-

Avoin, yhteinen kehitys rakennusalalle?

0 kommenttia
Kuvassa kutsu avoimeen ekosysteemi kehitysyhteisyöhon -kuvituskuva

Me kaikki olemme lukeneet otsikoita kuten ”Rakennusalalla työn tuottavuus ei ole kasvanut 40 vuodessa” tai ”Digiratkaisut eivät hyödytä, jos rakennusala ei muuta toimintatapoja.”

Nyt me olemme Ideastructuran kanssa tulleet siihen tulokseen, että on turha odotella jonkun näkymättömän voiman ohjaavan meidät rakennusalan tulevaisuuteen. Muutos lähtee jokaisesta meistä ja yhteistyö on muutoksen ytimessä! Klisee? Ehkä, mutta myös totta.

Haastamme siis NYT rakennusalan yhdistämään kehitysvoimansa, tähtäimessä avoin rakennusalan ekosysteemi

Ajatuksena on lähteä kehittämään avointa rakennusalan ekosysteemiä. Perustavana ajatuksena olisi avoin ja yhteinen kehitys sen sijaan, että jokainen meistä kehittäisi samoja asioita omissa poteroissaan. 

Vincit LaaS on luvannut LaaS-alustan kokeiluun ekosysteemin alustaksi, ja sparrailee meitä muutenkin siitä, miten esimerkiksi koodaripuolella homma toimii: Open source kehitys, läpi organisaatiorajojen toimivat asiantuntijapoolit ja apu. Eikö me juuri näitä tarvita rakennusalallakin?

Tule mukaan kehitysprojektiin

Me emme kuitenkaan missään nimessä voi toteuttaa tätä urakkaa Ideastructuran kanssa keskenämme. Ilmoittaudu siis linkin kautta kehitysprojektiin mukaan. Pidämme helmi-maaliskuun vaihteessa virtuaalityöpajan, jossa määritellään yhdessä tarkemmin kehitettävän ekosysteemin merkitystä, tavoitteita ja toimintaa. Lisäksi voisimme hahmotella muutamaa konkreettista aihiota, joista lähteä liikkeelle. Toivoisimme mukaan niin isoja kuin pieniä toimijoita rakennetun ympäristön parista, ja kaikista sidosryhmistä. Voit ilmoittautua mukaan joko henkilönä tai organisaationa.

Ekosysteemiraamien määrittelyn jälkeen julkistamme ne yhdessä, ja laitamme vielä avoimen, isomman kuulutuksen ilmoittautumiseksi. Tähän viimeistään toivotaan aivan kaikki toimijat mukaan.

Joku varmaan miettii, että tästä voi tulla aivan floppi. Se on totta. Tai sitten tämä voi olla avoimemman, yhteistyökykyisemmän, ja tuottavamman rakennusalan muodonmuutoksen ensimmäinen kipinä. Loppu on meistä kaikista kiinni. Mutta mitä menetämme jos kokeilemme?

 

Lisätietoja meidän Nooralta:

Noora Haverinen

Kehitysjohtaja

0407606551

noora.haverinen@welado.fi


Kommentit

Ei kommentteja