-

Johdatko kriisitilannetta päivitettyjen riskienhallinta- ja toipumissuunnitelmien avulla?

0 kommenttia

Kaikkia riskejä ei voida poistaa. Ne kannattaa kuitenkin tuntea ja hallita mahdollisimman hyvin. Haavoittuvuudella tarkoitetaan riskien hallintaan liittyvää epävarmuutta, joka uhkaa yrityksen toimintaa. Meillä Weladossa koronaepidemian riskikartoitus ja kriisinhallintasuunnitelma toteutettiin kokeneen asiantuntijamme Simo Saunin johdolla.

”Kiitos omien riskienhallinnan ammattilaisten, aloitimme koronariskien hallinnan Weladolla järjestelmällisesti ja vaikutuksia ennakoiden. Olemme edenneet kriisissä systemaattisesti: teimme haavoittuvuusanalyysin, riskien- ja kriisinhallinta- ja toipumissuunnitelman sekä yritystasolla, liiketoiminnoille sekä merkittävimmille hankkeillemme”, Weladon kehitysjohtaja Noora Haverinen kertoo.

                   

Yritysten johdon on koronaepidemian kaltaisessa kriisitilanteessa tärkeä huolehtia, että riskienhallintaan on käytössä resursseja ja riskienarvioinnin tuloksia hyödynnetään kriisiajan johtamisessa. On myös hyvä muistaa, että riskienhallintaa täytyy hyödyntää myös normaaliajan johtamisessa.

”Yrityksen johto tarvitsi riskienhallinnan huippuasiantuntijan oivalluttamaan meitä huomioimaan kriisin riskit tarpeeksi kokonaisvaltaisesti ja toisaalta arvioimaan riskien vaikutuksia tarpeeksi vakavasti. Totesimme yhdessä, että ratkaisukeskeisyys on hyvä ominaisuus johtajille ja päälliköille, mutta riskienhallinnassa kyseinen asenne voi pehmentää riskienhallintaa liikaa. Arviomme koronaepidemian riskeistä yhtiölle ilman Simon ammattitaitoa olisi varmasti ollut liian optimistinen”, Noora kommentoi.

Riskienhallinnan asiantuntijamme tarjoavat riskienhallintapalveluita päätyönään kuitenkin asiakkaillemme: tarvitseeko organisaatiosi tai projektisi haavoittuvuus- tai kestävyysanalyysiä, apua jatkuvuus- tai toipumissuunnitelmaa laadittaessa? Autamme myös selvittämään rakennushankkeiden keskeiset koronapandemiasta johtuvat riskit.  Samalla voimme tarkastella hanke- ja turvallisuusriskejä muuttuneen tilanteen johdosta.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

juha.tantarimaki@welado.fi, +358 50 591 8319


Kommentit

Ei kommentteja