Uratarina-ikoni

Joonas Haverinen

08.05.2018

Valmistuttuani ylioppilaaksi kerroin isälleni hakevani opiskelemaan diplomi-insinööriksi ympäristötekniikan puolelle. Muistan elävästi kuinka isäni naurahti, että "onnea vaan". Opiskelu oli kiinnostanut minua siihen mennessä aina huomattavasti vähemmän kuin vapaa-aika ja jääkiekko. Kaikkien äimistykseksi pääsin sisään. Siitä tämä tarina sitten varsinaisesti vasta alkaa:

Opiskelin prosessi- ja ympäristötekniikan puolella ja selviydyin kursseista vaihtelevalla menestyksellä - niissä aineissa, jotka minua kiinnostivat, suoriuduin erinomaisen hyvin. Toisissa – no, en aivan niin hyvin. Kesätyöt vietin Kainuussa kaivoksella, ja vaikkakin antoisia aikoja, alalla ei ollut tarjota vakituista työtä. Valmistumisen kynnyksellä sain onneksi professorin suosittelemana mahdollisuuden aivan uusiin haasteisiin: infra-alalle rakennuttajakonsultiksi. Sillä tiellä tässä ollaan.

Vietin ensimmäisen vuoden vanhan konkarin oppipoikana. Kuljin projekti-insinöörinä perässä työmaalta toiselle, ja hiljalleen vastuuta siirrettiin minulle. Olin löytänyt alan, joka minua kiinnostaa. Nautin vaihtelevasta työnkuvasta erityisen paljon. Ansaitsin muutaman vuoden aikana asiakkaiden ja oman yritykseni johdon kunnioituksen. Ylenin nopeasti ensin projektipäälliköksi ja sitten tierakennuttamisesta vastaavaksi toimialajohtajaksi ja esimieheksi. Nautin yritystoiminnan kehityksestä ja ennen kaikkea asiantuntijatyöstä – niistä nautin edelleen. Harva asia saa innostumaan niin kuin tiukat neuvottelut urakoitsijoiden kanssa tilaajan edun valvojana.

Erilaisten yrityskauppojen myötä olin vuosia suuremmissa yrityksissä. Mitä suurempi yritys, sitä vähemmän pääsin toteuttamaan ja kehittämään alaisuudessani olevaa toimintaa siten kuin olisin halunnut. Näin mitä markkinat ja asiakkaat kaipasivat, mutta en pystynyt niihin reagoimaan. Huomasin vanhan turhautumisen hiipivän pintaan ja tiesin, että on aika vaihtaa työpaikkaa.

Minulle soitettiin silloiselta Proxionilta isyyslomalle Thaimaahan, jossa vietin 10 loistavaa viikkoa perheeni kanssa oman kodin rakennustyömaata paossa. Pikaisen Skype-neuvottelun jälkeen olin valmis vaihtamaan työnantajaa. Sekuntiakaan en ole sitä päätöstä katunut. Weladon tiepuoli on lähtenyt loistavaan kasvuun. Täällä pystyn kehittämään palveluratkaisujamme ketterästi ja reagoimaan nopeasti asiakastarpeisiin. Olen todella ylpeä siitä, minkälaisessa organisaatiossa saan olla osana – ja onnellinen siitä, kuinka hienon porukan olen saanut sekä alaisikseni että kollegoikseni.