-

Kurkista kanssamme kristallipalloon, millaisia uusia weladolaisia vuonna 2024 etsimme

Vuosi 2023 on ollut täynnä upeita saavutuksia ja uusia alkuja ja vierähtänyt vauhdikkaasti kuin ohitusraiteella kiitävä luotijuna. Projektit ovat edenneet, uusia tiimejä on syntynyt, tavoitteita on saavutettu ja olemme oppineet yhdessä paljon uutta. On aika kurkistaa kristallipalloon ja katsoa, millaisia uusia weladolaisia vuonna 2024 etsimme.

Tähän aikaan vuodesta strategiakopit on otettu ja suunnitelmat tehty vuodelle 2024 liiketoiminnoittain, tiimeittäin ja osalla jopa henkilökohtaisiksi asetettuina tavoitteina. Liiketoiminnot ovat kartoittaneet, millaisia projekteja vuonna 2024 käynnistyy ja millaisia osaajia ensi vuonna etsimme.

Ennen kuin kerrotaan avoimista työpaikoista (kolmisenkymmentä nyt tiedossa) tarkemmin, on hyvä hetki muistella mitä vuonna 2023 olemme saaneet yhdessä aikaan.

Weladon vuosi 2023

Maaliskuussa valtaosa Weladosta myytiin MB Rahastoille. Oli onni löytää kumppani, jolle weladolaisuus ja arvomaailmamme ovat yhtä tärkeitä ja itsestään selviä menestystekijöitä kuin ne meille ovat. Sen lisäksi MB Rahastoilla on hyvät näytöt kasvun, kansainvälistymisen ja kehityksen tukemisessa.

Syksyllä yhteinen Weladomme sai sata uutta henkilöomistajaa, kun weladolaiset saivat mahdollisuuden sijoittaa työnantajayrityksensä kasvutarinaan. Omistus on meillä myös jatkossa työkaluna ihmisten sitouttamisessa ja palkitsemisessa.

STHK ja sen ruotsalaiset kollegamme ovat kotiutuneet yhtiöömme hyvin ja puhumme jo sujuvasti ”meistä”. Meillä on sthk:laisten kanssa jo neljä yhteistä projektia ja vielä useampia suunnitelmissa. Tiedonjako yritysten välillä tapahtuu palavereiden lisäksi kuukausittaisissa Kaikki-Alla-infoissa. Tunnelma kohtaamisissa on innostunut ja synergiaedut kaikille selkeitä. Kollegat tuntevat jo toisiaan ja toistensa osaamista ja osaavat pyytää apua lahden yli. Integraatiomme on vielä vaiheessa, mutta sen voi jo julistaa onnistuneeksi.

Syksyllä vastasimme weladolaisten ja alan toiveeseen ja perustimme suunnitteluun erikoistuvan uuden yrityksen, Welado Designin. Tämä oli erinomainen esimerkki Weladon ihmiskeskeisestä alusta-ajattelusta, sillä suunnitteluliiketoiminta sai kipinän Janne Takkiselle merkityksellisestä asiantuntijuudesta. Suunnittelun rekrytointi on hyvässä vauhdissa ja liiketoiminta starttaa toden teolla vuoden 2024 puolella. W-Design on herättänyt laajalti kiinnostusta ja tammikuussa on kasassa jo tiimi, joka voi tarjota asiakkailleen ratasuunnittelua.

Yhdessä Welado Oy, Welado Design Oy ja STHK muodostavat tietenkin Welado-konsernin. Konserni sanana ei kuitenkaan kuulosta meistä hyvältä eikä lainkaan weladolaiselta, sillä emme koe olevamme yritysten vaan ihmisten yhteenliittymä, jossa me kaikki työskentelemme yhteisten tavoitteiden eteen. Siksi puhummekin simppelisti “meistä”.

Henkilöstömme on vuoden 2023 aikana kasvanut 63:lla uudella weladolaisella lahden molemmin puolin. Osa weladolaisista on siirtynyt myös eteenpäin uusiin työyhteisöihin, mutta olemme iloisia, että olemme saaneet olla heidän uramatkallaan mukana. Syitä lähdöille on monia, kuten eläkepäivät, uudenlainen rooli alalla tai muut vastustamattomat työtarjoukset.

Opiskelijoille kehitimme uudenlaisen perehdytyspolun saattelemaan heidät paremmin merkitykselliseen asiantuntijatyöhön ja hyvinvoivaan työelämään rakennusalalla. Eläkkeelle jäävät osallistuvat mielellään Masters-toimintaan, josta olemme vuoden aikana kehittäneet houkuttelevan foorumin tavata muita konkareita ja jakaa osaamista junioreille esimerkiksi mentoroinnin avulla.

Kaksi uutta liiketoiminta-aluettakin olemme tänä vuonna käynnistäneet, kun aurinkovoimamies Antti Tiri aloitti uusiutuvan energian ja teollisuuden konkarit Timo Mielonen ja Hannu Haapaniemi teollisuuden palvelujen liiketoiminnan kehittämisen.

Organisaation kasvun tahdissa myös tukipalveluitamme on vahvistettu. Tällä hetkellä niin talous- kuin HR-tiimeissämme on molemmissa viisi asiantuntijaa weladolaisia palvelemassa. Lisäksi uusia henkilöitä osallistuu esimerkiksi sisäisiin auditointeihin ja laatutyöhön.

Tapaamiset ovat Teams-maailmassa harvinaista herkkua, mutta sitäkin tärkeämpiä ihmisillemme. Vuoden aikana on järjestetty lukuisia kohtaamisia, kuten erilaisia opiskelijatapahtumia, brunsseja ja kakkukahveja toimistoilla, yhteisiä vapaa-ajan tapahtumia, osallistumisia alan tapahtumiin sekä vuoden kohokohtana yhdistetyt kehityspäivät ja pikkujoulut Latvian Riiassa.

Teams-aika mahdollistaa onneksi myös entistä paremmin työn vapautta. Henkilöstömme käytössä oleviin loma- ja etätyöskentelyhuoneistoihin otimme jälleen takaisin Espanjan, jonka Benalmadenasta löytyy luksusasuntomme. Sen lisäksi henkilöstöllä on käytössään etätyöskentelyyn tai lomareissuille mökit Levillä ja Rukalla.

Weladolaiset arvot ovat vankka kivijalka muuttuvassa maailmassa

Kasvun ja muutosten keskellä yksi asia on pysyvää: ihmiskeskeinen tapamme toimia. Jokainen päätös pohditaan arvojemme kautta: onko ratkaisu avoin, rehellinen ja weladolaisille paras? Arvomme pysyvät samana tulevaisuudessakin, kun tavoittelemme Weladolle asettamaamme pohjantähteä: olla Pohjoismaissa rakennusalan halutuin alusta toteuttaa itselleen merkityksellistä asiantuntijuutta.

Lisäksi yhteiseksi ykkösprioriteetiksemme on asetettu weladolaisuuden säilyminen kasvussa jokaisella tasolla: omistajastrategiassa, vuoden 2024 strategiakopeissa ja henkilöstön palautteissa.

Toimintamme ihmiskeskeisyyteen liittyy myös erilaisten työsuhde- ja kumppanuusmallien mahdollistaminen. Esimerkiksi pitkäaikainen weladolainen ja kokenut projektipäällikkö Lauri Bois halusi testata siipiään yrittäjänä, ja nykyään hän työskentelee itselleen tutuilla ratahankkeilla Weladon alikonsulttina eli Woimakumppanina ja laskuttaa työstään Elbois-yrityksensä kautta. Puhummekin Weladosta alustana, mikä mahdollistaa erilaisia työntekemisen muotoja ja uusia onnistumisen mahdollisuuksia rakennetun ympäristön asiantuntijapalveluilla niiden erilaisissa muodoissa.

Onko sinulla pohdinnassa orastava liiketoiminta-ajatus, verkostoja hyödynnettäväksi, visio ja nälkä perustaa meille jotain uutta? Tai kiinnostaako sinua toimia Weladon Woimakumppanina oman yrityksesi kautta? Me tarjoamme valmiit verkostot ja asiakkuudet ja sinä tuot oman osaamisesi, totta kai weladolaisella twistillä eli toimintakulttuuriimme ja arvoihimme sitoutuen. Kumppanuusteemoista voit jutella Noora Haverisen kanssa.

Weladon avoimet työpaikat vuonna 2024

Miltä weladolainen kasvudraivi ja ihmiskeskeinen tapa menestyä kuulostaa? Haluaisitko hyödyntää omaa osaamistasi Weladon työntekijänä? Vuonna 2024 meillä on avoinna ja avaamme ainakin seuraavanlaisia työpaikkoja:

Ratarakennuttaminen 
Muu infra
Energia 
Kiinteistö
Teollisuuspalvelut
Asiantuntijapalvelut (hankeviestintä, ympäristö, riskienhallinta ja turvallisuus, vastuullisuus)
 • Riskienhallinnan asiantuntija
Welado Design, suunnittelu
STHK, Stockholmkonsulterna Ruotsissa
Kesätöihin Weladolle
 • Kesätyöntekijä mittauksen maastotöihin
 • Kesätyöntekijä asiantuntijapalveluihin (viestinnän opiskelija tai kiinnostunut turvallisuudesta- ja riskienhallinnasta tai ympäristöasioista)

Katso avoimet työpaikat urasivustoltamme ja laita hakemusta tulemaan. Avaamattomista työpaikoista voit kysyä lisää liiketoimintojen vetäjiltä:

 • Rata: Jussi Seppä, +358 40 358 6015, jussi.seppa@welado.fi
 • Muu infra: Janne Lohela, +358 40 705 2795, janne.lohela@welado.fi
 • Energia: Antti Tiri +358 400 475 095, antti.tiri@welado.fi
 • Kiinteistö: Juha Tantarimäki, +358 50 591 8319, juha.tantarimaki@welado.fi
 • Teollisuuspalvelut: Timo Mielonen, +358 40 655 1999, timo.mielonen@welado.fi
 • Asiantuntijapalvelut: Marleena Härkönen, +358 400 614 166, marleena.harkonen@welado.fi
 • Welado Design: Janne Takkinen, +358 40 866 1866, janne.takkinen@welado.fi
 • STHK: Emma Green, emma.green@sthk.se
 • Kesätyöt:
  • mittaus Jarkko Vilppola, +358 40 588 0389, jarkko.vilppola@welado.fi
  • asiantuntijapalvelut Marleena Härkönen, +358 400 614 166, marleena.harkonen@welado.fi

Urasivustolla voit myös liittyä osaajayhteisöömme. Sieltä aina ensimmäiseksi etsimme potentiaalisia weladolaisia, kun uusi työpaikka avautuu. Osaajayhteisön jäsenenä saat ensimmäisten joukossa tiedon avautuvista työpaikoistamme. Osaajayhteisön jäsenet eivät näe toistensa nimiä tai tietoja.