-

Welado Design: Henri Torvinen

Welado Design esittäytyy: Henri Torvinen

Katu- ja tiesuunnittelija Henri Torvinen aloitti työt Welado Designin suunnittelutiimissä maaliskuussa 2024. Rovaniemellä asuva Henri on opiskellut energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulussa. Suuntaavina aineina hän opiskeli infratekniikkaa, paikkatietojärjestelmiä ja projekti- ja myyntihallintoa.

Henrin työt ovat alkaneet Welado Designin ensimmäisen ratasuunnitteluun liittyvän toimeksiannon parissa.

”Ensimmäiseksi tehtäväkseni pääsin hyppäämään Länsiradan ratasuunnitelman lohkomiseen. Osallisuudesta projektiin olen mielissäni, sillä se tarjoaa hyvän ponnahduslaudan ratasuunnittelun maailmaan, jonne ponnistankin ilomielin.”

Katusuunnittelua Kukaslompolosta Inariin

Työkokemusta Henrillä on Espoon kaupunkitekniikan keskukselta, jossa hän työskenteli katukohteiden suunnitteluttamisen ja suunnittelun parissa suunnittelu-, alue- ja projekti-insinöörinä. Sitowisellä Henri työskenteli infrasuunnittelussa katu- ja kunnallistekniikan suunnittelun sekä tietomallinnuksen parissa.

”Merkittävimmiksi referensseikseni nostan Rovaniemen Lainaanrannan, jossa toimin katusuunnittelijana. Lainaanranta sijaitsee keskeisellä paikalla keskustan kupeessa Kemijoen rannalla. Pääsin osallistumaan alueen kehittämiseen ja suunnittelemaan eri kulkumuotoja palvelevia väyliä tulvasuojelun lähtökohdat huomioiden. Lopputyöstä tuli ehyt ja tulevaisuudessa alueesta ja kauniista jokimaisemasta pääsee nauttimaan jokainen. Projekti oli mieleenpainuva sen sijainnin, monialaisuuden ja haasteellisuuden vuoksi. Olen myös päässyt suunnittelemaan Ivalon taajamaan katuja, kuten Peuratie, Kernikäntie ja Hukkaperä, sekä uusia katuja Muonion Kukaslompolon uudelle kaava-alueelle.”

Henrin ydinosaamista on katusuunnittelu, kunnallistekniikka ja tietomallinnus sekä ohjelmistoista Novapoint ja Civil3D.

”Motivoidun uuden oppimisesta, tsemppaavasta työporukasta ja yhteen hiileen puhaltamisen meiningistä. Vastaanotto Welado Designilla on ollut lämmin ja mukaan on ollut helppo hypätä. Merkitystä työhöni saan onnistuneesta suunnitteluprojektista, jossa tiimin yhteinen työpanos konkretisoituu paperilta käyttäjiänsä palvelemaan”, Henri kertoo.

Infrasuunnittelija viihtyy parhaiten luonnon luomilla väylillä

Mikäli kaipaat suunnistustaitoista opasta makkaratulille tai juoksukaveria Rovaniemen poluille, niin Henri on nopeasti houkuteltavissa mukaan.

”Harrastan juoksua ja minua kiinnostaa erityisesti kestävyysmatkat ja polkujuoksu. Olen luonnonläheinen ihminen ja tykkään retkeillä, suunnistaa, harjoitella lajien tunnistusta, kerätä marjoja ja sieniä, kalastaa ja metsästää”, Henri luettelee luontoharrastuksiaan, ja jatkaa: ”Minulta voi tiedustella vinkkejä Lapin retkikohteista tai olla yhteydessä, jos kaipaa esimerkiksi vertaistukea tyhjiin kalareissuihin Keihärinkoskella.”

Kaipaatko Henrin tai Welado Designin suunnittelutiimin asiantuntemusta? Ota yhteyttä!

Janne Takkinen, janne.takkinen@welado.fi, +358 40 866 1866