-

Uusiomateriaalien superviikko

Marraskuussa 2021 on käynnissä varsinainen uusiomateriaalitapahtumien superviikko. Maanantaina 22.11. Väylävirasto ja Welado järjestivät perinteisen Uusiomateriaali-iltapäivän. Torstaina 25.11. ovat vuorossa RILin tietoisku uusiomateriaalin jalostuksesta infrarakenteisiin sekä Ygoforumin verkkoseminaari aiheesta ”Maarakentamisen kiertotalous – ympäristöhallinnon ajankohtaiset”. Tapahtumia yhdistää tavoite esteiden – laadullisten, teknisten ja lainsäädännöllisten - raivauksesta uusiomateriaalien käytön tieltä.

Kysyimme Uusiomateriaali-iltapäivän osallistujilta, mitkä syyt ovat estäneet uusiomateriaalien hyötykäyttöä hankkeilla. Ylivoimaisesti suurimmaksi nousi tiukka aikataulu, mutta myös epävarmuus tilaajapuolen osaamisesta ja uusiomateriaalien teknisestä soveltuvuudesta mietityttävät.

Näitä haasteita Väylävirasto taklaa vaatimalla uusiomateriaalien käytön suunnittelua jo ensimmäisestä suunnitteluvaiheesta alkaen, kehittämällä hankintaansa uusiomateriaaleja ja kiertotaloutta tukevaksi sekä tarjoamalla materiaalitoimittajille mahdollisuutta teknisen soveltuvuuden arviointiin. Useita ohjeita ja oppaita on Väylävirastossa työn alla ja niiden avulla uusiomateriaalirakenteiden suunnittelun, tilaamisen ja rakentamisen pitäisi olla entistä selkeämpää ja sujuvampaa!

Kiinnostuitko ympäristöasioista? Kysy lisätietoja Elina Ahlqvistilta!

etunimi.sukunimi@welado.fi