-

Welado vastaa kysyntään: suunnittelun liiketoiminta alkaa vuoden 2023 aikana

Welado vastaa kysyntään: suunnittelun liiketoiminta alkaa vuoden 2023 aikana

Welado alkaa kehittää suunnitteluliiketoimintaa, jonka on tarkoitus alkaa vuoden 2023 aikana. Suunnittelulle on ollut kiinnostusta niin weladolaisten kuin muiden alalla työskentelevien asiantuntijoiden joukossa, ja nyt vastaamme kysyntään.

Olemme pitkin matkaamme pohtineet suunnittelun mahdollisuutta ja mahdottomuutta ydinpalvelumme eli rakennuttamisen rinnalla. Lähiaikoina infra-alalla on nähty päätöksiä, joissa riippumattomuuden merkitys on ollut vähäisempi. Kaikkien asiakkaidemme mielestä riippumattomuus ei myöskään ole prioriteetti, vaan yhdeltä luukulta saatavat laajat palvelut suunnittelemisesta rakennuttamiseen ja projektinjohtoon tuottavat asiakkaalle enemmän arvoa. Toisaalta jo jonkin aikaa meiltä on säännöllisesti toivottu, että weladolaisuus ja merkityksellinen asiantuntijuus suunnittelijana voisivat toimia yhdessä.

Rakennuttamisen riippumattomuus on ollut koko matkamme ajan tärkeä kulmakivi, mutta alusta asti ihmistemme merkityksellisten urapolkujen mahdollistaminen on ollut kaikkein tärkeintä. Siksi ihmisten pyyntö weladolaisuuden ja suunnitteluasiantuntijuuden yhdistämisestä on kuultu, ja nyt on päätetty ryhtyä toimiin. Uskomme, että kun ihmisillä on tahtotila ja motivaatio uuteen, niin siitä syntyy väkisinkin menestyvää liiketoimintaa.

Ajankohta on nyt oikea, ja siksi aloitamme suunnitteluliiketoiminnan vielä vuoden 2023 aikana, infrasuunnittelukärjellä.

Samat arvot. Samalla tavalla ihmiset keskiössä. Sama tekijöilleen paras yhteisö.

Lähtökohdat suunnittelun kehittämiselle on selvät. Aluksi määrittelemme yhdessä ihmistemme kanssa, mitä tarkoittaa rohkean avoin ja empaattinen suunnittelu, kun se toteutetaan yhteistyöllä tekijöillensä parhaassa organisaatiossa. Kuvaamme, mitä weladolaisuus tarkoittaa suunnittelun näkökulmasta.

Weladona olemme jo tunnettu siitä, että kasvatamme nuoria alalle rohkeasti ja tuloksellisesti. Tehtävänämme onkin tukea eritoten infra-alan resurssipulan ratkaisua mentorointikonseptilla, joka on tärkeä osa “Welado Suunnittelua”. Sen avulla saamme kasvatettua uusia, hyvinvoivia asiantuntijoita aloillemme.

Kehitämme konseptia puhtaalta pöydältä. Otamme työhistoriamme kokemuksista matkalle mukaan sen mikä on hyvää, mutta myös muistamme mitä haluamme tehdä eri tavalla - paitsi suunnittelussa, myös suunnittelun ja rakennuttamisen toiminnassa saman katon alla. Tehtävänämme on olla edelläkävijä ja ajaa rakennusalan kulttuurimuutosta myös suunnittelun näkökulmasta.

Rekrytoimme suunnittelualan edelläkävijöitä

Nyt etsimmekin suunnittelualan edelläkävijöitä, joille weladolaiset arvot ja ajattelumaailma kolahtavat syvälle, kehittämään Welado suunnittelua – ja samalla kehittämään alaa.

Janne Takkinen alkaa kasaamaan infrasuunnittelun pioneerijoukkoa, joka uskoo arvomaailmaamme ja haluaa jättää jälkensä rakennus- ja suunnittelualan kehittämiseen.

Haemme kokeneita avainhenkilöitä seuraavilta suunnittelun tekniikka-aloilta:

  • Rata- ja tiesuunnittelu
  • Geosuunnittelu
  • Teknisten järjestelmien suunnittelu
  • Silta- ja taitorakennesuunnittelu.

Etsimme henkilöitä, jotka pystyvät kehittämään liiketoimintaa ja osaamista oman osaamisalueensa ympärille. Henkilöillä on vahvan substanssin lisäksi erinomaiset asiakassuhteet, hyvät verkostot ja intoa kehittää ja kasvattaa liiketoimintaa. Rekrytointi-ilmoitukset löytyvät urasivustoltamme. Kevään 2024 aikana tavoitteenamme on alkaa rekrytoimaan myös vähemmän työkokemusta omaavia asiantuntijoita.

Ole yhteydessä Takkiseen, jos suunnitelma kolahtaa ja teemat innostavat. Ehdit mukaan kehitykseen, määrittelemään tekijöilleen parasta suunnitteluorganisaatiota sekä kaikkiin detaljeihin ohjelmistoratkaisuista lähtien. Pystymme tarjoamaan myös liiketoiminnan kasvattajille erilaisia palkitsemis- ja sitouttamismalleja kuukausipalkan rinnalle.

Entäs se riippumattomuus?

Riippumattomuus rakennuttamisessa on meille totta kai edelleen erinomaisen tärkeää. Pidämme huolen riippumattomuudesta perustamalla uuden yhtiön kehittämään suunnitteluliiketoimintaa.

Keskustelemme hankekohtaisesti asiakkaidemme kanssa Janne Takkisen roolista Welado Oy:n toimeksiannoissa seuraavien viikkojen aikana ja teemme tarpeellisia resurssimuutoksia yhteisesti sovitun mukaisesti. Suunnitteluliiketoiminta ei ole vielä käynnissä, eikä eturistiriitoja tällä hetkellä ole. Kuitenkin hiljalleen on tarkoitus siirtää projektien vastuita siten, että Janne ei ota kantaa projektien sopimuksellisiin asioihin. Näin huolehdimme riippumattomuudesta suunnitteluliiketoiminnan kehityksenkin aikana. Katja Puolitaival ottaa Weladon suunnitteluttamisen vastuulleen Jannelta jo lokakuun alusta alkaen.

Pohdimme weladolaisten kanssa kehityspäivillä Riiassa yhteisiä eettisiä pelisääntöjä rakennuttamisen ja suunnittelun yhteiselolle. Suurin osa markkinoilla toimivista organisaatioista tekee jo toki sekä rakennuttamista että suunnittelua, joten totta kai se onnistuu meiltäkin. Haluamme kuitenkin tehdä sen ihmisten kannalta paremmin kuin muut.

Suurin kysymys kuuluukin, miten työyhteisönä jatkamme yhteenkuuluvuuden tunteella ja yhteisesti toisiamme tukien ja sisäistä kilpailua välttäen. Ihmisillä on ollut myös huonoja kokemuksia alalla siitä, kun rakennuttaminen ja suunnittelu ovat saman organisaation palveluita. Me ratkomme näitäkin asioita rohkean avoimesti yhdessä. Määrittelemme weladolaisen version siitä, miten suunnittelijat ja rakennuttajat viihtyvät samassa yhteisössä eettisesti ilman eturistiriitoja ja kaksoisrooleja.

Ole yhteydessä

Tarkemmasta suunnittelun etenemisen aikataulusta ilmoitetaan erikseen asiakkaille ja sidosryhmille, kun kehitystyö on pidemmällä. Tavoitteena on, että pystymme tarjoamaan kokeneella ydinjoukolla suunnittelupalveluita viimeistään tammikuusta 2024 alkaen.

Janne Takkinen, 040 866 1866, janne.takkinen@welado.fi

Matti Tervonen, 040 749 3065, matti.tervonen@welado.fi

Noora Haverinen, 040 760 6551, noora.haverinen@welado.fi