-

Kiinteistö- ja hankekehitys

Kuvassa nosturi rakennustyömaalla, kuva otettu ilmastakäsin.
Hankekehitys konkretisoi projektisi ensiaskeleet: viemme tilatarpeesi ideasta, projektin käytännön toteutuksen suunnitelmatasolle.

Kiinteistökehityksen tavoitteena on löytää uusi tuottoisampi tulevaisuus kiinteistöllesi

Ehkä kiinteistösi on sen nykytarkoituksessa elinkaarensa päässä? Ehkä sinulla on kehittämätön kiinteistö tonttimaana, jonka haluaisit myydä parhaalla hinnalla? Tai sinulla on pieneksi käyvät toimitilat tai muuttunut tilantarve, ja tarve lisärakentamiselle. Ehkä osa kiinteistöstäsi on tyhjän panttina ja haluaisit saada sen tuottamaan. Muun muassa näihin tarpeisiin etsitään vastauksia kiinteistökehityksen keinoin. Mitä se käytännössä tarkoittaa?

As-is ---> To-be

Käymme ensin läpi kiinteistön lähtötiedot, jonka jälkeen avaamme avoimesti keskustelun kiinteistön kehitysmahdollisuuksista eri sidosryhmien kanssa (kunnan kaavoituksen ja rakennusvalvonnan kanssa, museoviranomaisten, sijoittajien, kiinteistön käyttäjien, urakoitsijoiden), ja arvioimme erilaisia skenaarioita parhaan potentiaalin löytämiseksi.

Tuomme avuksesi tekniset asiantuntijamme, jotka tukevat projektia muun muassa rakennettavuusanalyyseilla, kustannus- ja kuntoarvioinneilla sekä sisäilmatutkimuksin. Löydettyämme parhaan skenaariovaihtoehdon läpi viemme luonnossuunnittelun sekä tarvittaessa kaavakehityksen.

Lisäksi kartoitamme jo kehitysvaiheessa potentiaalisia ostajia, käyttäjiä, operaattoreita, rahoitusjärjestelyjä ja tarvittaessa myös kiinteistön myynti onnistuu kehityshankkeen yhteydessä.

 

Hankekehityksessä projekti viedään tilatarpeesta ja ideasta jo ratkottuihin ratkaisuihin

Hankekehityksessä luomme tarkemmin projektin toteutuksen raamit kuten kustannukset, toteutusmahdollisuudet ja aikataulun. Tiivistetysti hankekehityksessä asiakkaan tilatarve muunnetaan rakennushankkeeksi: tarkoittaa se siten lisä-, uudis- tai korjausrakentamista. Se on asiakas- ja käyttäjälähtöinen prosessi eli lähdemme aina liikkeelle tavoitteiden ja tarpeiden kartoituksella.

Uusien kiinteistöjen lisäksi hankekehitystä tehdään muun muassa olemassa olevien kiinteistöjen elinkaaren pidentämiseksi, nykyisten tilojen laajentamiseksi, rakennuksen käytettävyyden, tehokkuuden tai tuottavuuden parantamiseksi ja käyttötarkoituksen muuttamiseksi. 

Mukana hankekehityksessä toimii aina sekä projektinjohdon että tekniikan asiantuntijoitamme.

Lisäksi erikoisasiantuntijamme tukevat projekteja aina kulloisenkin asiakastarpeen mukaisesti: Esimerkiksi viestinnän asiantuntijamme pitävät usein fasilitoituja työpajoja ja osallistavat sidosryhmiä erilaisin palvelumuotoilun keinoin. Hankkeelle voi olla hyödyllistä luoda brändi- ja markkinointisisältöä jo tässä vaiheessa riippuen kiinteistön tulevasta käytöstä. Mikäli asiakkaana on kiinteistönomistaja, kaupalliset palvelumme sisältävät myös vuokralaistunnusteluja ja apua vuokralaishankintaan.

Lue asiantuntijamme blogi  '20 000 tyytyväistä työntekijää: asiakaslähtöiset toimitilaratkaisut johtavat parhaaseen asiakaskokemukseen'