempanakin kesänä. Kesän jälkeen olen jatkanut töitä rataisännöintiorganisaatiossa. Tarkoituksena olisi aloittaa diplomityön tekeminen loppuvuoden aikana tai ensi vuoden alussa ja valmistua ensi kesään mennessä. 

Työilmapiiri Weladolla on ollut koko ajan todella hyvä ja työporukkaan otettiin heti mukaan ihan täysillä, eikä tullut missään vaiheessa fiilis, että olisin vain ”pelkkä” kesätyöntekijä. Ongelmiin on aina saanut apua, kun on vain kysynyt ja oma fiilis on ollut koko ajan hyvä. En ole katunut, että hain Weladolle kesätöihin.  

Aleksi Himanen 

Kesätyö Weladolla oli mahtavan antoisa kokemus. Parasta oli, että pääsin tekemään omaan alaan ja koulutustaustaan liittyviä työtehtäviä. En olisi arvannut hakiessani, että Weladolta löytyisi matematiikanopiskelijalle tekemistä, mutta minulla on ollut joka käänteessä mahdollisuuksia soveltaa taitojani, ja olen saanut myös evästä soveltuvan matematiikan jatko-opinnoilleni. Vinkkinä siis muillekin, että Weladolta löytyy tosiaan harvinaisen monipuolista tekemistä!

Kesän jälkeen olen jatkanut Weladolla osa-aikaisena opintojeni ohessa. Työtunnit ovat olleet todella joustavat, eikä minun ole tarvinnut selitellä, kun olen halunnut välillä keskittyä vain opintoihin. Työtehtävätkin ovat täydentäneet mukavasti opintojeni sisältöä.
 

Sofia Lane

Olen pohjakoulutukseltani lentokoneasentaja ja insinööri AMK (konetekniikka), ja tällä hetkellä teen diplomityötäni Weladolla. Opiskelen Tampereen yliopistossa konetekniikkaa ja pääaineeni on turvallisuustekniikka. Alkuvuodesta 2020 etsin itselleni sopivaa kesätyöpaikkaa ja vastaan tuli Weladon kesätyöpaikkailmoitus. Sen luettuani päätin, että tuonne minä haluan töihin! Vasta tämän jälkeen mietin, että eihän minulla ole koulutusta rakennustekniikasta saati työkokemusta rakennusalalta. Päätin silti hakea ja hei, minä sain kesätyöpaikan turvallisuuden ja riskienhallinnan parista.

Kesätöiden jälkeen minut vakinaistettiin. Se oli opiskelujenkin puolesta mahdollista, koska vain diplomityö puuttui. Jo kesätyöpaikkahaastattelussa kävi ilmi, että minun olisi mahdollista tehdä diplomityö Weladolla. Pitäisi vain löytää sopiva, itseä kiinnostava aihe. Mahdollisuus diplomityön tekemiseen oli kuin lottovoitto. Sopiva aihe löytyi ja työn on määrä valmistua kevään 2021 aikana.

Ennen diplomityön tekemistä olen ollut mukana rautatierakentamisen eri hankkeilla, joissa olen toiminut turvallisuuden ja riskienhallinnan avustavissa tehtävissä. Tehtävälista on pitkä, mutta yleisesti tehtäviin on kuulunut perehtymistä itse hankkeisiin riskienhallinnan näkökulmasta. Etätöitä on vahvasti koko työsuhteeni ajan suositeltu, mutta urakka-alueilla olen kuitenkin päässyt vierailemaan, mikä on ollut hyvä asia. 

Riskienhallintatehtävien lisäksi viime kesänä jokainen kesätyöntekijä sai itselleen kehitysprojektin. Oma kehitysprojektini liittyi sosiaaliseen mediaan, ja Weladon sometileille tulikin ahkerasti päivitettyä. Laadin kesällä myös TURRIS-tiimiläisistä henkilöprofiilit. Haastattelemalla omia tiimiläisiä, tutustuin hyvin omiin läheisimpiin työkavereihin, ja sain tietää heidän taustoistaan paremmin. Kaiken kaikkiaan olen viihtynyt Weladolla tosi hyvin! 

Marjut Raunela

Welado tuli minulle tutuksi jo muutama vuosi sitten, ollessani kesätöissä Weladon valvomalla työmaalla. Welado jäi kesän päätyttyä mieleeni ja ajattelin, että olisi mahtava päästä Weladolle töihin. Kesätyöhaun auetessa Weladolle en miettinyt kahdesti, laitanko hakemusta kesätyöpaikkaa varten. Myös Oulun yliopiston pestipäivillä jututtaessani Weladolaisia, tuli tunne, että tämä olisi se työpaikka, jossa haluaisin kesän työskennellä.

Työtehtävien muuttuminen niin sanotusti lapion varresta insinööriharjoittelijan töihin sujui näppärästi. Työt alkoivat keväällä kotitoimistolta käsin, ja kesän mittaan siirryin myös Oulun toimistolle paikan päälle työskentelemään. Työtehtäväni koostuivat pääsääntöisesti avustavista tehtävistä tiehankkeilla. Työmailla käynnit ja toimistolla työskentely toivat toisilleen mukavaa vastapainoa, ja havainnollisti hyvin työhommia, joita oli tehnyt tai jotka olivat tulossa.

Kesän jälkeen sain mahdollisuuden jatkaa Weladolla tuntitöissä opintojen ohessa. Työt on saanut helposti soviteltua omien opintojen kanssa, joten työskentelyllä ei ole ollut haittaavaa vaikutusta opiskeluihin. Päinvastoin oman olan työt opintojen ohessa motivoivat opiskelemaan.

Viljami Merenluoto

Olen 21-vuotias toisen vuoden tietojärjestelmätieteen opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Olin viime kesänä kesätyöläisenä Kouvolan pisteellä, mutta vain ”nimellisesti”, sillä toimistolla kävin vain kerran koko kesän aikana. Onneksi kuitenkin kesä piti sisällään paljon muutakin kuin etätöitä. Weladolle päädyin hakemaan tuttavan suosituksesta ja onneksi päädyinkin. Työssä mielenkiintoisinta oli monipuoliset työtehtävät ja varsinkin se, että pääsi työskentelemään oikeiden asioiden parissa.

Kesätyöni vaiheet voisi jakaa neljään eri osaan, jotka ovat perehdytys, valvontasovellus, valvonta ja Viron projekti. Perehdytyksestä pitää Weladolle antaa iso kiitos. Perehdytys oli laaja, ja se kesti kaksi viikkoa. Tämä kahden viikon perehdytys sai jopa sähkötyöturvallisuuskorttikurssin opettajan ihmettelemään, että jossain on näin laaja perehdytys.

Kesän toinen vaihe eli valvontasovellus piti sisällään sen, että opiskelin, miten powerapps toimii ja miten sen avulla saataisiin tehtyä valvontaa tukeva sovellus. Samaan aikaan tein myös vaatimusmäärittelyä valvojien kanssa siitä, mitä sovellus pitäisi sisällään.

Kesän kolmas vaihe sisälsi sekä valvontaa että valvontasovellusta. Tässä vaiheessa toimin yhden projektin pääsääntöisenä valvojana, ja samalla jatkoin valvontasovelluksen kehitystä. Sen jälkeen, kun sain valvontasovelluksen valmiiksi, pääsin mukaan Viron projektiin. Tällä projektilla pääsin mukaan tekemään hankintaa ja sopimusasioihin liittyviä tehtäviä.

Parasta kesässä mielestäni oli se, kun sai projektin valmiiksi ja pääsi aloittamaan uuden.

Miro Pakarinen

Olen 24-vuotias Weladon projekti-insinööriharjoittelija Tampereelta. Opiskelen viidettä vuotta rakennustekniikkaa Tampereen yliopistolla, jossa pääaineeni on infrarakenteet. Olin aiemmin urakointipuolella, ja halusin kokea infrarakentamista myös muiden osapuolten näkökulmasta. Viime syksynä kuulin, että Weladolla olisi kiinnostavia töitä tarjolla, ja yritys vaikutti houkuttelevalta, joten päätin hakea. Aloitin työt Weladolla viime keväänä.

Työt ratarakennuttamisen parissa alkoivat toukokuussa Tampereen henkilöratapihan kehittämishankkeella eli TAHERAlla. Kesän aikana pääsin työskentelemään myös muiden hankekokonaisuuksien kanssa, sekä oppimaan lukuisilta huippuasiantuntijoilta.

Minulle Welado on moderni ja kehittyvä työnantaja, jota voin ehdottomasti suositella muillekin. Toivottavasti nähdään ensi kesänä!

Veli-Matti Heikkilä

 

Mikä on sinun tarinasi, ja millaiseksi sinun Welado-polkusi tamppautuu? Se selviää vain hakeutumalla meille töihin! Lisätietoja työpaikoista ja linkin avoimeen hakemukseen löydät täältä. Onnea ja menestystä työnhakuun!

 


Kommentit

Ei kommentteja