-

Oppilaitosyhteistyö huipentui työsuhteen solmimiseen

Oppilaitosyhteistyö huipentui työsuhteen solmimiseen

Oppilaitosyhteistyö luo ainutlaatuisia mahdollisuuksia niin opiskelijoille, yrityksille kuin oppilaitoksillekin. Osallistuimme loppuvuonna 2023 oppilaitosyhteistyössä Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun järjestämälle Advanced Perspectives in Brand Co-Creation -kurssille. Kurssin aikana opiskelijat pääsivät soveltamaan opittua teoriaa käytäntöön brändihaasteen, Brandathonin, muodossa.

Brandathonissa opiskelijoiden tehtävänä oli kehittää ratkaisuja Weladon brändin ja brändikokemuksen vahvistamiseksi.

Yhteistyöstä emme saaneet ainoastaan loistavia ratkaisuja tehtävänantoon, sillä päädyimme palkkaamaan kurssilaisten joukosta markkinoinnin traineen Carita Okkolinin. Carita kertoo kokemuksestaan:

”Brandathon oli intensiivinen ryhmätyötehtävä, jossa hyppäsimme viikoksi syventymään Weladoon ja sen brändiin. Oli mahtavaa päästä osaksi aitoa työelämän haastetta, mistä oli selkeästi lisäarvoa niin meille opiskelijoille kuin Weladollekin. Brandathonin aikana kiinnostuin Weladosta etenkin heidän työnantajamielikuvansa vuoksi, ja kuullessani kurssilaisille avatusta trainee-paikasta, halusin hakea paikkaa heti. Haastattelun myötä tunne minulle oikeasta työnantajasta ja trainee-paikasta vahvistui, ja nyt pääsemme yhdessä muiden weladolaisten kanssa viemään Weladon markkinointia uudelle tasolle. Olen äärimmäisen kiitollinen yhteistyön avulla syntyneestä mahdollisuudesta päästä kehittämään asiantuntijuuttani ja hyödyntämään oppimaani.”

Kurssin vetäjä brändimarkkinoinnin professori Saila Saraniemi kertoo, että Brandathon on Oulun yliopiston kauppakorkeakoulussa kehitetty brändäyksen hackathon, joka nyt järjestettiin jo seitsemännen kerran.

”Opiskelijaryhmät esittävät kerta toisensa jälkeen ansiokkaita ratkaisuja, joista voittajan valinta on joka vuosi yhtä vaikeaa.”, Saraniemi toteaa.

Weladon kurssin opiskelijoille suuntamaa trainee-paikkaa Saraniemi kiittelee intensiivisen yritysyhteistyön aivan parhaimpana lopputuloksena ja bonuksena.

Kehitysjohtajamme Noora Haverinen summaa yhteistyön merkitystä:

”Oppilaitosyhteistyön ansiosta pystymme yhdessä kehittämään tulevaisuuden työelämää. Näkemyksemme mukaan työelämäkokemuksien mahdollistaminen opintojen aikana johtaa nuorten asiantuntijoiden parempaan itsevarmuuteen ja urahyötyihin.”

Caritan trainee-jakso koostuu useista projekteista, joihin saimme inspiraatiota Brandathonissa saamistamme ratkaisuista. Kevään ja kesän mittaan Caritan työpöydällä tulee olemaan muun muassa brändikokemuksen ja nettisivujen kehittämistä, vastuullisuusraportin koostamista, erilaisten videoprojektien toteuttamista, Weladon viestinnän kehittämistä sekä paljon muuta.

 

Artikkelin kuva: Valokuvaaja Ville Pohjonen, Oulun yliopisto