-

Wopiskelijoiden Rata2018 -messut

0 kommenttia

Matka Rata 2018 tapahtumaan alkoi #Wopiskelijoilla ratateemaan sopivasti Oulu-Turku yöjunalla. Tunnelmaa raiteilta ainakin löytyi, joskin unta ja lepoa vähän huonommin. Turkuun saavuttiin aamutuimaan, jonka jälkeen marssittiin hotellin kautta suoraan Logomoon.

”Kumpikaan meistä ei ennakolta osannut odottaa, että tapahtuma oli niin mahtava!”

Logomolla kouraan lyötiin messutapahtuman kartta ja seminaariaikataulu. Tukipisteeltä, Weladon ständiltä, #wopiskelijat lähtivät hiljalleen kiertelemään. Hetki meni ihmetellessä.

Onneksi tunnelma oli paitsi asiantunteva, mutta myös rento. Kierrellessä #wopiskeliat huomasivat, että ihmiset olivat aidosti kiinnostuneita keskustelemaan opiskelijoiden, radan tulevaisuuden osaajien, kanssa. Keskustelujen myötä #wopiskelijat saivat rohkaisua, kun ratakonkarit itse ottivat esille ratapuolen koulutuksen vähyyden koulumaailmassa – käytännössähän ala on opittava töiden kautta.

Kahden päivän aikana #wopiskelijoilla tuli kierrettyä paljon eri teemaisia seminaariesityksiä ja verkostoiduttua monipuolisesti ratapuolen eri toimijoiden kanssa. Seminaariesitykset oli rakennettu selkeästi. Niitä oli helppo seurata #wopiskelijoillakin, vaikka uutta tietoa tuli todella runsaasti. Toisaalta on onni, että seminaariaineisto löytyy Liikenneviraston sivulta, jotta aihealueisiin voi palata aina tarvittaessa.

Messuilta erityisen positiivisesti jäi mieleen toppakoneen ohjaajien koneen esittely, loistava ilmapiiri – sekä tietysti Welado olut, siis #wolut.

Reissu oli todellinen menestys ja ratapuoli kiinnostaa #wopiskelijoita tulevaisuuden työalana entistä enemmän. Tarkemmat #wopiskelijoiden seikkailut Ratapäiviltä löytyvät #wopiskelijat -nimimerkin takaa Instagramista.

 

”Kiitos Weladolle mahdollisuudesta lähteä mukaan Rata 2018 -tapahtumaan. Tällaiset mahdollisuudet helpottavat opiskelijoiden siirtymistä työelämään.”


Aki ja Antti


Kommentit

Ei kommentteja